За втора поредна година в рамките на традиционния събор в ардинското село Ябълковец ще се проведе турнир по свободна народна борба. Спортната надпревара ще се състои в неделя, а организатор е местното кметство с финансовата подкрепа на изселници от Турция. В турнира се очаква да участват десетки борци от Ардино, Кърджали, Стремци, Момчилград, Хасково, Димитровград, Асеновград. За първите три места в съответните категории са предвидени парични награди, а за най-добрия пехливанин – коч.
Всички, които искат да се включат в състезанието, могат да се запишат на място до 11.00 часа на 13 август. Право да се бори ще има и всеки от зрителите, пожелал да се пробва срещу пехливаните. Главен съдия ще бъде треньорът на СКБ „Кърджали" Аталай Сюлейман, син на известния борец от близкото минало Ибиш Ибишев.
Кметът на Ябълковец Мюзейен Сюлейман уточни, че в рамките на селищния събор ще се проведат и турнири по шахмат и табла. На 12 август в местната джамия ще се проведе мевлид за здраве и берекет.
Събор-мевлид ще събере гости от различни краища на страната и чужбина на 26 и 27 август (събота и неделя) в ардинското село Боровица. Проявата се организира с подкрепата на кметството и местното читалище „Климент Охридски”.
„Целта на този празник е да сплотим и да съберем на едно място хората от боровишкия край, каза кметът на селото Айсел Мехмед.
В събота от 10.00 часа в местността „Газлар янъ” ще бъде отслужена молитва за здраве и берекет.
В рамките на селищния празник в неделя ще се проведат турнири по футбол на малки врати, тенис на маса и шахмат за аматьори. Ще се организира и кулинарен конкурс с разнообразни местни ястия. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди.
Малки местни таланти от ОУ „А.С.Макаренко” ще покажат уменията си пред присъстващите. Ще има богата музикална програма с оркестър на живо.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.