2 000 души в Кърджалийско останали без работа след първото отвличане на бизнесмен в България. Това е собственикът на трикотажния завод „Орфей“ в Кърджали Стефко Колев, който бе похитен преди 16 години.
От водеща фирма в Кърджали, днес „Орфей“ е най-задлъжнялата в региона. „Виси“ с милиони на държавата и общината, а няма желаещи да купят сградния фонд в квартал „Веселчане“. Както вече 24rodopi.com писа, две години след отвличането на Стефко Колев, заводът бе обявен за продан за 7 125 600 лева.
Тази сутрин Колев разказа пред камерата на Нова тв за ужасните си преживявания, докато е бил в плен, за събирането на откупа от 1 млн. лева, за съсипания си бизнес. Колев сподели, че близките му събрали парите, поискани от похитителите, от негови приятели и бизнес партньори. Задълженията си изплащал 10 години след отвличането. Съпругата му предала на похитителите 1 млн. лева, но с лихвите реално откупът възлязъл на 1 700 000 лева.
„Това е нов бизнес, ако не платиш - ще те убием“, казали на Колев бандитите. Първо му поискали 4 милиона лева, но после склонили на 1 000 000. Съпругата на Колев хвърлила торбата с парите от купето на движещ се влак, но около 130 000 лева се разпилели и били открити от кантонер.
2 000 души в Кърджали, Ардино, Припек работели за Стефко Колев преди 2001 година. След отвличането, партньорите от Германия спрели да купуват продукция от „Орфей“. Казали, че „не работят с такива хора“. 400 000 лева на месец плащала трикотажната фирма за осигуровки и данъци на работниците си в най-добрите времена.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.