Глиганите в района на Черноочене са най-добре хранените диви животни в България. Плодове, зеленчуци, хляб и други различни храни в огромни количества получават малките и големи диви прасета в гатера край село Каблешково, община Черноочене.
В гатера, който представлява оградено пространство с мрежа, се обучават ловни кучета. Тук се провеждат и международни състезания за кучета преследвачи на глигани.
Припомняме, че през последните години местната дружинка, с председател Юсеин Шабан, заселва с диви животни горите, в които ловува. През зимата пък поддържа хранилките, които винаги са заредени с груби фуражи. Преди да бъдат пуснати в дива среда, в гатера са отглеждани глигани, елени лопатари, сърни.
Всяка пролет ловната дружинка засява над 20 дка дивечови ниви с овес и царевица.
Освен, че хранят дивеча, авджиите на Черноочене са с най-точен мерник в Родопите. Случвало се по време на ловния сезон да стигат до 14 отстреляни глигана за три ловни излета.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/17 15:24

    Къде са елените?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/17 15:53

    като гледам и ловците са добре отгледани,по нищо не се различават от глиганите!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/8/17 16:42

    Голяма новина

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/17 21:48

    za kakvi divi gligani prikazvate be, vie razlicavate li divoto i domasnoto,tezi na snimkite sa cisto domasni praseta

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/8/17 23:17

    Хей, аматьори, Вас не са ли ви учили че дивеча не е кошче за боклук. Като сте събрали помията от кърджалийските ресторанти си мислите че сте направили голяма работа. Много лоша антиреклама си правите. Вие сте срам и позор за гилдията на ловците.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/8/17 12:07

    Най-лесния лов е по следния начин
    1 Храните животните в дадена местност и когато идва време за лов отивате на същото място и бум
    на това не се казва лов

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.