Високотехнологичният завод, който ще се строи в Кърджали и ще бъде уникален за България, ще бъде готов в края на лятото на 2018-та година, научи 24rodopi.com.
Както вече писахме, инвестицията, която е на създадена от българи компания,  възлиза на 36 милиона лева.
На първо време в завода, за чиято продукция има гарантиран пазар в Средния Изток, на първо време него ще работят 240 души, а до две години в производството ще бъдат обхванати над 600 работници. Първата поръчка на инвеститорите възлиза на 640 милиона евро.
Създадената от баща и син "Интернешънъл пауър съплай" (IPS), подкрепена от няколко финансови инвеститора, е избрана да участва в петгодишен проект за 1.8 млрд. евро за модернизиране на петролопроводи в Близкия изток.
IPS e семейна фирма, основана преди 27 години от инженер Стоил Трифонов. Компанията има различни разработки на системи за топло- и електрозахранване в телекомуникациите, отбраната и енергетиката, но проектът, който дава тласък на фирмата, е модулната система Еxeron. Накратко, това е продукт за зони без електрическа мрежа, който комбинира слънчеви панели, вятърни перки и батерия, а компютърната част командва кое кога да ползва и складира по най-изгодния и сигурен начин.
В момента кърджалийската инвестиция е на етап „избор на изпълнител“, който трябва да построи завода в рамките на 8 месеца. Вече е определена фирмата, която ще осъществява строителния надзор. Община Кърджали е издала строително разрешение.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/17 16:53

    Засега от това което чета едно бравос
    Но ако ще плаща за заплати минимална заплата да не се захваща
    И дано в тази фирма плащат като хората и за втора категория труд с едни 30-40лв в Теклас ги осигуряват на трета категория а съм 100% сигурен че хората ще са съгласни да ги водят втора категория даже и 50лв да им хванат на месец

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/17 17:47

    Къде ще се строи?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/17 18:31

    Половин България не се осигурява братче- военни, ченгета, всякакви Агенции, Дирекции, жепейци......., за каквото се сещаш, стотици хора заплатаджии. Те са наша хранилка- готовани, получаващи и по високите заплати. Имате ли си представа що за ненужни и излишни търтеи има нагоре по етажите? Карат една шепа народ да работи за 500-700 лева. Сто лева и кусур от тях взимат за осигуровки. Карат ни да работим до 65-70 години, защото знаят че 80% от нас няма да успеят да се пенсионират и т.н. Такава шибана политика и управа, да унищожи своя народ няма никъде. Да минават всички хора на трета категория и всички да се осигуряват. Няма пилоти, няма парашутисти. За позицията си взимат достатъчно заплати. Другото е заблуда и в уъшръп на работническата класа в болшинство.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/17 19:39

    С риск някой да ме обвини в национализъм, се радвам че инвестиция прави българин, и това от доста години насам.Писна ни да ни клатят турци,гърци, турски евреи, и тем подобни изродски етно национални изпълнения, които гонят максимум печалба и експлоатация, и минимум заплащане.В този аспект нека да отбележа че и един циганин се пробва в нашия град, а именно Валентин Захариев.Някои хора са забравили тоя изрод, заедно с едно от най-противните същества които са се раждали на земята, изпълнителния му директор Йорданов, и слугата му Апостолов, ама аз не съм, както и доста хора работили в тоя период в ОЦК.Да бъдат проклети тия свини, до девето коляно, бял ден да не видят.Колкото до новия инвеститор, който едва ли ще прочете това което съм писал, си позволявам един съвет, ако иска да успее: 1000 лв. , стартова заплата, като по-нататък да е без таван.Време е работодателите да правят с...ки на работника, иначе парата му ще отиде на вятъра.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/8/17 20:02

    Ot tazi novina teklas po tochno rakovodstvoto mu treperi nai mnogo,do sega beshe lesno bez konkurenciq,loshoto za tqh e che i oshte 2 seriozni firmi idvat do nqkolko meseca,taka che rakovodstvoto na tekkas da se stqga i da dava pari a ne da se gavri s horata i nezabavno da badat izgoneni vsichki ot choveshkite resursi,nachalnika na proizvodstvoto,nachdlnicite nq korpusi i vsichki v kachestvoto i podobni,a sashto i piqn orhi ,na kakvato i dlajbost da e,toi smeni mbogo,ha ha

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/8/17 21:10

    sled idvashtite investicii teklas moje i d aocelee no pnevmatika pochti sigurno si otiva ,s 520 lv chisto startovo nqma kak d astane,edin nad 50 godishen zavod zaradi lkradlivoto si i bezotgovorno rakovodstvo e postaveno na kolene,vulcho ,drago,paskalev ,varvete si dokato ne ste dokarali do falit zavoda

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/8/17 21:40

    Две турски фирми са искали да отварят месокомбинат в Момчилград ,Кирково и Крумовград
    И още една за натурални сокове
    А ко е вярно младежите ни ще се завърна при 1000лв работна заплата чисто не бруто

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/8/17 22:21

    Едни хора ми се похвалиха че ще строят завод, питах ги за кой в Кърджали вече няма млади, изгониха ги с тия обидни заплати по 600-700лв за 10 часа има една фирма обикаля по селата с автобуси пак не може да намери, ама как нали съседски фирми се ориентират там Може да искат вече кой за тия пари да седи там Замисли се. Кърджали може би единствения град с повечето население на запад ,с една дума знае що е пари и само би ги вьрнал най малко Софийската заплата. Сори непартийците сьщо ядат хляб както и децата им.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/8/17 22:45

    до 19,39 От брътвежите ти разбирам ,че предпочиташ да те клати българин ...

    ОтговорИзтриване
  10. Смешко10/8/17 09:03

    Как ще ги намерим тези спициалисти ,като гледам в Кърджали какви грандиозни предприятия ни обещават , ще са ни нужни най малко 10 000 работници

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/8/17 12:39

    До 22:45 Добре си го разбрала, свинска главо, колкото и да ти е трудно да го асимилираш.Ти под клатене разбираш явно само от това, как как комшията клати жена ти.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/8/17 12:53

    Каква е тази истерия за отваряне на работни места в Кърджалийско
    Какво става марсианците ли ще идват
    Или ще докараме Сирийците и кметовета ще получават субсидии за всеки сириец

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/8/17 12:54

    Разбрано защо е тази треска за нови работни места ЕС е обещал ако задържим сирийците в Кърджалийско нали и те са мюслюмани на ттлава сириец всеки месец бизнесмените ще получават на калпак по 1000евра

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/8/17 13:48

    До 19.39 Ти винаги си бил и винаги ще бъдеш от клатената страна...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/8/17 14:47

    Теклас е номер 1 няма да има чисто под 1000 лв стартово от новата година ,а другите уж които идват не са започнали дори да строят,та камо ли да започнат набиране на хора ,че и в началото по 1000 лв чисто,няма как да стане.Ако наистина дойдат поне 2 години трябва да работят на минус за да стъпят на крака,не става от един път,трябва да се утвърдят пред клиенти и работници.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/8/17 15:19

    12,54 ако правят това, да горят в ада. Но, от мръсници всичко може да се очаква. Те за пари продават и себе си и всичко мило. Гьотверени !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.