Министър-председателят Бойко Борисов призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Премиерът направи това при инспекция, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на започналите преди седмица ремонтни дейности на пътя Пловдив – Асеновград. Отсечката е известна като „пътя на смъртта”. Това е и най-прекият път, който свързва Пловдив и област Кърджали.
Борисов припомни, че цели две години са текли обжалвания на процедурите, което е спряло строителството. „Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов. От фирми – щатни обжалвателки, вече две години не можем да започнем обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата – две години… Сега искаме нови влакове, нови мотриси да купим, ами те ще обжалват поне две години! На Кресна продължават да гинат хора”, коментира министър-председателят и призова за обществен дебат по темата.
Премиерът изрази очакване хората в региона да получат хубаво и сигурно съоръжение, след като го чакат вече 30 години. Според фирмата изпълнител разширението на пътя ще е готово през септември 2018 г.
Министър Николай Нанков посочи, че кметовете на трите общини подготвят геологическите основи, а министерството ще проектира и локали на пътния участък, които не са били предвидени в първоначалния проект. Той съобщи още, че се подготвя и проект за кръгово движение, което в дългосрочен вариант да бъде преобразувано в пътен възел. Самото разширение на пътя до габаритите на магистрала се плаща със средства по ОП „Региони в растеж”, докато локалите, и кръговото ще се плащат от бюджета на АПИ, обясни още министърът.
В отговор на журналистически въпроси Борисов коментира и случая с Васил Коцев: „Чух се с него по телефона, за да му кажа, че нито знам, нито ме интересува, нито бих позволил на някого такова нещо. Той се извини, че е писал такива неща. Но това е демокрацията – да си пише кой каквото иска. Мисля, че се разбрахме и то много ведро и добре… Беше много сърдечен разговор… Аз, както виждате, като стане проблем, като съм виновен се извинявам, като не съм – пак се извинявам, само да не се хаби обществена енергия по тема, която изобщо не съществува“, каза министър-председателят.
Законът е за това – да се изпълнява, беше коментарът му за провежданите проверки по заведения в черноморските курорти. Борисов посочи, че вицепремиерът Валери Симеонов го е информирал за десетки постъпили жалби срещу прекомерния шум. „Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23 ч., така че той действа в рамките на правомощията си. Ако трябва дебат по темата, той трябва да се пренесе в парламента, там да се чуят всички „за“ и „против“ и народните представители да решат дали да има промени”, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/17 11:39

    А някой пита ли за околовръстното на Кърджали?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.