Бомба гиби хабер (топ новина) се надявал да чуе след 20.00 часа на 26 март 2017 година турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Гюл гиби хабер (красива като роза новина, сиреч да ти е кеф да я чуeш) искал да му поднесат в следобедните часове на 13 ноември 2017 година Ердоган.
На това място може би трябва да пуснем вечния хит на Баръш Манчо „Хайър, хайър“ (Не, Не! Сто хиляди пъти "Не") и да приключим темата с лошите новини, които носят на Ердоган от България тази година. Но дълг пред читателите ни е да отбележим случващото се с точните им имена,  „бир бире“ (едно към едно). Както по отношение на новините от България, която ядосват Ердоган, така и за партийните недъзи в сектор „Водачи на етноса“ , а още повече и за проекцията на разделението в смесените региони в България.
*
Истинските създатели на партия ДОСТ не гърмят шампанско за постигнати победи, те не близват нито твърд алкохол, нито леко газирано вино, но на 26 март имало готовност край Босфора и Анкара да има празненства за новия политически продукт, който по проект трябвало да се намърда на… рафта на 44-ото Народно събрание. Като малка, но особено важна книга, от която всеки следва да черпи послания за дневния ред и бъдещето на България. Нещо като настолно четиво на сегашния президент, на сегашния премиер и на следващите , които ще дойдат след Румен Радев и Бойко Борисов.
Толкова много направи Турция за влизането на ДОСТ в парламента – пари, тонове храни, хиляди командировани от Турция в България агитатори, силни послания на турски министри, концерти на мегазвездата Мустафа Джеджели и други певци, автобуси, бусове, римейк на османски маршове… толкова много, че да се чуди човек как тази партия не влезе в парламента. Още повече, че председателят на партията Лютви Местан заложи името си на прогнозата, че не подлежи на коментар дали ДОСТ ще влезе в парламента, а с колко процента ще го направи. В предсказанията си с кеф посочваше между 5 и 8 процента и с много сериозен тон осветляваше, че германска социологическа агенция гарантирала 5 процента, а още 2-3 процента щели да дойдат от Турция.
Не се случи, ДОСТ се провали. 3 процента и 100 000 гласа. А в края на изборния ден Ердоган получи кофти хабер от България - „бизимкилер айвайъ йедилер“ („нашите изядоха дюлята“ е много поучителна история, но ще я научите по-нататък, сега я приемете като „нашите сгафиха, аут са“).
Какво се случи с „допинга“ за останалите 3 процента и губещите се още около 80 – 100 хиляди гласа? Ердоган вероятно е питал Азиз Бабушчу (имайте търпение, ще научите кой е), а той търсил отчет от Лютви Местан и дясната му ръка Шабанали Ахмед, ама…

Това с парите да си се оправят тези, които нямат умението или не искат да си поделят баницата, не е наша работа. Там нещата стигнаха до кулминацията си – битият бит, открадналият – откраднал. Заелите позиция „Останахме гладни, искаме отчет“ и Групата на Шабанали, която смени колите си и започна да строи жилищни кооперации в Кърджали, може би ще се кротнат и ще се разберат. Ако не – най-добре в града край Арда отново да дойде Азиз Бабушчу (имайте търпение, ще научите кой е)!
Ние да си продължим с „гюл гиби новината“, която също не стигна до Сарая на Ердоган с онова ухание на победа по втория начин. Не успяхме с ДОСТ, но ще прикачим пак нашите приятели към ДПС и ще…
Нито Местан зарадва Ердоган с „бомба гиби хабер“, нито Азиз Бабушчу с другата. Всъщност, това с нечистата победа, която започва с опита за приспиване на ДПС, е тепърва стартирал процес – на 13 ноември, понеделник, между 9.00 и 20.00 часа.
Вестоносецът на Ердоган Азиз Бабушчу беше на българска земя, в столицата, за около 11 часа. Да приемем, че докато излезе от летището с хората си, Бабушчу е загубил един час. Групата се върнала на летището два часа преди обратния полет за Истанбул.
Остават му около 8 часа за мисията. Къде е бил? Само в централата на ДПС ли? Или е имал време за разговор с Лютви Местан? Може би е пил кафе и със Сюлейман Гьокче (това пък вече няма никакво значение, от 16 ноември 2017 година Гьокче не е посланик в България, вече е отговорен за турците в „страната на многото дървета“ – Гватемала)?

