Кражби на вода са основната причина за безводието в село Пчеларово, отговарят от Общинска администрация в Черноочене на въпроса „Защо в Пчеларово има проблем с водата?“.
В момента Община Черноочене и „В и К“ извършват реконструкция на мрежата, като целта е да се прекъснат така наречените нерегламентирани връзки с основния водопровод. Проверка е установила, че изградените незаконни отклонения се използват за поливане на насажденията в селските дворове.
Акцията на Общината и водното дружество е започнала след като и тази година голяма част от Пчеларово е останала без питейна вода през летните месеци. Подозренията за кражби са възникнали, след като е установено, че всекидневно допълнително се подават над 80 тона вода и въпреки това тя не стига за нуждите на селото.
„Още в началото са открити няколко нерегламентирани връзки. Извършва се и цялостна подмяна на части от старата водопроводна мрежа. Монтират се кранове, за да има контрол на подаването на вода и възможност за въвеждане на режим, ако това се наложи“, коментира кметът на общината Айдън Осман.
Надеждите му са, че след приключване на работата кражбите на вода в Пчеларово рязко ще намалеят и хората няма да страдат от безводие.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/8/17 09:32

    Басейна от де взима вода?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/8/17 10:35

    Поради що, досега никой не е коментирал нищо от община Църнозрение

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/8/17 10:36

    Поради що не пускате реклами на плажа в Дуранкулак, искам да гледам уникални снимки и новини за Дуранкулак.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/8/17 10:37

    Поради що няма снимков материал за плажа край село Варвара

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/8/17 10:44

    какво спи община църнозрение

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/8/17 11:30

    Пчеларово, чок харсъз ва
    Вай Вай, едно време всичките полицай беше от там

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/8/17 11:33

    Само м/у другото, в Пчеларово живеят почти изцяло българи. Там няма цигани, даже наскоро в селото се бяха вдигнали на бунт срещу няколкото цигански семейства, настанили се там под претекст, че щяли да крадат ...
    Българийо, Българийо...
    80 тона са 80 кубика по 2 лв средна цена =160 лв.на ден. Май няма разлика с циганските набези...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/8/17 13:27

    Личи си, че и шесте Анонимни коментара са написани от 5 годишен, който се мисли за забавен.. Проблемът е сериозен, моля младите философи да не се месят там където не им е работата!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/8/17 15:24

    Vai, vai, cok vagabont...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/8/17 15:25

    Bulgarska rabota...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/8/17 18:08

    Stom v pcelarovo ne dostiga vodata obirnete se kim kmeta na obstinata za 10 kilometra tribi,Hamdito kopae za edin dva dena traseto ot s.GABROVO polagat se tribite nie ot GABROVO ste vi dadem VODA zastoto pri nas e bol VODA cudim se za kakvo da ya izpolzvame.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/8/17 18:47

    s Gabrovo ima li voda vednij viv sedmisata da

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/8/17 22:13

    В село Габрово в момента водата е на режим,защото и тук се краде.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/8/17 16:33

    v s.Gabrovo rejim za vodata ima no nikoy ne znae v koi dni kide e otklonena zastoto samo vodoprotcika znae kakvo da pravi i nikoy drug,nyama koy da go kontrolira

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/8/17 16:40

    V Gabrovo kmet ima li?Kmeta na tova selo ot 3 mesetza raboti v Haskovo v stroitelstvoto

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.