Обединението на жените социалистки в Кърджали отбеляза своята девета годишнина.
Поканата за празника бяха уважили представителки на Съюза на инвалидите, Дневен център„ Надежда", Пенсионерски клуб, Движение „Русофили", Клуб на руските съотечественици, Тракийско дружество, Хор „Ахрида", Сдружение "Букет", Спортно-интелектуален клуб "Ахридос", дружество „В помощ на жените".
„Девет  години са и много, и малко, но и една сериозна възраст за една организация", заяви председателят Теодора Каракостова. Тя се спря на разнообразната дейност, на редицата сериозни и мащабни мероприятия, с които много хора са получили подкрепа и съпричастност. Не подмина и първомайското танцово фолклорно надиграване „Танцувай с нас", което шеста поредна година се радва на огромен интерес от кърджалийци. Акцентира на бъдещите инициативи и направления в работата на обединението, в посока реализиране конкретни инициативи за подкрепа на жените в условията на икономическа криза и безработица, за закрила на женския труд, като в тази посока ще продължат безплатните правни консултации, откритата приемна за сигнали и оплаквания на жени от дискриминация, насилие, имотни проблеми, ще бъде създаден антикризисен щаб със стратегия за действие – като акцентът е безработицата сред жените, особено в предпенсионна възраст и майки с малки деца…
Вълнуващ момент бе изказването на народния представител Кристина Сидорова, специален гост на събитието, депутат от БСП, зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Тя поздрави жените социалистки от свое име и от името на жените в Габрово, като им пожела да са все така активни и винаги с принципна гражданска позиция по наболели проблеми в обществото, да продължат да творят с усмивка и красота, налагайки се като една силна женска мрежа с достойно присъствие в живота на общината. Тя изненада социалистките с оригинална икебана „Есен" – включваща тиква с есенни цветя, която да напомня за габровци и столицата на тиквата Севлиево. Общинският председател Георги Кючуков подчерта, че не само БСП, а и Кърджали печели от факта, че изявите на жените отдавна са надхвърлили пределите на града. В края на обръщението си областният председател Милко Багдасаров пожела на дамите никога да не забравят, че най-голямото им оръжие е усмивката и да съхранят в себе си нежността, любовта и вярата. След всички поздравления дойде и най-сладкият, най-очакван момент, внасяне на тортата.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.