Кметът на Кърджали Хасан Азис, зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев и жители на блок 17 във „Възрожденци" се хванаха на хорото по време на курбана за здраве, който бе даден след финала на санирането на жилищната кооперация.
Той беше осветен от отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед. Кметът на общината инж.Хасан Азис, зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Никола Чанев, зам.-кметовете инж.Катя Митовска и Мюмюн Али, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, зам.-председателят на разпоредителния орган Кадир Мустафов, общинския съветник Ерол Мюмюн и други присъстваха на тържеството.
„Блок 17 в кв."Възрожденци" е първият и единствен саниран жилищен блок в страната, който направи курбан след приключване на строителни дейности по санирането. Искам да ви посоча за пример на цялата община, на страната, за да се пренесе вашето чувство за единство и в другите блокове", каза в приветствието си инж. Хасан Азис.
Той посочи, че от одобрените за саниране 29 блока по 28 се работи. Вече е отворена офертата и за 29-ия блок – бл.32 във "Възрожденци". Кметът благодари на всички живеещи в бл.17 за чудесната инициатива.
Инж.Азис поздрави всеки един от живеещите в кооперацията за това, че са успели да се обединят и да организират навреме  подготвянето на документацията за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност. „Това е вашата атестация за единството на бл.17, вие сте за пример. Вие сте първи, защото сте единни", подчерта инж.Азис.
„Това единството между комшиите при вас се пренася  и върху цялото общество, този проект, който се финансира от правителството е една от добрите програми, които се реализират  и аз се надявам и това, и всяко следващо правителство да продължат с финансирането на тази чудесна програма. Както единството на живеещите в бл.17, ако нямаше единство и единни действия и между централна, регионална и местна власт нещата не биха се случили. Този проект за енергийна ефективност на многофамилни жилища е един чудесен пример за единството между местна, регионална и държавна власт. Защото в този проект в синхрон са работили представители на местна, регионална и централна власт", допълни инж.Азис.
Кметът обеща да изпълни искането на живеещите в бл.17 за изграждане на нова детска площадка и нов тротоар пред блока, а на финала поведе хорото на тържеството.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/17 10:28

    Къде са депутатите от ДПС...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/17 12:04

    И в Момчилград кмета игра хоро пред санираните блокове в кв. 11 , но нямаше публикация ! Кърджалийци вероятно са по активни!!!Браво!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.