ДПС мълчи, АКП мълчи, да са живи и здрави надеждните източници на 24rodopi.com, които разкриха, че нежеланият доскоро в България Азиз Бабушчу е бил в София с мисия на помирител.
Той е натоварен от Реджеп Тайип Ердоган да накара лидерите на ДПС и ДОСТ да седнат на една маса, а в най-скоро време двете партии да се обединят. Нека бъдем по-точни: Да склони ръководството на ДПС да приеме обратно Лютви Местан и групата му!
Разкрията пред 24rodopi.com направи отлично осведомен източник от Турция, който е свързан с управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP). Същият източник разкри, а 24rodopi.com първи съобщи, че председателят на Групата за приятелство „България-Турция“ в 43-ото Народно събрание Ердинч Хайрулла е върнат от граничния пункт „Капъ куле“ два дни преди балотажа на президентските избори през есента на 2016 година и, че има списък със 160 български граждани, на които им е забранено да влизат в Турция. И двете новини бяха потвърдени – едната с турски документ, публикуван в 24rodopi.com, и от тогавашния външен министър Даниел Митов, което показва, че източникът на 24rodopi.com в Анкара е най-надеждният, който българска медия има в Турция.

Кой е Азиз Бабушчу?
Наричат го землякът на Ердоган - от Трабзон е, семейството на държавния глава е от близкия Ризе.
Ердоган е на мнение, че по темата „Балканите“ няма по-добър от Бабушчу. Депутат на АКР от Истанбул.
На 20 март т. г. стана ясно, че Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е обявила за нежелан чужденец у нас „турския началник на Лютви Местан“, както наричат още Азиз Бабушчу. Депутатът от Меджлиса бе обвинен в груба намеса във вътрешните ни работи. Отговорникът за България на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (AKP) и председател на Групата за приятелство Турция-България в Меджлиса се забърка в няколко скандала у нас.
„На 12 март мюфтиите от България имали кратка среща с Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, в една от залите в „Халич Конгре Меркези“. След това мюфтиите получили инструктаж от Бабушчу. Той похвалил религиозните водачи от Кърджали и Хасково Бейхан Мехмед и Басри Еминефенди, казвайки им „Аферим“, но се скарал на другите, че не работели активно за партия ДОСТ. Между депутата и някои от мюфтиите имало разговори на четири очи. Някой от българската група, връщайки се в България, разказал подробности за случилото се в Турция на българските служби и последвала акцията на ДАНС по изгонването на съветника по социалните въпроси в турското посолство у нас Улви Ата и секретаря на валията в Одрин Ибрахим Таранджъ, както и обявяването на Бабушчу за нежелан в България“, разкри пред 24rodopi.com отлично осведомен източник от Турция.
Азис Бабушчу е участвал активно във всички по-големи мероприятия на партия ДОСТ у нас. Бил е деен и преди съдебната регистрация на формацията на Местан. Той присъства и в скандалния предизборен клип на ДОСТ, от който след решения на ЦИК и Върховния административен съд "отпадна" турският посланик Сюлейман Гьокче. Хората на Местан предвидливо заличиха с фотошоп и лицето на Бабушчу, който е позициониран между лидера на ДОСТ и турския посланик.
В село Могиляне Бабушчу участва и в митинг на ДОСТ, който започна с викове „Аллах Акбар“.
Депутатът от Меджлиса често е посещавал Кърджали, като контролираше и строежите на джамиите в града край Арда и в Кьосево, които са финансирани от южната съседка. Лютви Местан постоянно се допитвал до него, достаджиите го сочеха за „човекът от Анкара, от когото зависи финансирането на кампанията на ДОСТ“.
„На 2 март имахме важно заседание на областното оперативно бюро в Кърджали след скандала с листата. ДОСТ не искаха на трето място да е човекът на Касим Дал Тасим Тасим, но той отказа да излезе от листата и заяви, че ще работи преференциално. Местан каза, че е направил всичко възможно Тасим да се обърне към РИК и да се оттегли, но той не се съгласи. Тогава Местан каза, че ще се обърне към най-високо ниво и набра по телефона Азис Бабушчу и му разказа за водените разговори с Тасим и лидера на Народна партия „Свобода и достойнство“ Орхан Исмаилов. Местан помоли Бабушчу да проведе разговор с Тасим Тасим и да го помоли да се оттегли. Половината от разговора беше чут от всички присъстващи, защото г-н Местан включи телефона на високоговорител. Всички чухме, че Бабушчу пое ангажимент да говори с Тасим Тасим“, разкриха пред 24rodopi.com присъствали на скандалното заседание. Те ни предоставиха и запис от сбирката.
В последните месеци лидери на ДОСТ са привиквани в Турция заради прословутия отчет. На всички срещи е присъствал Бабушчу.
*
И този човек днес предлага ДПС отново да си прибере Лютви Местан и Шабанали Ахмед, които държат печата на ДОСТ!? Да последва обединение!? Местан да бъде, ако не равен с Мустафа Карадайъ, то поне с Хасан Азис!? Сиреч, ако не мине номерът със статута на съпредседатели в обединение, поне да е зам.-председател в ДПС.

