Съвсем скоро всеки в тима ще разбере, че „Без битка няма победа”
Пет пъти шампион на България с „Левски”, шест пъти носител на Купата на страната. 343 мача за „сините” от София, 65 от които в европейските клубни турнири (абсолютен рекордьор по този показател) и 20 гола за тима. 
13 години, отдадени на „Отбора на народа”. Това „синята” кариера на футболиста с голямото сърце-Елин Топузаков. Треньорът, който се нагърби със задачата да вкара „Арда”-Кърджали в професионалния футбол.
На 17 години, роденият в Димитровград играч, преминава в редиците на „Левски”, за да остане името му завинаги в историята на клуба и сърцата на феновете. Капитанът на „сините” записва последните „златни” страници в историята на тима.
През сезон 2005/06 година Елин и „Левски” достигат до четвъртфинал в Лига Европа с уникалните 14 изиграни мача в един сезон-постижение, което не е правено от нито един друг отбор в страната.
Европриказката на „Левски” приключва след мач срещу „Шалке 04”, загубен след намесата на британския рефер Марк Райли, за когото ще останат култовите думи на президента на „сините” Тодор Батков относно сбърканата сексуалност на Райли… Месеци по-късно Елин и компания влизат в групите на недостижимата до този момент групова фаза на Шампионската лига. „Васил Левски” е пълен за всеки мач от „сини” фенове, а не просто от мераклии да видят „Барселона” и „Челси”. Хиляди дерат гърла „Сините в атака!”, а доскорошният съотборник на Елин-Мъри Стоилов, нито веднъж не изменя на стила си и дори излиза на „Ноу Камп” с трима нападатели срещу европейския клубен шампион с играчи, оценени на милиард евро. Лукс, който не си е позволявал и Моуриньо. „Логично „Левски” губи всеки мач, но излиза като равен срещу противниците и играе нападателно. В шампионата „сините” завършват с уникална голова разлика, побеждавайки тимове дори с над 7 гола…
Топузаков вече учи от бившия си съотборник. Железният капитан в защитата, който неведнъж е отбелязвал едни от най-важните попадения за „Левски”. Последният мач на Топчо е на 1-ви август 2010 година за победата на „сините” срещу ЦСКА.
Започва треньорската кариера на Елин, който след години застава редом до европейския клубен шампион с „Цървена звезда” Люпко Петрович. За сърбина най-важното в един мач е… победата. Специалистът е отличен тактик, а до него е познаващият най-добре играчите и мотиваторът в състава-Топузаков…
Елин е вече в „Арда”.
След финансовите потоци към новия футболен проект, това е човекът-жокер в клуба. Това е „синият лъв”, който знае какво е да се печелят мачове и на каква цена е победата. Човекът, който с волята си на капитан успя да прати съотборниците си в тотален щурм, да разбие италианската защита и да обърне „Удинезе”, за да прати „Левски” на четвъртфинал. Преди това Топузаков и компания сразиха дори и най-големия френски отбор-„Олимпик Марсилия” с националния вратар Фабиен Бартез и феноменалния Франк Рибери…
Елин най-добре знае цената на победата.
Тя му бе на врата в продължение на години. Малкият надпис на яката на левскарската фланелка-„Без битка няма победа”. А битка без сърце не може да се води. Това съвсем скоро ще го разберат от твърдия титуляр до последния на резервната скамейка на „Арда”. Защото зад тях е Елин…
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/8/17 21:47

    МАЧКАЙЙЙЙЙЙЙЙ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/8/17 22:25

    Лудогорец също е играл 14 мача в Европа в рамките на един сезон. Проверявайте си информацията преди да пишете, че Левски е единствен

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/8/17 22:59

    ...Успех Топчо!!!Ще бъдем 12-ят играч на Арда и ще подкрепяме тима навсякъде!!!Вярваме в теб!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/8/17 23:29

    Само Енчец !!! Да му съберем най-яката публика и най-вярната публика от село Главатарци :)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.