Снахата от България Живка Желязова направи своя избор – стана мюсюлманка и вече се каза Айше, съобщават турските медии, позовавайки се на Анадолската агенция.
Живка, която е от Варна, живее в град Къркларели и е направила постъпки в местното мюфтийство за приемане на исляма и смяна на името.
„Чувствам се като новородено бебе. За мен това е ново начало. Сама направих своя избор. Станах мюсюлманка, защото съпругът ми е мюсюлманин “, казала българката след края на ритуала в мюфтийството.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/17 21:22

    Нищо лошо, въпрос на избор! Не можем да упрекнем и шест семейства от Делиормана /с.Килислер/, които се самоопределят като турци. Но решили да приемат Евангелизма каъто направление в Християнството... Между другото в Лудогорието има около 8 700 души, които са с турско самосъзнание, но изповядват Християнство, Евангелизъм и Адвентизъм... Един от тях е и Юксел Кадриев, който е говорител в БТВ телевизия... Всичко е естествено и съвсем нормално!...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/10/17 21:30

    Ако някой реши да приеме Исляма, не е задължително да си слага арабско име както е в Турция... Индонезия е най-голямата мюсюлманска държава с население от над 220 милиона човека... Изповядват Исляма, но имената им са Ким Хан, Ман Гун и други местни индонезийски имена... Идиотщина е ако някой иска да приеме за вяра Исляма и тъпите ходжи му налагат арабско име! Проблемът е, че в Турция нямат турски имена-цялата им именна система е арабска! Защото в тази държава всичко е присвоено...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/17 21:37

    Бас хващам, че тази Живка е 100 процентова циганка.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/10/17 22:31

    Нещата не трябва да се политизират.Има много туркини омъжени за българи.помаци.цигани и др.Любовта не признава народности и ние всички трябва да уважаваме техния избор...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/10/17 22:33

    ЗА ИМЕНАТА НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ БРАТО. МОЖЕ И ДА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НО Е ИДЕНТИФИЦИРАЩО МЮСЮЛМАНИНА ДА Е С МЮСЮЛМАНСКО ИМЕ, И ХРИСТИЯНИНА ДА Е С ХРИСТИЯНСКО. УНИКАЛЕН Е СЛУЧАЯТ С НАШИТЕ ПОМАЦИ (СЛАВЯНИ-МЮСЮЛМАНИ) НАПРИМЕР. ТЕ ИМАТ ЕДНО МЮСЮЛМАНСКО ИМЕ ЗА ВКЪЩИ И ЕДНО ХРИСТИЯНСКО ЗА ОФИЦИАЛНО ПОЛЗВАНЕ, ТАКА ПО ЛЕСНО СИ НАМИРАТ РАБОТА В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР. НО КАТО ПОЧИНАТ, ГИ ПОГРЕБВА ХОДЖА С ТОВА МЮСЮЛМАНСКОТО ИМ ИМЕ,...ХИТРИЧКО А?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/10/17 22:43

    Или е помакиня.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/10/17 08:25

    Личното ми мнение и наблюдения са, че коментаторът от 11/10/17.22.23 е прав частично! Нашите турци имат този подход, а не българите - мохамедани! Българските турци като отидат на работа в София или вътрешността на страната се представят с български имена!Например Хасан се представя като Анчо, Ибрям се представя като Илчо, Илхан се представя като Илиан! Българските турци, попадайки в българска среда не желаят да се различават от самите българи! Това на всички следва да им говори нещо!... А с този коментатор, който твърди, че жената от Варна приела Исляма е циганка, не бих се хванал на бас, защото той ще спечели...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/10/17 11:08

    Повлияла се от айфон,айпад и решила да стане айше.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/10/17 13:12

    След като днеска Живка от Варна е вече мюсюлманката Айше, то след някоя година тя може да стане Геновева, приемайки Евангелизма... По-нататък може да приеме и еврейската религия, ако има финансов интерес... Това си е направо цигански ташак с религиите... Точно като тези от Пазарджик... Първоначално вярвали в циганския водач Банго Васил. После приели Евангелизма... Но арабите им предложили доста парички и станали Ислямисти като идиота Ахмед Муса... Живи цигански ташаци!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/10/17 18:26

    Bravo na momata ayşe kolko hubavo zvu4i makar tuk nekoi kompleksari nego priemat

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/10/17 19:22


    Гаранция, снахата е цигане! Ама гаранция 500%.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/10/17 19:35

    22.33
    Ти колко помаци познаваш? и колко добре ги познаваш?Питам,щото съм помак и съм си с едно име и ..глей ти,то е българско.А относно погребенията-да си чувал за траурни агенции?Пък и не при всички българи християни поп им пее.Защо смяташ,че съвременните хора непременно държат духовно лице да ги опява.По селата-да,ама и там вече не е точно така.И между другото има много помаци,християни,които ги опява поп.Даже и в селата.Не говори от чуждо име.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/10/17 07:46

    Подкрепям напълно коментатора от 19:35! Чудно ми е как турците приемат да изповядват една арабска религия възникнала в Суадитска Арабия... Арабите са с друга, липсваща кулура и са расово различни от турците... Турците расово приличат повече на европейци от колкото на азиатци

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/10/17 12:50

    Турците са си Анадолци, а Анадолците са чисти азиатци.Те нямат нищо общо с европейците, турчин ли е, мани го!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/10/17 12:53

    В България има еничари дето си мислят, че са турци... Ама аз ги уважавам защото са си чисти българи. Пък и Митхад паша ясно го е казал.Здрави да са,да работят за България и да живеят добре.За разлика от турците, еничарите са чисти и работливи...По това личи че са българи.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/10/17 20:43

    Митхад Паша, Русчуклията е бил първият голям реформатор в Османската империя! Заради това, тогавашният Султан Абдул Азис заповядва да бъде арестуван и вкаран в подземията на Багдатската крепост! После мръсният Султан изпраща двама убийци, които го удушват в килията му!...Митхад паша казва, че в България никога не са се заселвали турци... Но има мохамедани, които са си българи по кръв и са наследници на еничарите... На кого да вярвам, на Митхад Паша, който е бил един мандат Велик везир / министър председател на Османската империя/ и два пъти Везир / министър/ при Султана, а после Областен управител на Русчушки виалет! На кого да вярвам, на него или на днешните пикливи "турчеляци", които иначе са си чисти българи... Ако това ставаше в държавата Китай, тези мижави турчеещи се еничари отдавна щяха да бъдат разстреляни...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.