Кеворк Кеворкян:
Едно ненужно перчене предизвика нещо невиждано.
Стотици хора протестираха срещу изхвърлянията на Валери Симеонов – новият шериф на Слънчев бряг.
Той вече ги нарече „тарикати“, които тормозели курорта.
А пък аз отдавна не бях виждал толкова млади хора – красиви и видимо свестни – да се съберат за протест.
Не ми се видяха като тарикати – никак не приличаха на политици.
Не приличаха и на бойните отряди на някои партии.
Тия млади хора са истинска сила - да го знаете.
Сега бранят работата си – макар донейде тя да включва и продажба на шум.
Тръгнат ли обаче към изборните урни – тогава ще хукнете по жаравата.
***
И една баба показаха – за да спазят идиотския медиен плурализъм - тя пък не можела да спи.
Иначе, ако е тихо, сигурно хубаво ще си спинка - с 200 лева пенсия.
***
А Бойко вероятно е доволен – освиркват другиго.
Дори се чу един призив: „Бойко, спаси ни от Валери“.
Обаче, ако не спре циркаджийските номера – утре ще тръгнат и срещу него.
***
Безнадеждно е положението на значителна част от младите хора у нас.
Остава им единствено веселието.
То е насилено, до голяма степен – но все е нещо.
Какво се навирате с черешовите си топчета при тях.

Александра Николова:
Това ако са хората, които са бъдещето на България, аз напускам тази страна, както голяма част от бъдещето й. Какви са тези изказвания от ерудиран човек като вас. Това е абсурдна ситуация, защото сигурно и 5% от тези не знаят нищо за случващото се в страната и са изпълнени с нихилизъм към България и бъдещето й. Щом не излезнаха на протест в цялата страна срещу ромите, а за музиката излизат и крещят оставка.... нямам думи в каква страна живеем и на какво бъдеще се надяваме.

Таня Узунова
В Братислава, Словакия закона е следният: В домашна обстановка до 22:00 часа можеш да правиш празненство (шумно).Ако е след определения час се изисква документ, който трябва да бъде подписан от домоуправителя на блока, където живееш, че останалите граждани са съгласни. Рядко, много рядко някои прибягва до това. За нощния живот в Братислава закона е следният: Открити заведения ( лодка парти, корабно парти, тераса, или на кула-заведение е позволено лятно време до 22:00, а зимно до 21:00! Заведенията също протестираха преди две години, основно в центъра на стария град, но решението се намери веднага. 10 пластова шумоизолираща излолация ако заведението иска след 22:00 часа да прави парти с повече от 100 децибела! Всички се съгласиха - реално само две по-големи дискотеки го направиха. Останалите спазват правилата и след законовият час заведението се превръща в пиано бар, където се пуска много приятна тиха музика от 70', 80' години. Туризмът тук в сравнение с известния Слънчак е 10 х по-голям.... Така че, аз не разбрах точно срещу какво се надигна тоя "млад народ" ? Сигурно, защото до 22:00 заплатата му е фиксирана на 300 лв. , но след 24:00 бакшишите от пияници правят реалния оборот ( така или иначе винаги НЕдеклариран) Наздраве по европейски, Кeворк!

Даниел Генчев
Някакви люде на преклонна възраст тръгнали тук мнение за Слънчев Бряг да дават, докато внуците им най-вероятно всяко лято танцуват из клубовете там. Абе вие стъпвали ли сте в курорта, откакто там имаше около 10 хотела през 80те - Кубан, Арда, Тунджа и още няколко?!? Слънчев Бряг е доста по-различен в момента от тогава. Едно що-годе модерно нещо да имаме в България и искате и него да върнете към така милия ви и тих комунизъм.

Димитър Димитров
Вместо да задължават служителите си да протестират , просто да вложат някой лев в шумоизолация и да си работят свободно. Никой не желае да инвестира , а просто да гонят максимум лична печалба - не пускат касови бележки , продават нелегален алкохол и дори не осигуряват служителите си , но пък ги задължават да протестират ! Дори няма да се спирам върху факта , че „тарикатите” се друсат директно на масата в заведението пред погледа на подрастващи , смятащи случващото се за изключително готино !
***
Има закони и трябва да се спазват. Изобщо не трябва да се политизира въпроса . Оправия няма да има , докато не се научим да живеем по правилата. Всички тези тарикат-бизнесмени пречат да имаме нормална държава , пречат на останалите хора да работят нормално , пречат на пенсионерите да живеят нормално и т.н. Един простичък пример , бакалска сметка така да се каже. При акцията срещу дискотеките били конфискувани от едно заведение 16000лв от касата, които не са минали през касовия апарат. Сметни 20% ДДС и 10% печалба са 4800лв , които държавата губи. Това са примерно пенсиите на 10 пенсионера. И това от една непълна работна вечер. Какво повече да си говорим? Обръщайте всичко в политическа говорилня , а тарикатите да си живеят за наша сметка, даже се оплакват , че им пречели на „бизнеса”! Как пък в чужбина им се получават нещата , а у нас не?


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/17 09:32

    Валери Симеонов е даже мек. Такива заведения трябва да се затварят на момента. А протестиращи винаги ще има в България - пълно е с хейтъри. Но законите са си закони и всички трябва да ги спазват.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/8/17 09:48

    Благодарим ти , Валери ! Дай боже повече политици като Валери Симеонов !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/8/17 10:13

    Кърджалийските кафенета и заведения също трябва да си вземат поука от ставащото по морето. Дънят яко музика по всяко време без да им дреме на сайдера, като си въобразяват, че като пуснат силна музика клиентите ще им кацнат на часа на масата с дебела поръчка. Иначе Валери Симеонов ще получи сигнал и от Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/8/17 11:22

    Браво на Валерката! Най-накрая някой да се осмели да направи нещо срещу безнаказаните мутри. Най накрая някой да се осмели да въвежда някакъв ред в тази хаотична държава!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/8/17 11:31

    Незнаейки, че работа на политици е да участват в таквиз акции се ограмотих без да искам. И всеки вика ли, вика. Малии колко много нарушения, които са установени от всички държавни проверяващи институции. Моят елементарен въпрос е - от лето 2017 ли работят тез заедения и досега не са ли били проверявани от същите тези институции?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/8/17 12:09

    Сега окончателно се убедих че този народ е направен от лош материал ! много лош ! Ганьовски ! И едните и другите !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.