„Направили са опит сами да го напишат, обикновено ползват преводачи“, така министърът на образованието Красимир Вълчев коментира по Нова телевизия надписа от търговски обект в Кърджали, за който първи 24rodopi.com писа.
Припомняме, че бележката беше поставена на витрината на търговски обект в района на Пазара на производителите.
Децата на гурбетчиите научавали малко немски и английски докато гостуват на родителите си, но имало ученици във втори и трети клас, които не знаят български език, посочи министърът.
„Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното образование, детската градина също е тази, която трябва да ги научи първо на български и след това постоянното посещаване на училище ”, каза в предаването „Здравей, България” министърът на образованието Красимир Вълчев.
Министърът е на мнение, че правителството трябва да направи така, че да вкара децата в училище. „Не е задължително родителите да бъдат наказвани със затвор, ако децата им не ходят на училище”, каза Вълчев.
„Все по-малък е дела на децата, които не посещават училище поради социални причини. Основната причина е културната - нежелание да се посещава училище”, заяви образователният министър.
„Трябва да има и морков и тояга“, категоричен е Красимир Вълчев.
Красимир Вълчев сподели, че помни все още първия си учебен ден. Той е прекрачил за първи път прага на училището в град Гълъбово, а търпелива и мила е била класната му в първи клас. Министърът помни и първата си двойка. Тя е била по биология.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Как да отида на лекар ,като знам аз какъв инженер съм13/9/17 10:21

    Министърът помни и първата си двойка.
    Щом двойкаджия ни е министър на образованието, представям си какво ни е образованието
    Как да отида на лекар ,като знам аз какъв инженер съм

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus13/9/17 10:35

    мини Министър требе редовно обучение на ТУРСКИ език, КАПИТО.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/9/17 11:18

    Министре ,даваш заплати на учители за да учат децата на турски ,ане български .Иди в смесените райони ,където директорите и учителите са преподаватели от турски произход .В тези училища ,децата ,ако учат на български учителите биват уволнявани и ли остават безработни .Такава е политиката в Турските региони .Първо огледайте се в къщичката си , на кого колко и защо им плащате заплати

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/9/17 12:07

    Този собственик на обект има ли регистрирана фирма и спазва ли данъчните закони

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/9/17 12:54

    Този министър и то на образованието екология се е изказал точно така този индивид незабавно трябва да напусне поста си като министър след като подтиква народа да нарушава законите и да налагат тояги и незнам си някакви моркови. Той самия дали е ял моркови и бой от циганите и турците и другите етноси че та сочи като мишени пред обществото. Няма значение дали си министър днес или вчера си бил каруцар важното да имаш реалните и естествените идеи България да има една по добра образувателната система или ако ги нямаш уменията махаш се там където си получавал двойките си и се обучаваш по добре и ако това не ти помогне заминаваш при Ердоган и неговия екип за да могат те поне да те обучат как трябва да се изказваш като министър и какво трябва да умееш и важното че носиш отговорност. Това да не ти е комунистическа България да буташ народа по затворите, и дето си казал да има моркови и тояги които неща може да си ги запазиш за себе си и ако имаш претенции за морковите какъв сорт да са кажи и това да знаем долу да са турски или гръцки.
    Подавай си оставката и се заби някъде.
    Само ДПС може да оправи образованието и България да се роди като нова България с нови мозъци и нови идеи.
    Карадайъ незабавно трябва да поискат оставката на този индивид с мръсните му комунистически и фашизантски мисли и то този още стои като министър и то на образованието. .леле мале докъде я докараха майка България

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/9/17 12:57

    Този министър и то на образованието ако се е изказал точно така този индивид незабавно трябва да напусне поста си като министър след като подтиква народа да нарушава законите и да налагат тояги и незнам си някакви моркови. Той самия дали е ял моркови и бой от циганите и турците и другите етноси че та сочи като мишени пред обществото. Няма значение дали си министър днес или вчера си бил каруцар важното да имаш реалните и естествените идеи България да има една по добра образувателна система или ако ги нямаш уменията махаш се там където си получавал двойките си и се обучаваш по добре и ако това не ти помогне заминаваш при Ердоган и неговия екип за да могат те поне да те обучат как трябва да се изказваш като министър и какво трябва да умееш и важното че носиш отговорност. Това да не ти е комунистическа България да буташ народа по затворите, и дето си казал да има моркови и тояги които неща може да си ги запазиш за себе си и ако имаш претенции за морковите какъв сорт да са кажи и това да знаем дали да са турски или гръцки.
    Подавай си оставката и се забий някъде.
    Само ДПС може да оправи образованието и България да се роди като нова България с нови мозъци и нови идеи.
    Карадайъ незабавно трябва да поискат оставката на този индивид с мръсните му комунистически и фашизантски мисли и то този още стои като министър и то на образованието. .леле мале докъде я докараха майка България

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/9/17 14:19

    Как да имат желание родителите да изучат децата си.В тези времена не трябва да си грамотен,а лоялен към управляваща партия.Ако си под партиен чадър не ти трябва образование.На ли виждаме какви неграмотници се правят на лидери.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/9/17 15:11

    Кърдйалийци перфектно говорят/знаят/Български.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/9/17 23:58

    Като чета коментарите
    Първо . Господин министър дали осъзнавате че сте министър на европейската държава която е с най бързо застаряващо население и най голям отрицателен прираст
    Второ . Че по голямата част от останалите пенсионери и чат пат техни наследници са най гордите хора на планетата с това си постижение

    ОтговорИзтриване
  10. real time14/9/17 08:06

    Как когато се отиде на работа в някоя западна държава,езика се научава за година-две-три,а да живееш тука, и да не знаеш да говориш правилно?!?!?!??????????. Сами си задайте въпроса! Кака един млад човек/15-20 годишни/ пелтечат и не могат да говорят? Как получават оценки в училище?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/9/17 19:15

    YASA WA GUNAY NAP DUZELTIN KENDINI SUTCUU

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/9/17 01:21

    Собственици на тези магазинчета са турски бизнесмени, излъгани да ги купят на зелено, че ще пада голям алъш вериш от наем.

    Едва ли имат действащи фирми в бг. Ако сключат Договори за наем от името на физическо лице, пак трябва да го обявят в НАП.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.