ДПС мълчи, AKP няма какво да се похвали. Да са живи и здрави турските източници, които са "бетон" със сведенията си.
Всъщност, това за проекто обединението ДПС-ДОСТ не ни разкриха само турските източници, но и от обкръжението на Шабанали Ахмед, несъмнено най-важният човек за Турция в ДОСТ.
(Следва)
Четете в понеделник: Какво предлага Бабушчу и какво му се върти в главата, което не изговаря! Кой му дума: Извини се, бе, Азис, извини се!?
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/11/17 14:18

    Анализът е интересен, само че както се казва, той е "сметка без кръчмар"! А кръчмарят е Ахмед Доган... Анадолецът от Ризе, Ердоган очевидно си няма и хабер от българската политическа действителност! А относно манталитета на Сокола от Дръндар явно е подвеждан от Гьокче, Местан и други врагове на България... Ахмед Доган би предпочел да се удави с едно шише уиски вместо да върне Местан в ДПС или около ДПС! Ердоган изглежда е или сериозно подвеждан от съветниците си или е природно тъп като Бойко Борисов-те може би и за това другаруват, еднакво обрязани от към мисловност!Мисията на Бабушчу е както в онзи американски филм: "Мисия невъзможна"!Позицията на Ахмед Доган е ясна-той ще мълчи до тогава докато ДОСТ и Местан изчезнат в политическото небитие-като Касим Дал, Корман Исмаилов, Адем Кенан, братя Юзеирови и другите популярни антибългаристи!Точка!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/11/17 17:17

    На някои хора да им е ясно едно
    ПП ДОСТ е създадена в РБлъгария със законите на РБългария
    Не може ей така на някой му е скимнал и ще минава в други партии
    Има си съответните органи ,ако трябва ще си изберат нови лица Но каузата на Дост ще продължи и ще се изпълнява до край Независимо с кои . 99% от истинските достаджии не мислят нито за връщане в ДПС нито за други партии Само напред ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/11/17 17:20

    Шапка ти свалям за коментара !Разумен човек не би последвал Местан, Ахмед Юсеин, Бахри Юмер или Шабанали ! Само роднини, ялами и мислещи се за нещо нарциси. България над всичко !

    ОтговорИзтриване
  4. 6 милиона и 500 хиляди долара са предадени.
    800 000 лева са изхарчени.
    500 000 евра са взети и от един от....
    Ако тези пари не бяха превърнати в лични инвестиций, има купени апартаменти в София.
    Щеше да има победа.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/11/17 18:30

    За Местан има една хубава турска приказка:" Фъзлъ зехирли йълан ен евели кендисини зехирлиер!" /Прекалено отровната змия най-напред себе си отравя!"

    ОтговорИзтриване
  6. Юсуф Токмакчъ18/11/17 18:45

    Двама се карат ,трети /Бойко/ печели.Човек трябва да има сериозна умствена изостаналост и ментални проблеми да се върже на акъла на Местан и ония ходжата Шабанали дето много обича свински кебапчета и алкохол . Тези хора нямат кауза ,а само идеята за лично облагодетелстване .Зад такива некадърници не Ердоган ами и Ататюрк да беше нямаше да може да им помогне .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/11/17 19:09

    Много ми е интересно тоя фетоджия Шабанали няма ли най-накрая да го хванат от Турция че е от ФЕТО , което не е тайна за никой

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/11/17 19:31

    Алооо дост, май стана фостттт... para bitti ask bitti

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/11/17 12:36

    Нас никой не може да ни откаже от ДОСТ това да не алъш вериш както правят ДПС с БСП

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/11/17 21:01

    двамата от ресторант босфор да ги ревизират липсващите пари са в тях

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.