Дългогодишният ловец от дружинка „Ардино - 1" Чавдар Карамфилов сбъдна мечтата на всеки един авджия – той отстреля с един изстрел 50-килограмов вълк единак по време на птичи лов. Слуката го застигнала в местността „Мак" в събота около 7 часа сутринта. Заедно с колегата си Здравко Илиев уточнявали кой къде да застане за отстрел на гривяк. През това време чули шум в дъбова горичка и забелязали на около 50 метра вълк в храсталака. Обградили хищника и с един изстрел Чавдар Карамфилов го отстрелял право в сърцето.
„За първи път гръмнах вълк. Тръпката е много голяма. Надявам се и други ловци да ги споходи моята слука", заяви Карамфилов.
Специалистът по лова Айдън Тефиков от Ардино заяви, че е имал предварителна информация от животновъдите в района на село Мак, че вълци нанасят сериозни щети на стопанствата им. „Надявам се до края на сезона да отстреляме и други хищници, тъй като нанасят вреди и на дивеча. Наскоро намерихме изядени две диви прасета в района на Мак", заяви Тефиков. Той уточни, че ще награди двамата ловци с парична награда.
Председателят на Сдружение „Бели брези" в Ардино Шахин Байрамов лично е благодарил на ловците за добрата слука и обещал, че също ще ги награди.
Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/17 14:44

    този вълк е умрял от страх....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/17 14:50

    Какви гривеци бе, тия са били само на свински лов.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/17 22:31

    УБИЙЦИ!!!!
    Това не е вълк а подивяло куче, тъпаци!
    Изяли били прасета, а какво да ядат бе круши ли!!!
    Да ви "отстрелят и вас дано!
    Те ядат прасета за да живеят, да оцелеят, а вие го правите за кеф!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/9/17 08:40

    И него ако го уцели някакъв заблуден куршум, тръпката ще е още по голяма

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/9/17 09:57

    С патрони за гривяци от 50м този вълк ще падне ама на кукуво лято... И право в сърцето !!! Били са явно за сърни и прасета !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/9/17 00:32

    Ужас... това е куче.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.