„Кралят на баладите“ от кърджалийското село Безводно Орхан Мурад написа гневна декларация, която разпространи чрез социалните мрежи. Повод за това са публикации и слухове по адрес на дъщеря му. 14-годишното момиче, добило популярност с името Сузанита, записа клипове на две песни, които бяха обявени от обществеността за скандални заради оскъдното й облекло и неприличните жестове, които показва, съобщава „Новини Бг“.
С декларацията си Орхан Мурад обяви статии в медии за „абсолютна измислица и търсене на лесна печалба“ и моли да се спре опетняването на името на дъщеря му. „Декларирам, че Сузанита няма силикон в устните. Даже няма и татуировки. Не знам кой злонамерен човек е измислил и разпространил това. Чудя се на тези, които съвсем удобно и лекомислено вярват, че някой пластичен хирург ще си сложи главата в торбата и ще направи такава интервенция на 14-годишно момиче, а за родител, който би разрешил това, да не говорим“, посочва бащата, цитиран от „Новини Бг“.
„Клипът, благодарение на който се разбуниха духовете и Сузанита стана най-популярната дъвка на обществото, е погрешно разбран заради нежеланието или невъзможността на много представители на нашето общество да приемат посланията в клипа, защото за това се иска и интелигентност. Веднъж завинаги настоявам – никой да не го споделя, да се направи разграничение на личния живот на Сузанита и моето семейство от клипа и ролята й в него“, посочва Орхан Мурад. Той заявява, че Сузанита е продукт и производно, а не причина за налагането на тази култура сред младите хора. Певецът се обърна и към родителите, които критикуват клиповете на дъщеря му. „След като не ви е харесала тази роля на Сузанита в клипа й, забранете на вашите деца да го гледат и да слушат песента й. Забранете им да си мислят за нея и за другите им идоли от този жанр, защото не е само Сузанита. Забранете им да мечтаят да са на тяхното място и да подражават на Сузанита и другите, за да може да се учат, да са възпитани, образовани и изградят висока култура. Да посещават опери, театрални постановки, да четат книги и заедно с родителите си, да теглят нацията напред а не назад, както досега. И да се превърнем в една цветуща държава, в която младите хора не пушат и не се друсат от 10-годишни. Целомъдрени да са до навършване на пълнолетие. Образовани, високо интелигентни и благоденстващи. Не се убиват за щяло и не щяло по жилищните блокове и нощни заведения, а се обичат, помагат си и живеят в мир и хармония. Пожелавам го на моят народ и моята родина – от все сърце“, посочва Мурад. „Покажете среден пръст на дявола – на злото, жестокостта, злобата и завистта, така както Сузанита го направи, но вие не го разбрахте“, завършва постът на родителя. Освен това талантливият певец се закани, че ще съди всеки, който си послужи с обидни думи и измислици за дъщеря му.
Снимка: Facebook

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/17 19:21

    Струва ли си заради известността това дете да прави такива почти порно клипове и баща й вместо да укорява по-добре да замълчи.

    ОтговорИзтриване
  2. Светла12/9/17 19:49

    Предлагам на Орхан Мурад да спре с гневните си писания и обвинения към всички - видиш ли, не сме разбрали "песента" на дъщеря му. Разбирам бащинските чувства на Мурад, но бих го посъветвала да използва енергията си в нещо наистина полезно, а именно - възпитанието на дъщеря си, което всъщност е негово задължение. Едва ли точно Орхан Мурад няма да чуе, че дъщеря му няма певчески талант, който не винаги се предава по наследство очевидно в случая. Вместо да ни обвинява всички нека бащата да поработи вокално с дъщеря си, а и да поиска мнението на друг музикален педагог. Нито 13-14-годишната Сузи, нито нейните колеги в глупавия клип и песен са в състояние да покажа среден пръст на злото, както смята Орхан Мурад, защото нито ме вдъхновяват, нито ме убеждават с парче, лишено от каквито и да е качества - музикални, поетически, естетически. Бих попитала Орхан Мурад той би ли изпълнил подобно подобие на музика и текст? И ако не дъщеря му, а друг беше изпълнил подобно анти парче дали така яростно би била защитата му преди всичко като музикант? А дъщеря ви, драги Орхан Мурад, има нужда от възпитание и обучение и вие със съпругата ви имате да свършите доста работа, защото сте поизпуснали нещата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/17 21:54

    Бря, тълкувател.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/17 23:46

    Дори очила си сложих да ЧУЯ музика и текст, но все среден пръст ми се забиваше в ухото. Фактите говорят, боговете мълчат, Орхан.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/9/17 09:10

    Всичко,което трябва да се каже в случая е в коментара на Светла.Ясно,кратко и точно.Всичко останало е нищо неказване-брътвежи някакви.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.