Той живее от 3 години в Кърджали, футболът е в сърцето му от дете, а сега е президент на „Арда”. Това е Петър Пешев, бизнесменът, който се превърна в двигател на новия проект на футболния ни клуб.
Срещаме се с него ден след като е навършил 27 години. Отново е на стадиона, винаги близо до тима. Младият мъж ни моли да го извиним за честите прекъсвания на разговора, докато ръководи организацията по поддръжката на спортното съоръжение.
           
-Как се стигна до идеята за този своеобразен ренесанс за „Арда”?
-Водещото в проекта за мен, а и за кмета на Кърджали е любовта към футбола. Участието на Хасан Азис е много голямо. Дори мога да кажа, че той е човекът с огромен принос към всичко това да се случи. Кърджалийци трябва да са радостни, че имат кмет, който милее толкова за спорта.

-Елин Топузаков, Емил Кременлиев, селекцията, заговори се дори за проект, подобен на един малък „Лудогорец”…
-Писаха се едни неща за бюджет в размер на 2 милиона лева, премии от по 2000 лева на човек. Това далеч не е вярно. Бюджетът е доста под тази цифра, но е много добър за тим от Трета лига. Основен спонсор е „Пътстройинженеринг”, но имаме уверението за подкрепа и от кмета на Кърджали Хасан Азис.
Спряхме се на Елин Топузаков, защото е сериозно име, млад и амбициозен треньор. Разговорът ни продължи около пет минути и след това си стиснахме ръцете. Не сме се бъркали по никакъв начин в селекцията - тя е дело изцяло на Топузаков и Кременлиев.

-Подготовката и как изглежда тимът във Вашите очи?
-Проведохме една много добра подготовка. Видя се и на мача в събота срещу „Димитровград”, че играчите ни са много добре физически и технически. Според мен се видя някакво притеснение в играта, може би поради факта, че това им е първи мач пред родна публика. То напълно отсъстваше по време на предишните контроли. Подготовката протече на едно перфектно ниво. Подобен лагер дори тимове от „А” група не са си позволявали. Аз лично не виждам слаби страни в отбора. С този тим трябва да мачкаме. Целта вече я посочихме - влизане в „Б” група догодина.

-Каква е дългосрочната визия за клуба, има ли някакъв 5-годишен план максимум?
-Нека сме премерени и най-важно последователни. Сега целта е „Б” група и вървим в правилна посока за постигането й. Нека стъпим на този връх преди да определим следващия за превземане.

-Очакват ни 17 тима в шампионата, кои ще са най-сериозните съперници за „Арда”?
-Всички мачове ще бъдат трудни, нека не се залъгваме. В Трета лига не се играе чак толкова лош футбол, който го твърди просто е далеч от този спорт и няма наблюдения. Очаквам много тежки гостувания. Може би най-сериозни ще са опонентите ни от „Загорец”, който бяха първи миналия сезон, но заради финанси се отказаха от участие в „Б” група. Тежки ще бъдат и мачовете с „Карнобат” и „Родова долина”.
В същото време заявихме и участие в Аматьорската футболна лига и Купата на България.

-Как се чувствате в Кърджали?
-От три години съм в този град. Намирам го спокоен, хубав, с приятни хора. Мога да кажа, че „Арда” вече е в сърцето ми.
На снимките:
Президентът на клуба инж. Петър Пешев;
Треньорът, кметът, президентът и част от отбора на стадион "Дружба"
Интервю на Жельо Михов, 24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/17 12:00

    Za gostuvane avtobusi ste imal

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/17 13:01

    Evala bratle samo napred samo ARDAA

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/17 13:23

    Avtobusi ste imali za gostuvaniyata na arda napimer Grad svilengrad

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/17 15:32

    ЧУДЕСНО МЛОДО МОМЧЕ.ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО И ДА СЕ СБЪДНАТ МЕЧТИТЕ МУ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.