Детската площадка в парк „Простор“ е ремонтирана.
На няколко пъти на Община Кърджали се налага да ремонтира съоръжението след вандалски набези в тъмните часове на денонощието.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис призова за обединени усилия на всички – граждани и институции, срещу унищожаващите общественото имущество.
„Призивът ми е да бъдем добри стопани на всичко онова, което ползват нашите деца. Ако не обединим усилията си – община, полиция и граждани, няма да успеем. Да обграждаме детските площадки с високи огради или до всяка една да поставяме пазач нощно време също не е във визията на общината, за разрешаването на проблема”, коментира кметът.
От 2015 година досега Общината е инвестирала близо 38 хиляди лева за възстановяването на щетите от вандалските прояви по детските площадки и други паркови съоръжения като за 2015-а те са били 5 хиляди, за 2016-а - 17 600 лева и за 2017 – около 17 хиляди лева за ремонт на детски площадки, кошчета за смет, счупени пейки.
На територията на град Кърджали има над 70 детски площадки.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/8/17 16:19

    КМЕТЕ..КМЕТЕЕ СЛОЖИ ЕДНИ КАМЕРИ И СОЛИДНИ ГЛОБИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/8/17 23:15

    Dano ne gi schupqt otnovo

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/8/17 10:48

    Трябва да има камери навсякъде - парково, кръстовища, детски площадки /на места където хората са застрашени и децата/.
    Целият град бъка и с рекламни табели - повече са от дърветата. Господин Азис, тези рекламни табели всички регистрирани/регламентирани ли са, плащат ли данък? Те никнат по пешеходни пътеки /тротоари/, ниски с заострени краища, което застрашава здравето на хората /възрастни и деца най вече/.
    Възможно ли е да се въведе еко такса на фирми, агенци които лепят рекламни материали по дърветата, ел.стълбове, сгради, пътни указателни табели - градът ни заприлича на нерегламентирано сметище - отпадъци от хартия. Тези хартиени материали запушват шахтите и предизвикват наводнения.
    Улиците ни са като коледна украса грозище!
    Не обещания а действия трябват
    Апел и към Чанев - работете в екип с общинска администрация, има време за изборите стига сте си правили ПР - рано е още!..
    Господа управляващи: На ли обединението прави силата?!! - или Ви е предпочитате римската практика "раздели и владей".
    Има още 2 години, харе малко съвместна работа - направетего за гражданите!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.