Моят баща не е супер герой, няма супер мускули, нито е от бляскавият хайлайф на жълтите списания. Той е Татко. Един от многото български мъже около вас. Няма супер сили, но с лекота води епични битки със забързаното ми ежедневие и честите избухвания на „мое величие"-тийнейджъра. Татко е спасител-пожарникар. Неговите ръце не са меки като на мама, те носят белезите на всяко дежурство. Неговите ръце са тези, които режат ламарината при катастрофи и вадят оцелели. Здраво стиснали струйника в огнения ад. Сърцето на тате ухае на дим! То е като палтото на Серафим-кръпки, съшити от спасени човешки животи и дупки от загинали хора. Очите на тате са виждали много. Понякога са огнена жарава, друг път дълбоки, потънали в сълзи. Д,а и силните татковци плачат, но тайно, скришом, без звук.
Тате, знам, че думите чест и достойнство са огън и плам. Ти ме научи да заставам на страната на правдата, че пламъкът на лъжата изпепелява само лъжеца.
Тате, знам, че много от личните ти интереси се превърнаха във въглени в името на това семейството ни да е добре. Ти никого не ме натовари с житейски проблеми, а ме остави да бъда просто дете. Ти ми показа, че бялата лястовица е свила гнездо у дома. А то е крехко и трябва да се пази от силния вятър, за да не разтели пожар в семейството.
Тате, знам, че трябва да бъда добър човек. Да не предавам приятелите си, като малък задружен отряд, в който всеки е сила и дух. Готова съм да подада ръка.
Тате,... обичам те, ти си просто... МОЯТ БАЩА!
На теб и на всички твои колеги, бащи пожарникари пожелавам крепко здраве, спорен и успешен труд! Нека горят само сърцата ви, прибираики се удовлетворени у дома! Честит празник!
Мария Сиракова, 13 години

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/17 15:42

    Браво дете!Честит празник на всички притежаващи силата да се борят със стихиите!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/17 16:05

    силни думи браво на детето :)

    ОтговорИзтриване
  3. Bravo!mnogo milo i umno dete! Bravo!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/9/17 09:32

    PAMASKA RABOTA

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/9/17 09:33

    PAMASKA RABOTA;;;

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/9/17 10:46

    Момичето хубаво го е написало,но журналиста явно не знае как се пише честТа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.