През 2007 година в община Кърджали са се движели 39 226 МПС, сега са 60 381

Да бъдат отворени за движение на МПС пешеходната зона на бул. „България“ в центъра на Кърджали (между комплекс „Орфей“ и бившия ресторант „Москва“), улиците „Заводска“ (край „Горубсо“) и „Сан Стефано“ (до училище „Йордан Йовков“), както и да се позволи влизането на МПС в бул. „България“  откъм така нар. „Детелина на смъртта“ в посока към улица „Беласица“ и пазара). За пореден път това се иска от кърджалийци. 1815 души са подкрепили подписка с искане на промяна на транспортната схема на града заради нарасналия трафик. Тя ще бъде внесена за обсъждане в Общинския съвет.
През 2007 година в община Кърджали са се движели 39 226 автомобила, сега са 60 381, твърди Ангел Матушев от инициативния комитет, събрал подписката.
Темата за отварянето на улици за движение на МПС е повдигана често в последните години в Кърджали.
Припомняме, че наскоро общински съветници поискаха от областния управител Никола Чанев да се отвори еднопосочната улица край т. нар. блок на „Кока-кола” („Детелината на смъртта“) и по този начин да се поеме трафика от леки автомобили, влизащи в Кърджали в посока пазара.
Необходимо е широко обществено допитване за евентуално отваряне на пътя през Детелината на входа на Кърджали, рискът е огромен, а за нас безопасността на гражданите е на първо място. Това каза областният управител Никола Чанев.
Спорният участък пред т.нар. блок на „Кока-кола" бе затворен преди години заради многобройни пътни инциденти, някои от тях с човешки жертви, припомни началникът на КАТ Пътна полиция главен инспектор Иван Бакърджиев. Трасето е с висок наклон, около 6-7 процента, а обособеният насип с метална ограда тип мантинела служи като физическо препятствие за отклоняване на аварирали автомобили, обясни Бакърджиев.
Огромна натовареност в района на пазара от страна на автомобилния поток би се случил, ако се разреши влизането на МПС от „детелината" на входа на града в посока кръговото на пазара. По този начин трафикът от Хасково ще влезе в централната част на града. Тези опасения изказа началникът на „Пътна полиция" в Кърджали Иван Бакърджиев още преди година по време на разширено заседание на Комисията по безопасност на движението, което бе свикано от кмета Хасан Азис.
Шефът на Пътна полиция изтъква, че през активния летен сезон трафикът в Кърджали е най-интензивен на булевард "Беломорски" - в участъка между комплекс „Младост" и кръговото на Автогарата, където се образува тапа.
Защо не трябва да се отваря бул. "България"? Какво мислят експертите - четете по-късно в 24rodopi.com
На снимката: Булевард "България" - пешеходната зона
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/17 08:37

    Razbira se neka ni olekne malko grada ot tova zadrustvane

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/17 08:42

    Ми те са открили топлата вода бе! Или отдавна не са минавали по Беломорски. След като нищо не правите за околовръстното, поне слушайте патилите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/9/17 08:46

    Какви експерти има в Кърджали.Всички преследват корпоративни цели.Кока-колата трябва да се отвори към пазара САМО ЗА ЛЕКИ И ЛЕКОТОВАРНИ КОЛИ.България е с достатъчно широки тротоари за да не се нарушава удобството на майките.Преместете светофара зад киното и го сложете до йовков.Отворете Сан Стефано-всички знаем защо е затворен.Пред ритуалния дом отворете завой наляво.ЗАТВОРЕТЕ ТЪРГ.УЛИЦА/старата главна.Отърсете се от статуквото поставено от накогашните велможи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/9/17 08:50

    Може ли някой от подписалите се да обясни кой трафик ще разтовари или искат да натоварчт бул. България от киното до автогарата то сега се не трае или искат 5 бл. от пазара да ходят по напряко да не заобикалят 400 метра

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/9/17 08:52

    бул.България на всяка цена трябва да се отвори.Хаоса от коли,които се трупат в пространството до пошенска банка е ужасен.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/9/17 10:45

    Не само да НЕ се отваря бул. "България", но да се затвори и "Беломорски" от МТС до завод "Орфей".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/9/17 11:05

    08:46 е прав!И как може на главна улица да се разрешават платени парко места особено за стратигическата баничарница "Ал Капон"?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/9/17 13:18

    Защо никой не коментира, че единствено в Кърджали всеки спира където си иска и паркира където си иска. Това затруднява движението.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/9/17 13:34

    Nishto ne triabva da se otvaria po gore komentara e dal dobri idei da mi pluznat seltacite navsikade i da obgaziavat vsichko aman Ne!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/9/17 14:46

