www.24rodopi.com

По Коледа Ердоган обяви война на Доган, по Коледа ДПС и AKP пак ще ли ще станат достове?

вторник, ноември 2123коментара

На Коледа се случват чудеса, а по оста "Сарай на Ердоган – АКР-ДПС-Сарай на Доган" вече се усеща Полъхът на Прошката
Каква ирония!
Някъде към Коледа на 2017-та ще стане ясно дали ДПС и управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (АКР) пак са станали достове (приятели).
Беше пак в навечерието на Коледа през 2015-та, когато Лютви Местан направи опит да шитне ДПС под крилото на АКР и Движението да стане българският сателит на партията на Реджеп Тайип Ердоган (15 декември). Припомняме, че тогава Ахмед Доган, като шеф на временния управител на ДПС Лютви Местан, изрече думи със силата на крошета и след
„Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса. Амин!" подчиненият му колабира по време на тържествената вечеря в Сараите (17 декември).
Тогава бе даден ход на план „Всичко е позволено за шутиране на ДПС в политическото бунище, а Ахмед Доган - да го пратим в пенсия“. В оня смисъл на „пенсиониране“, когато на един политик единствената му радост остава градината, в която с любов отглежда от магнолии до розови домати и от божествен огън (райска ябълка) до най-обикновена дюля. И главата му пак ражда гросмайсторски политически ходове, но ненужни, защото никой не го навестява.
Политик, останал самотен в лукса! Това беше подготвил Ердоган за Доган по Коледа преди две години. А сега, пак по Коледа, очаква…
По Коледа се случват чудеса, а по оста „Сарай на Ердоган - АКР – ДПС - Сарай на Доган“ вече се усеща Полъхът на Прошката.
Управляващата партия в Анкара се надява ДПС да приеме подадената ръка без условия. А Местан и групата му пак да бъдат приети в Сарая в Бояна!
*
След двугодишни опити Ердоган разбра, че тази работа (имайте търпение за „българската работа на Ердоган“) без Доган няма как да стане и проводи в София Азиз Бабушчу.
Председателят на ДПС потвърди новината на 24rodopi.com за състоялата се среща с Бабушчу. Направи го пред 150 активисти на Младежко ДПС, евродепутати, депутати и общински кметове. Разбра се, че срещата в централата на ДПС на 13 ноември не е била на четири очи между Мустафа Карадайъ и пратеника на Ердоган, нито „двама от нас, двама от вас“, а в по-широк формат.
За подробности по темата, Карадайъ мълчи. Може би и така е редно.
Тихи совалки, послания, обещания и конкретни ангажименти зад завесата. Така, както беше през декември 2015-та, като се почне от срещата на Ахмет Давутоглу с Лютви Местан в София, влизащите и излизащите при Доган в следващите 48 часа, през празничната вечеря в Сарая в Бояна до… до отварянето на бутилката с напрежението от 24rodopi.com. И така се почна…
В момента вървят анализи, дешифрирания, прогнози - и в ДПС, и в АКР. Какво поиска Бабушчу, какво не изрече с истинските му имена, но се прокрадна между думите? Какво отговори Карадайъ? Какво ще каже Доган?
Може би и някой съветник пише доклад, който ще има само един читател - Реджеп Тайип Ердоган.
И за първи път от около две години без 3 седмици, Местан и хората му нямат думата. Никой в Анкара не иска съвети от ДОСТ.  Сочените от ДПС за предатели, които за кратко се изживяваха в ролята на ударна група на AKP в България, просто чакат и се надяват ДПС да клекне и да ги приеме обратно в редиците си.
*
Преди голямата прошка в политиката, създателите на ДОСТ (разбира се, не Местан и Сюлейман Гьокче, който беше посланик на Турция до 16 ноември 2017 година, а истинските) трябва да намерят най-подходящия начин да влязат с извинение във всеки дом на български турци. Да се извинят, че от Коледа 2015 година до изборния 26 март 2017 година по вина на създателите на ДОСТ те се чувствали така притиснати и отчаяни, както от „възродителната“ есен на 1984-та до словото на Тодор Живков на 29 май 1989 година.
Ако по време на 11-часовата си мисия на 13 ноември в София, Азиз Бабушчу беше намерил „вратичка“, за да се срещне с членовете на някоя от структурите на ДПС, там биха го затрупали с въпроси, но и да му дадат урок за оня Моста на комшулука, който е завещан от властимащите в Анкара още от времето на Мустафа Кемал Ататюрк.
„След оливането, правите голяма стъпка назад, за да се поправите, но давате ли си сметка за съсипаните човешки отношения и съдби, за разделението и противопоставянето? Осъзнавате ли, че травмите, които лесно нанесохте, трудно се лекуват? Някои никога няма да зараснат! Човешката душа не е проста математика, г-н Бабушчу!“, това са думи на столичанка, които тя иска да стигнат до депутата от Меджлиса.
Някой трябва да се извини и на онези 158 граждани на България, някои и с турски паспорти, които попаднаха в списъка „Гьокче“, писан по доносите на онази Група, която сега се моли да се върне в ДПС. Доказани „гюленисти“ (ДОСТ-аджии, обучавани от хора на проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен за организатор на опита за преврат в Турция) да сочат с пръст други като „гюленисти“, само защото не искали да подкрепят ДОСТ, е една от големите грешки на Анкара. И това вече се отчита отвъд Босфора, но да командироваш Сюлейман Гьокче на края на света, не е извинение, а само наказание за него.
Извинение трябва.
(Следва)
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 23 коментара

