20-годишен мъж остана без работа и гадже след отнета шофьорска книжка заради кофти тестер за дрога.
„Полицаи съсипаха сина ми. 11 пъти го накараха да духа в дрегер за алкохол, после го изкараха надрусан, а след три месеца, когато излезе резултатът, кръвната му проба се оказа чиста. През това време бе без книжка и остана без работа. Приятелката му го заряза заради съмненията, че е вземал наркотици, косата му побеля”.
Така започва историята си Райме Хадживели от кирковското село Дедец пред репортер на 24rodopi.com. Жената изповядва, че синът й е станал жертва на „престарали” се в опита си да залавят нарушители на пътя полицаи в Златоград.
„Приятел на сина ми от Турция бе на гости на баба си за Рамазан байрам. На 1 юли го спират полицаи от Кирково докато шофира. Алкохолната му проба отчела положителен резултат, според служителите на реда. Той поискал кръвна такава. Позвънил на сина ми, който да го закара с колата до болницата в Кърджали. Около полунощ се връщат с автомобила в Бенковски. Притесненият приятел на сина ми не искал да се прибира толкова рано от срам пред майка му, че са му взели книжката. Затова те двамата и още един техен приятел се отправят към Златоград. Часът е около 1. На входа на града патрулка извърша проверка на автомобил. Те спират до автомивка наблизо, за да измият колата. Синът ми пуши цигара, когато проверяващите полицаи отиват при него и искат да духа за алкохол. Тестват го 11 пъти с дрегера”, разказва Райме Хадживели.  По думите им пробите са отрицателни. Тогава един от полицаите им казва, че и тримата са дрогирани, твърди жената. Синът й пък настоява за проверка.
„Всички са отведени в Районното. Единият полицай вади отворен тестер за наркотици. Синът ми не желае да го тестват с отворен тестер, но въпреки това му вземат слюнка за проба. Казват му, че е употребил три вида дрога-амфетамин, метамфетамин и кокаин. Затварят го, отказвайки му кръвна проба. Свалят регистрационните табели на автомобила, без дори да им направят обиск. Едва след като отидох на място, позволиха на сина ми кръвна проба. Три месеца и 15 дни чакахме резултатите да излязат. През това време синът ми бе с отнета книжка и остана без работа. Изкараха го наркоман, а приятелката му го напусна. Спря да излиза от къщи. Косата му почна да побелява. Разбрах, че и с други млади момчета от региона така са постъпвали”, разказва пред 24rodopi.com Райме Хадживели. След резултатите от кръвните проби пък, книжката на сина й е върната от КАТ. Прокурор в Златоград сваля обвиненията на база нулевата кръвна проба за наркотици.
„На 1-ви юли в РУ-Златоград е започнато незабавно производство срещу О.Х. (19-годишен) от с. Дедец. Около 01.30 ч. в Златоград, на ул. "Стефан Стамболов", при извършена полицейска проверка е установено, че О. Х. управлява лек автомобил „Ауди” след употреба на наркотични вещества – амфетамин, метаамфетамин, кокаин, установено с дрегер "Дръг чек 3000". Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. О. Х. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Златоград”, пък се посочва в официалното прессъобщение на полицията за задържаното момче.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/11/17 16:29

    Незабавна оставка на служителите и на шефа на МВР Златоград

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/11/17 16:40

    Ах, кой родител иска детето да бъде опетнено с таково нещо,но вярвайте ми,че много млади предпочитат наркотици вместо алкохол.
    Понякога не трябва да вярваме на никой даже и на децата си,че кой признава вината си?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/11/17 16:47

    Да ги съди, има това право! Лично да подаде жалба срещу наглите ченгета, които са ползвали теста. И сега знам,че полицаите четът тези коментари. Господа спрете да си избивате комплексите. Тази служба е призвание не е за мурзеливци и комплексари, не е и за хора, които се мислят за мутри. Никога няма да спечелите уважението на народа докато се държите нагло и търсите под вола теле. В същото време докато топите невинни тинейджъри, истинските играчи си правят каквото си искат и ви се подиграват.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/11/17 17:04

