Разследването ще бъде прекратено, нападнатото от питбул дете е с лека телесна повреда?

„Чух виковете и тръгнах да я спасявам. Видях, че е нахапана по дупето. Борих се дълго с кучето, което е на 2-3 години, голямо и силно. Искаше и мен да хапе. Хванах питбула за слабините и врата, но в един момент се измъкна. Успяхме с помощта на колегите да го вържем за стълб. Беше страшно, тази порода кучета са убийци. Добре, че дъщеря ми беше с памперс. Раните са дълбоки“, разказва Сунай Исмаил (на малката снимка), баща на нападнатото от питбул момиченце.
Инцидентът, за който 24rodopi.com писа, стана в петък около 19 часа.
Сунай е бил в магазина си на територията на Пазара на производителите, а дъщеря му Дамла  играела отвън, била впечатлена от изложени пластмасови агънца. Наблюдавала я баба й.

След инцидента, детето е откарано в кърджалийската хирургия, а по-късно транспортирано в детската хирургия на университетската болница в Пловдив. Минути след инцидента кучето е заловено и откарано в общинския приют в Кърджали, където ще остане 14 дни.
Мъжът, познат в квартал „Боровец“ като Джупа, който е бил с питбула е задържан и по-късно освободен. Припомняме, че той е собственик на кучето. То било откраднато, а истинският стопанин подал сигнал за кражбата му в четвъртък.
Ако нараняването на детето бъде квалифицирано като леко, разследването ще бъде прекратено. Родителите ще могат за заведат граждански иск.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/10/17 08:27

    Какво трябва да се случи,за да се направи необходимото относно тези кучета.В нашият квартал се движат цели глутници кучета и то точно където се движат деца,възрастни хора и младежи.Приюта за кучета е в квартала ни и като ги пуснат си остават при нас.ДОКОГА господа от общината??????????????????ДОКОГА??????????????????В целият град е така.Какво чакаме да стане най-лошото и тогава да търсим кой е виновен така ли?/въпрос без отговор/.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/10/17 08:46

    Как леко? Да закарат детенцето в Пловдив? Това да не е обикновен апендицит? Само това остава сега - да не признаят нараняванията? И новият "собственик" само стои и наблюдава безучастно!!!за него е сеир!


    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/17 09:12

    За разкъсани задни части от питбул ако някой доктор напише лека телесна повреда - този доктор е за ..............

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/17 10:08

    Г-н Кмет,забрани тези кучета в Кърджали и другите градове да вземат пример и да те споменем с добро !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/10/17 11:10

    Ако бях на мястото на бащата директно щях да ликвидирам кучето и щях да пребия собственика.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/10/17 11:15

    Само факта ,че кучето е ухапало малкото детенце е достатъчно притеснителен и основание да се повдигне обвинение.Как така лека телесна повреда? А това ,че детето е стресирано?И какво значи питбул да се разхожда из града. Задавам си въпроса ,какви са тези хора , които ще си вземат питбул за домашен любимец.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/10/17 11:43

    Кучето трябва да се умъртви.чувам че собственика на кучето ходил в приюта эа кучето и плеагал пари на служителите эа да не убият кучето.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/10/17 11:48

    Ало редакцията и на вас ли ви платиха эа не пуснете коментарите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/10/17 13:39

    Господа, кажете ми за какво се отглеждат тези кучета в дома, каква е ползата от тях. Те са живи убийци, те налитат на всички за да го убият и "изядат" Какви са тези собственици, те им създават само проблеми. ТОВА ПОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ С ВСЕКИ ИДИН ОТ НАС. Апелирам към всички ,общински и държавни власти, забранете тези "УБИЙЦИ".

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/10/17 14:24

    Ако никой не се бе притекъл на помощ, то вероятно резултатът е щял да бъде най-лошия, и по пътя на тази логика мисля, че деянието следва да се квалифицира като недовършен опит за убийство. Особеното тук е, че на кучето не може да се търси наказателна отговорност за престъпление, а отговорността на собственика трябва да се ангажира. Може да се търсят претърпени имуществени и неимуществени вреди и на деликтно основание по Закона за задълженията и договорите. Съветвам, пострадалите да се свържат с добър адвокат и да си защитят правата. Успех.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/10/17 15:45

    Поне 2 неща да направи общината.Те не струват пари,а се иска контрол и то постоянен и актове до дупка.Първо,кучета с тегло над....килограма ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С НАМОРДНИЦИ.Второ,всички коли,кото не са в движение да се изнесат от улиците и градинките/разбира се съгласно наредбата/.И това ли е трудно бе господа управляващи.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/10/17 16:21

    Не кучето е виновно за постъпката си, а собственикът. Повечето хора си мислят, че питбулите са опасни и агресивни, но това изобщо не е вярно. Те са много игриви и любвеобилни. Твърдя го, защото и аз съм собственик на питбул. Кучетата са като децата - от твоето възпитание зависи в каква личност ще се превърнат. Повечето стопани на питбули правят всичко възможно, за да ги свикнат да събуждат агресията в себе си за всичко, което мърда, защото ги вкарват в кучешки боеве и печелят пари на техен гръб... Не уважавам такива мижитурки... Да умъртвиш кучето е толкова глупаво, колкото да твърдят, че детенцето е с леки телесни повреди. Трябва да се умъртви стопанинът! А кучето да бъде изпратено при дресьор. Но за съжаление всичко това е невъзможно да се случи, защото кметът не си поема отговорностите, а тези от Дай лапа 🐾 само прибират парите в джобовете си, кастрират животинките по най-болезнения касапски начин и убиват кучетата с пушки!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/10/17 16:27

    До 11:43 какви са тези глупости, ти вярваш ли си? Ако им предложи пари, те на секундата ще се навият и ще му върнат кучето. Те там са толкова невидели, че всяка жълта стотинка прибират в джобовете си. Какво си мислиш, че много отглеждат кучетата ли? Слагат им по една обица и ги пускат, когато ще им идват на проверка, отиват, хващат 2-3 кучета, коллото да мине номера, после отмово ги пускат на свобода... За какво си мислиш, че има толкова бездомни кучета? Защото приютите са празни, за да не дават пари за кучешки храни и пр. Прибират всяка стотинка, отпускана от държавата или общината в джобовете си, лично съм ходила там, та даже един мой познат, който работеше там ми го е казвал всичко това...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/10/17 17:55

    Всички домашни кучета ТРЯБВА да бъдат с наморници когато са на улицата,а бездомните да са в приют.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/10/17 18:03

    Да не говорим за храната,която получават като дарение.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/10/17 18:05

    Изчезва с чувалите безследно, ама не в коремите на кучетата от "приюта".

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/10/17 18:39

    ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/10/17 20:13

    Pusnete sichkite bezdomni kucheta na zasedaniata na obstinskia savet pri obstinskite savetnici i im prigotvete voda i hrana tam, mesta za siadane i lejane...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/10/17 21:29

    Da vi e*ba tipanarite maloumni .Ku4eto ne e ot porodata Pitbul.Ku4eto e predstavitel na porodata Stafordsheski terier..ili poznat oshte kato Staf.Stiga ste prepisvali podobni incidenti na pit porodata.Pitbulite sivsem ne sa agresivni kim hora,ako ne go p[odgotvish specialno za tova.Redakciqta,zashto ne se dopitate do poznava4ite,za da izqsnite to4no porodata na ku4eto,za da vi stane qsno na 4ukundurenite vi glavi,4e ne porodata koqto i da e,gi pravi takiva !!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.