Родителите на 525 първокласници в област Кърджали са подали молби за получаване на еднократна социална помощ в размер на 250 лева, сочат данните на Регионална дирекция „Социално подпомагане“. Одобрени са 458 молби. „Социалните“ отчитат лек ръст на подадените молби спрямо предишните две години.
Срокът за кандидатстване за еднократни целеви помощи за ученици, записани в първи клас от Закона за семейни помощи за деца, които отпускат за покриване на част от разходите в началото на учебната година, е 15 октомври.
Както вече 24rodopi.com писа, в училищата в област Кърджали на 15 септември ще влязат 991 първокласници. Това са прогнозните данни на Регионалното управление по образование. Само преди 2 години учениците в първи клас в 7-те общини бяха 1 381, а миналата със 140 по-малко.
Общо учениците в област Кърджали през учебната 2017/2018 ще са 14 468.
На снимката: И тази година първокласници в Черноочене ще получат безплатни раници
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/9/17 09:59

    nyakakıv dokument tryabva lı za podavane na molba za ednokratna pomosht

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/9/17 10:13

    Не са по бедни просто родителите им нямат брак и си смениха адресната регистрация на единия родител. Ще има справедливост когато социалните правят непрекъснати проверки по домовете и тогава ще се окаже че са много богати . Да отидат на 15 септември да ги видят как са облечени и по колко лева са им телефоните на дацата които ще получат по 250 лева -

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/9/17 10:32

    Ne vsichki,koito sa podali molbi sa bedni!Da jiveyat tarikatite......

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/9/17 12:15

    Komentirate-no zlobeete.eeyy allainkulu.brakin fesatliill.ostavete alcnostta.ima hora kato men bedni.edvam otselyavame den za den.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/9/17 13:18

    Родители които работят в бг и плащат данъци , никога няма да получат каквито и дае помощи от даржавата. Тези помощи са за деца чиито родители работят в чужбина за по няколко хиледи евра. Един работник в бг няма право на помощи. Да е.а тези закони тъпи.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/9/17 13:23

    Депутатите които измислят законите да застанат и да видят с какви коли ще дойдат на училище бедните деца на които са дали по 250 лева .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/9/17 22:12

    Децата ,на които родителите работят и плащат данъци в България не получават нито детски,нито помощ за първокласник,а тези на които родителите укриват доходи или са в чужбина (,а децата са тук под грижите при баба и дядо примерно) не са лишени от тези привилегии.Защо и докога ще продължава това противопоставяне на изрядни и недотам изрядни български граждани? С какво се толерират семейните ценности в тази наша България?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.