    Тези посочени в подписката булеварди и улици е необходимо да се отворят !!! През времето когато бяха затворени -1980 г. колите може би са били 2000 а сега са сигурно над 20000 .По този начин ще се разтовари движението .Така обявената пешеходна зона е смешна защото няма нищо от детайлите на пешеходна зона !! Затворена бетонирана -павирана улица . И така 40 г. По бул. България не става въпрос по тротоара не се движат хора защото се спъват ..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/9/17 14:56

    Затворените булеварди и улици бяха затворени от тогавашните управници - времето на комунизма . Това са техни паметници и символи . Те не искат нищо ново . Пригласяй те им !!! Радвайте се на разбирането им за пешеходна зона !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/9/17 15:23

    Хаоса от колите ще се оправи след изграждане на околовръстно... Наникаква цена не бива да се отваря този булевард и да си остане винаги пешеходна зона!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/9/17 19:46

    най вероятно само хора от пазара се подписват защото за тях е най напряко до автогарата ма не мислят че като натоварят още бул.България ще им стане по бавно от сега

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/9/17 20:46

    Ако се отвори тази пешеходна зона,ще е най-голямата тъпотия.то и експертите и управата е такава тъпотия

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/9/17 21:48

    Знае се, че много трудно се извоюват пешеходни зони и затова не бива да се отваря за движение тази зона от бул."България". Ако все пак това се направи ще се "натоварят" кръстовището с бул."Тракия" и това с ул."Отец Паисий" и ще се премахне зоната за паркиране. А за да се спре безобразното паркиране, крайно време е общината да осигури "паяк". Ясно е защо това не направено досега-ще "пострада" наглият електорат на местната управляваща партия.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/9/17 22:57

    Не само че няма да реши проблема а ще го задълбочи Премахването на полицаи на пункта на Чилик беше грешка поправиха се сега има полиция и е ок ОТВАРЯНЕТА НА БУЛЕВАРДА ЩЕ Е ОГРОМНА ГРЕШКА СТИГА С ТОВА ПРОБА ГРЕШКА МИСЛЕТЕ ТОВА Е ГЛАВНАТА ЛИЦЕТО НА ГРАДА ЗАЩО ДА СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ГРАД БЕЗ ПЕШЕХОДНА ГЛАВНА

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/9/17 10:33

    Моля Ви , всички тези които сте за запазване на пешеходната зона ,да дадете мнение относно вашето разбиране за пешеходна зона.Какъв е вашият критерий ? Одобрявате ,че е затворена .Вие сте може би хора комплексари , не сте посещавали други градове за да видите на кое казват пешеходна зона. Идете в Златоград, Хасково и много др. градове и тогава пишете какво искате и давайте оценки за пешеходна зона . Съгласни сте с това,което ни предлагат 40 год.и ни баламосват, че имаме пешеходна улица . Улица с паркинги и бетон !!!Пишете, може и неграмотно , както виждам по-горе !!!Но съжалявам,не може да се съобразяваме с мнения на хора , които правят правописни грешки !!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/9/17 06:54

    преди години в фоаето на общината имаше макет, на него имаше детелина на новия мост и крайречна улица в 2 те посоки - към пазара и към веселчане
    могат да го реализират до тази измислена дига която направиха покрай реката уж пешеходна алея.

    Полицаите на Чилик са там само фиктивно, ако дойде камион засилен въобще и да му махат може и той да им махне за здрасти. Искате да се отвори кръстовището до бл.2 "колата" ами питайте хората от блока какво мислят. Имаше случай на цистерна дето се заби в блока. Друг случай прицеп с радиатори спря чак на пазара на кръговото. камион с агнета в дерето. Приемаме че товарните няма да се пускат. Началото на бул. България от бл. 2 до ул. Беласица е плътно заето с паркирани автомобили на живущите, отделно там е изхода на задънената ул.Раковска, движението от пазара към центъра е интензивно и как ще се регулира там. Аз съм за да се отвори отсечката МТЕЛ ПОЩА. Другото место което е трудно да се случи поради натовареност е предложение републиканска да се затвори от ритуалния надолу. МОЖЕ едва когато се подсигури алтернативен маршрут. (примерно покрай реката) и едва тогава може да е двупосочно движение от ритуалния дом до военния клуб.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/9/17 20:15

    Абе хора бул България не е правен за пешеходна зона .Това е главната пътна артерия на града.Преди години комунистите я затвориха ,заради така наречения генерал Мирчев. Сега имаме големи паркове ,където могат да се разхождат хората.Поне може да се опита като се затвори.Ще се изненадате от ефекта .Цялото движение в града ще се облекчи.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен20/9/17 20:17

    Комунягите си държат на това ,на покойния Мирчев да не му се шуми.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.