В кърджалийското село Широко поле се проведе традиционният селищен празник, който бе организиран с подкрепата на местното кметство и читалище „Зора". На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция и Западна Европа.
Гости на събитието бяха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, народният представител от ДПС Адлен Шевкед. Тук бяха още зам.-кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю, зам.-председателят на Общинския съвет в Кърджали Кадир Мустафов, лидерът на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан, общински съветници от района, кметове на населени места.
Селският празник бе открит от кмета на Широко поле Шюкри Исмаил. „За мен е чест и удоволствие да ви поздравя с празника. В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на нашето село. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни", заяви в своето приветствие Шюкри Исмаил.
В празничната програма на събора бяха предвидени спортни и културни мероприятия. Имаше турнири по шахмат и тенис на маса. За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижиха самодейците от фолклорна група „Зора" към местното читалище с ръководител Бахрие Мюмюн. Местните самодейци представиха български и турски народни танци, скечове, игри и обраха бурните аплодисменти на присъстващите.
Специални гости на празника бяха група „Сюрменлер" от Измир с ръководители Касим Ялчън и Еркан Гюлер. Гостите от южната ни съседка представиха турски народни танци от Черноморието и Тракия, както и скечове. А традиционната игра „Зейбек" потопи зрителите сред чудното вълшебство на турските народни танци.
„За първи път идваме в региона. Очаровани сме от гостоприемството на хората в селото. Надяваме се догодина отново да дойдем, за да заздравим нашето приятелство", заяви Еркан Гюлер.
Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис поздрави присъстващите с празника. „Днес вие сте специални, защото имате гости от Турция. Те са наши братя и чеда", заяви инж. Хасан Азис. Той подчерта, че във всяко населено място в района трябва да се учредят сдружения, за да могат хората от селата, Турция, Европа и Америка да се обединят и да не забравят родния си край.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.