Превръщането на пешеходната зона на бул. „България“ в центъра на Кърджали в път за автомобили ще създаде много повече проблеми, отколкото има в момента. По-удачният вариант е паралелната улица „Републиканска“ да стане двупосочна.
Това е категоричната позиция на експертите, запознати в детайли с транспортната схема на Кърджали.
Припомняме, че периодично темата се повдига от кърджалийци.
Евентуалното отваряне на пешеходната зона на бул."България" за автомобили, ще пренасочи част от трафика от Хасково и ще натовари допълнително централната част на Кърджали, гласи анализът на Пътна полиция. В същото време ще се наложи поставяне на светофарна уредба на кръстовището на булеварда с „Тракия". Огромна натовареност в района на пазара от страна на автомобилния поток би се случил и ако се разреши влизането на МПС от „детелината" на входа на града в посока кръговото на пазара.
Тези опасения изказа още през миналото лято началникът на „Пътна полиция" в Кърджали Иван Бакърджиев по време на разширеното заседание на Комисията по безопасност на движението, което бе свикано от кмета Хасан Азис. Шефът на КАТ коментира предложения от страна на транспортната комисия към Общинския съвет. Той посочи, че се обмисля вариант за пускане на двупосочно движение по ул."Републиканска". Бакърджиев обясни, че затварянето на отсечката от кръговото на пазара до ул."Добруджа" в съботен ден е в превенция на пътни произшествия заради смесването на автомобилния и човешки трафик.
Припомняме, че с подписка 1815 кърджалийски отново искат отварянето на „България“ за движение на МПС.
Представители на таксиметровите шофьори пък предлагат автобусната спирка на кръговото кръстовище на автогарата да бъде преместена, за да не се натоварва допълнително трафика.
Реакция има и от автобусните превозвачи -  изходът от паркинга на „Кауфланд" трябва да се изведе към булеварда, а не към кръговото.
Директор на детска градина пък предлага уширение на пътя над училище „П. Р. Славейков" във „Възрожденци“ заради задръстването сутрин и следобед от автомобили на родители, които идват да оставят или вземат децата си.
От „Пътна полиция" предлагат на директорите на училищата „Йордан Йовков" и „Отец Паисий" да направят постъпки за преместване на павилионите за напитки и закуски в дворовете на учебните заведения, за да не се получават рискови ситуации за учениците по време на междучасия, предвид на факта, че търговските обекти са на броени метри от кръстовищата.
На снимката: Пешеходната зона на бул. "България" и улица "Републиканска".
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/17 08:54

    Не трябва да се отваря то един парк имаме с големи дървета и дай да го направим паркинг,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/17 09:27

    Защо не потърсите другото мнение ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА ДВИЖЕНИЕ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/9/17 09:40

    Явно тези 1815 души нямат друга работа и мислят каква глупост да измислят!Мисля,че с е приключи тази тема.Защо пак отново?Това е единствената пешеходна зона в града,където може спокойно да си пуснеш детето да тича на воля и да поседнеш на спокойствие да си починеш.Подкрепям становището на началника на "Пътна полиция" и се надявам на разумно решение в случая ,което да бъде в интерес на спокойствието и безопасността на гражданите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/9/17 09:41

    Бихте ли публикували имената на тези ЕКСПЕРТИ да ги видим по какво са експерти

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/9/17 10:16

    зящо се затваря в събота отсечката до Пазара а не се санкционират нарущителите които спират както и където си искат?Защо не се забрани спрането и паркирането в събота от 9.00 до 13.00 в тази част?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/9/17 12:04

    Направете двупосочна ул. "Републиканска" в участъка между Военния клуб и Обредния дом. Тогава трафика от централната част към "Възрожденци" ще минава от там, а не по "Екзарх Йосиф" и "Сан Стефано".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/9/17 13:14

    Булевард "България" не трябва да се отваря за движение. Поне участъка от кино Орфей до Пощата. Този участък да остане пешеходен.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/9/17 14:04

    neka da se pusne da oblekchi dvijenieto to taka ili inache sqnkata e na trotoara samo endi sFetofari trava da se montirat do posteto...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/9/17 14:19

    Имената на експертите, нека да защитават публично позицията си.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/9/17 15:14

    Росалка не е парк за майки,а пенсионеррски клуб.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/9/17 15:51

    Да пуснеш двупосочно по Републиканска е много по глупаво, отколкото да се отвори бул. България. "Експертите" да се замислят, преди да дават подобни предложения.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/9/17 16:39

    ЗАЩО ПАРКИНГА И ПЪТЯ НЕ ГО НАПРАВИТЕ ПОД ЗЕМЯТА А ГОРЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ КАКТО Е В ПОВЕЧЕТО ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ. ВСЕ ПАК ТОВА Е ЦЕНТЪР НА ОБЛАСТЕН ГРАД.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/9/17 18:50

    До 15;14 . Неграмотник , парк РОсалка е за всички - майки и пенсионери .

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/9/17 22:32

    Това са болните амбиции на Ангел Матушев така му оттърва за него ще е ок знае се защо , а тези подписи едва ли са достоверни във всички областни градове има пешеходна главна.Майки с деца и пенсионерите и изобщо жителите на града не са важния фактор а няква далавера да има

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/9/17 22:38

    Една зона за пешеходци има в град Кърджали за разходки и почивка не трябва да допуснем да я махнат.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/9/17 22:42

    АБСОЛЮТНО СЪМ ПРОТИВ ОТВАРЯНЕТО НА ТАЗИ ЗОНА ТОВА ГО НЯМА НЪКЪДЕ БЕЗУМИЕ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/9/17 03:39

    Моето предложение !!
    В началото на новия мост да се направи детелина и покрай реката да се направи улица към пазара и с продължение в посока Енчец. Също може да се продължи в другата посока покрай водното огледало и да се направи излаз на ардински мост.

    Няма град в който идеален център да е отворен за движение. Бул. България да си остане затворен. Входа от Метеора към пазара също.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен15/9/17 16:01

    Не трябва да се отваря участъка от Кино Орфей до пощата,това е единствената пешеходна зона в центъра на града.Участъка от ДНА до пазара /ул Републиканска /също трябва да бъде пешеходна зона.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/9/17 17:11

    Neka da vidim vsichki surati, imena i adresi na tesi experti akademici na bg nauka i kopia na tehnite diplomi za experti tuk vednaga.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/9/17 19:38

    Tesi experti sa za besilkite. Nezabavno.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/9/17 14:41

    opravete uliza zavoska do gorubso.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен21/9/17 16:02

    Ostavi argumentite nastrana! pokaji diplomite na tesi teroristi experti! :-):-):-):-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.