На юбилея си по случай 60-тата си годишнина директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров получи от учителите и учениците много изненади. Първата бе веднага след тържествената сесия на Общинския съвет, когато пред Дома на културата шпалир от ученици, малчугани с 60 червени балона в ръцете, учители, някои от които в носии, и подаръци го чакаха с нетърпение. Златен пръстен със символа на училището УПКО, везна със символите на многобройните дейности, в които той намира своята изява и красиви чанове с неподправен звук получи от всички славейковци директорът, а учителката по български език Миглена Крумова изрази обичта на всички към него в слова. От вълнение рожденикът успя само няколко пъти да каже: "Обичам ви!".
След това пред празничния блок на училището, готов да участва в общоградското шествие, Милко Багдасаров получи още една изненада. Дванадесетокласничката Стиляна Аврамова прочете и връчи писмо, хем поздравително, хем благодарствено, на юбиляра (вижте текста долу). То е от името на всички бивши, настоящи и вечни славейковци и изразява тяхната обич, признателност и вяра в бъдещето.
Както вече 24rodopi.com писа, навършилият 60 години в Деня на Кърджали общински съветник и областен лидер на БСП Милко Багдасаров получи картина на старта на тържествената сесия на Общинския съвет. Подаръкът бе поднесен от председателя на разпоредителния орган.
24rodopi.com

ЮБИЛЕЙНО!
Човек е толкова голям, колкото е голямо сърцето му и ярка дирята, която оставя след себе си.
Днес, в Деня на Кърджали, в годината на 33-тата годишнина на нашето училище, всички ние – учители и ученици, бивши, настоящи и вечни славейковци, честитим юбилея на един наистина достоен мъж.
Г-н Багдасаров, Вие вече 27 години сте директор на Средно училище „Петко Рачов Славейков“. Повече от 10 000 ученици са имали привилегията да се докоснат до Вас в годините на учителската и директорската работа.
Вие бяхте пионер във философията и въвеждането на делегираните бюджети; в създаването на медицински и професионални паралелки в едно средно училище; във включването на компютърно обучение в начален етап; в прохождането на програмата „Стъпка по стъпка“... Неслучайно нашето училище бе обявено за иновативно през тази учебна година. Благодарение на Вашия пример ние сме новатори, амбициозни, любопитни, впускащи се в предизвикателства.
Вие бяхте народен представител в 42-рото Народно събрание на Република България, заместник-председател на Комисията по образование и наука, със запомнящи се законодателни инициативи в парламента. Затова ние сме хора със собствено мнение, което не се страхуваме да защитаваме аргументирано и със самочувствие.
Вие сте двигателят на създаването и развитието на нашите спортни отбори. Три пъти училището ни е определено да представя България на Световните ученически спортно-образователни игри в Гърция. Само през 2017 година нашите волейболисти постигнаха три републикански титли. Погледът назад сочи, че всяка година имаме отбори-шампиони. Благодарение на Вашите усилия „Славейков“ е „училище за шампиони“, а ние сме целеустремени, борбени, напористи, неуморни, винаги по пътя към първото място.
През 1999 година Вие възродихте волейболния клуб „Арда – Кърджали“. Дадохте нов тласък на спортния живот в града. Накарахте цяла България да заговори за успехите на нашите спортисти. Затова ние се чувстваме окрилени и живеем с усещането, че всичко е възможно и за възраждането на нещо добро си струва да се борим.
И още толкова, толкова много...
Благодарим Ви, че Ви има, че сте до нас във всяко преживяване и емоция; че сте директор-мечта и осъществител на идеи; че сте наш лидер и приятел; че ни посрещате сутрин с усмивка и че знаете имената ни! Благодарим Ви за подкрепата на всяка щура идея, появила се в главата на учител или ученик!
Благодарим Ви, че променяте съдби!
Бъдете все така нестандартен, идеен, мотивиращ, одухотворен и можещ! Бъдете горивото, с което да заредите ракетата, наречена „Славейков“, по пътя към необятното!
Честит рожден ден!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.