Община Кърджали продължава с усилията за осигуряване на финансови средства за решаване на един от основните проблеми на областния град – уличното осветление, категорични са от екипа на кмета Хасан Азис.
50 от улиците в Кърджали ще светнат по проект, финансиран  по програма „Региони в растеж". Търси се също инвеститор за лед осветление и откриване на  финансиране от Норвежкия фонд за енергоспестяващо осветление.
За цялостно решаване на проблема с уличното осветление са необходими около 6 млн.лв. Общината има изготвени проекти и кандидатства за осигуряване на средства за доставка и монтаж на осветителни тела. Има решение на Общинския съвет, с което съветниците одобриха възможността за ЕСКО договори до 6 млн.лв., чрез които да се реконструира и модернизира уличното осветление на територията на общината. Изготвено е енергийно обследване, технически проект, технико-икономически анализ.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/17 16:16

    На кои улици има такова осветление, че не разбрахме?Напишете улиците. Дали няма да се започне първо от кв.Боровец, малко по центъра и главната улица във Възрожденци.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/17 18:34

    Да се поискат пари от държавата или от ЕС нали ще европредседателстваме!Хем и за околовръстен път да има и за качествено осветление да не се излагаме!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/17 20:25

    Ami kucetata ,koito vseki den se uvelicavat

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/17 20:27

    Това с автогарата, че е осветена е пълна лъжа...да ви пратя снимки да видите какъв мрак е, ама нямате такава опция за качване на снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/11/17 22:40

    Краят се вижда - след 50-те улици, няма начин да не се пусне осветлението в центъра-на ул."Отец Паисий"

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/11/17 06:11

    Ромската махала ли е центъра на Кърджали?Кои са улиците които ще светнат?В това число влиза ли Беломорски?Все пак това е входа за града .Какво чакате още да се пребие ли някой и тогава да се трогнете?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/11/17 16:38

    а спортната зала , когато вали все едно няма покрив - деца се контузиха на зоната за старша възраст, но на кмета му е все едно

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/11/17 21:17

    Кога ще оправят осветлението при 99 — ти блок?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.