    това са масали, след като първият път алкохолната проба била положителна кому к..а търси в златоград, че и там го спипали, срам го било от майка му, бабини деветини.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/11/17 17:52

    Не са стока тия от Дядовия пушат пият онанират и накрая полисията им кабатлия

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/11/17 18:28

    Zasto ostana bez gadje?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/11/17 18:33

    Съдете тия политцаи и кат граждаско дело за потъпкване на личноста.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/11/17 19:35

    До 17/04 чети както трябва положителна е пробата на приятеля му когото за карал да даде кръв,а не неговата

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/11/17 22:56

    Незабавна оставка на служителите и на шефа на МВР Златоград. Както каза 23/11/17 16:29

    Педали мръсни подиграват се с младите.
    3 месеца момчето остана без книжка ЗА КВО ? ЗА НИЩО ? ЗАРАДИ ЕДНИ ЕБАНИ ПОЛИЦАИ ?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/11/17 23:02

    Трябва да има оставка за служителите.
    Трябва да има и до живот полицаи молицаи никаква работа на тия шибаняци
    Трябва да платят на момчето.
    Трябва да им вземат книжките и колите по 1 година да им свалят рег номера.
    Да видим после без работа как остават смешниците да си правят чалъма у Англия да ходад да берат ягоди по 12-13 часа на ден.
    ТОЧКА ПО ВЪПРОСА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/11/17 23:05

    До 19:35 приятелче хората не четат както трябва кво да правиш :D

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/11/17 08:18

    Сега едни космически обезщетения от непрофесионалните служители на реда на момчето за нанесени му имуществени и не имуществени вреди, които са следствие от тяхната безскрупулна непрофесионалност! И много от полицаите са на такова ниво компетентност, професионализъм, почтеност и морал...демек 0! Едни солени глоби за обезщетения ще ги дисциплинират много добре, защото на всички е известно, колко обичат полицаите да си плащат!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/11/17 08:30

    до 19.35 проба се прави само на водача, и кръв се взема пак само от водача, а не от всички в колата, затова нещата със сигурност не са такива каквито се излагат в статията....

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/11/17 09:57

    Горе долу подобни полицейски действия са и тези от рода:тръгват униформените "герои" на работа вечерна-нощна смяна и "УКРАСЯВАТ" АВТОМОБИЛИ СПРЯНИ НА ТРОТОАР ШИРОК 4.5 С ЧЕСТИТКА ЗА 50 ЛВ.чАС НА ДЕЯНИЕТО24.00 Ч.нЯМА ТОВА,НЯМА ОНОВА,ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ,ДОРИ И ТАКИВА С ИНВАЛИДЕН СТИКЕР.пРЕСТАРАВАНЕ ИЛИ ПРЕДНАМЕРЕНО СЪБИРАНЕ НА ПАРИ???

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/11/17 14:36

    Много мразя на тротоарите да има паркирани коли,с количката на бебето едвам разминавам нека да ги глобят нарушителите.В други европейски държави се глобяват и тогава всеки гледа да не нарушава ...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/11/17 06:50

    Най накрая трябва да се сложат на работа съвестни полицаи а не дърводелци и зидари. В Златоград трябва да си помислят началниците на полицията че при тях работят ОВЧАРИ А НЕ ПОЛИЦАИ И КАТАЖИИ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/11/17 11:48

    Не е правилно да се спира на тротоар.Когато обаче на тротоар с ширина 4.5 м се гарираш в едната част и си оставил 3 м свободни не за количка с бебе а зацял камион тогава?!Тогава всеки случай се разглежда ИНДИВИДУАЛНО!!!Инче...началника нареди и...подкарваме всички,важното да се действа.Ето заради такива постъпки на служителите те,както я карат на ангро,така и тях не ги долюбват и поставят под общ знаменател.Така не бива,иска се малко мисъл,не бива органите на МВР,а те са синовете ни,да бъдат страшилище.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/11/17 21:38

    Един посреднощ толкова рано защо да се прибират да се срамуват минали покрай патрулката сигурно не са ги спирали.а времето идеално за автомивка то в един посреднощ няма навалица

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.