1 500 000 лева ще отпусне правителството за водоснабдяване на кърджалийското село Кьосево. След решението на Министерския съвет, кьосевчани ще организират тържество, на което да поканят министър-председателя Бойко Борисов.
Това разкриха пред 24rodopi.com жители на селото, което отстои на 6 км от областния център.
От десетилетия в Кьосево няма течаща вода.  Това е единственото село в региона, в което въобще няма съществуваща водоснабдителна и канализационна инфраструктура. Жителите на Кьосево трябва да носят вода за пиене и домакинства от кладенци и бунари, като разстоянието до тях е от един до два километра.
„Докога ще бъдат лъгани кьосовчани. Повече от 25 години само обещания, а накрая сме без вода. Живеем в 21-ви век, на седем километра от Кърджали. Страна сме в Европейския съюз. Омръзна ни господа политици? Елате тук и да видите как се живее без вода през лятото и как се справяме!“, казва 69-годишният Касим Мустафа.  Той подчерта, че от десетилетия чакат да се изгради водопровод за питейна вода в селото. Припомняме, че местните хора заплашиха, че ще пишат писмо до Европейската комисия с готовност да посрещнат „топло и радушно еврокомисар в европейско село без вода".
Кметство Кьосево е най-близкото до град Кърджали в посока Ардино и се състои от пет махали села – Тополчане, Калбурджълар, Централна махала, Сърт и Кантон махала
Най-големият проблем на Кьосево е  водоснабдяването. Населението в кметството общо е 250 души, но през летните месеци се увеличава двойно, тъй като идват и местни изселници, които живеят в Турция, Белгия, Англия.
През 2013 година по инициатива на бившия кмет на Кьосево Орхан Идриз е направен проект за водоснабдяване на селото със съдействието на Община Кърджали. На местните избори в края на 2015 година Орхан Идриз губи битката за кметския стол от опонента си Шабан Юмер.
Проектът за водоснабдяване на Кьосево бе замразен.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/9/17 12:27

    ako glasuvate za partiya gerp sevinepraviyat

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/9/17 12:56

    От къде ги има парите премиера.Обещава ги като,че ли са спечелени от търговска дейност.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/9/17 12:56

    От къде ги има парите премиера.Обещава ги като,че ли са спечелени от търговска дейност.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/9/17 13:04

    Затова,ще го бъде премиера.По мюсюлманските канони,най голям хаир е да правиш пътища и водопроводи.И ние от с.Пресека сме на същия хал като хората от с.Кьосево и нас ни лъжат от години,независимо,че има изграден водопровод,но не тече вода.Ние не искаме пари,искаме намесата на държавата за да текне водата и да се види къде са отишли стотици хиляди лв.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/17 13:19

    Ще има пиене ама, ще падне чакане......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/17 13:46

    Вода на куковолято докато на власт е дпс

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/9/17 14:43

    Давай Бойко - вода за Кьосево и мост за Птичар и едно друго село в Кирковско !Ха да видим ! Ако го направиш - гласуваме за ГЕРБ!Реджеб от Лисиците.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/17 20:44

    къде е ДПС ааааа....аааа...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/9/17 20:48

    поне с водата неси играйте на партии

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/9/17 21:16

    Бай Суджук да не би да даде от бащините си пари, дава от парите на народа..... В крадливия, корумпирания, третополовия катун София през ден се дава по няколко милионааа за ненужни канализации, улици, тротоарчета, плочки, колчета ...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/9/17 09:30

    Вече сме в 21век
    Хората по света не говорят за вода ,пътища,ток месторабота и т.н
    А вече говорят какво да направят за да отидат до МАРС или други планети
    Вижте до къде ни докараха всички са еднакви ДПС ГЕРБ БСП АТАКА и т.н
    Кой ли е е партията месия

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/9/17 16:03

    Ако има будали Кьосевци, нека да вярват на Борисов! И да се дадат пари за водоснабдяването, то тези пари са от данъците на работещите в Кърджалийска област, а не от мафиотът Бойко!Този ненормалник ако види човек да умира край пътя, няма и да го погледне даже, а не да му даде вода!... Кьосевци или са наивни или са глупави!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.