Анонимен
21/11/17 09:59

Глупости пишете,само да ви напомниме КОЛКО ДЕПУТАТИ ВЛЕЗНАХА В ПАРЛАМЕНТА? ЗАЩОТО ХОРАТА ИСКАТ АЛТЕРНАТИВА НА ДПС!!!

Анонимен
21/11/17 10:02

ДПС кога ще се извини на електората за изказаните лъжи от прехода до сега.

Анонимен
21/11/17 10:30

Местан е бил на погребението на Наим до Бабушчу вижти снимките от погребението

Анонимен
21/11/17 10:47

На това му се казва намеса във вътрешните работи на друга страна.......

Анонимен
21/11/17 11:43

ПОЗИЦИЯ ШАААААААААААХ....ЛЮТВИ И ШАЙКАТА МУ В ДПС ТОВА ЩЕ Е НЕПОПРАВИМ УДАР ПО ТРЕЗВО МИСЛЕЩИЯ И МЪДЪР ЧОВЕК–ОБЩЕСТВО??????????

Анонимен
21/11/17 12:22

Това ако стане турските сериали ряпа да ядат.Абсолютна бай ганйовска работа.Тия пич ове са за някой реалити формат не за полити ка.Какво направихте за бьлгарските турци от 30 години управление.Колко се подобри живота на хората. Отговора е масова емиграц ация.Е Берекет версин ина ДПс и Дост.

Анонимен
21/11/17 12:45

Пак по Коледа Доганов ке дезартира в Русия и вие ще си смените позицията си на 180 градуса ! Пусни ми коментара !

zaferiyus
21/11/17 13:29

Попитали Амуджата.
Кой ще ви спаси от доган.
Амуджата казал Ердоган.
Попитали кой ще ви спаси от Ердоган.
Амуджата се замислил и казал Доган.

Анонимен
21/11/17 14:42

Огледайте се бе тъпанари как бойко ви раздели както раздели и реформаторите
Той си е добре с ердоганчо , оня от сараите не го пипа за сметак на разделението а вие зрадаи един кокал се бъхтите един с друг

Анонимен
21/11/17 15:02

СЪНИЩАААААА Спекулации

Анонимен
21/11/17 15:06

12.45 Направо с и завалия ! Май Ердоган смени позицията си 180 градуса с Русия. Бива тъпотия и гьонсуратлък, ама пък толкоз е в повече!Ама какво да чакаш от поддържник на Местаня и ДОСТ ! И аз казвам : Моля, пуснете ми коментара !

Юсуф Токмакчъ
21/11/17 15:12

Бабушчу е прост човек без капацитет да свърши работата за която е изпратен от Анкара .Ердоган да си прибира куците коне и повече да не залага ,че ще има компромис от страна на Доган относно предателствата.За обигран играч като Доган трябва съвсем различен подход ,а не алиосманската през просото .

Анонимен
21/11/17 15:21

Не се карайте бе
Доганчо е казал на коледа затварям ДПС ЕООД
и се оправяйте

Анонимен
21/11/17 15:29

Hatırlayanlar vardır muhakkak… HÖH’ ün Türkiyede’ ki referandum öncesi bizzat Ahmet Doğan imzası ile yayinladiği bildiriyi…
Acaba bu bildiri için son bir uyari yapmaya mi geldi?
– Sıkça dillendirilen Pevski ve Pkk ilişkisi…
Acaba Pevski için son bir uyari yapmaya mi geldi?
Farklı bir açıdan değerlendirmek istedim bu ziyareti…Evet, Babusçu ayağinizi denk alin demeye geldi Sofya’ ya…
Ama her ne olursa olsun, şu bir gerçek ki; artık Türkiye’nin Balkan politikasini, Balkanları bilenler yapmalı…
Erdogan Dogu

Анонимен
21/11/17 15:31

Май наистина има списък за хората на ДПС които не могат да отиват в РТурция Защо ли ? -ако имат право защо нямаше нито един депутат или евродепутат на погребението на Наим Сюлейманолу само екип от община Момчилград с един зам кмет от Кърджали

Анонимен
21/11/17 17:58

AKP I CHP ako se obedinqt togava nie ot DOST shte pomislim dali da se sreshtnem s nisko stoyashti depesari,bez agentite na4elo

Анонимен
21/11/17 18:47

Atatürk düşmanlarının DPS de yeri yok! Okadarrrr!!!!!

Анонимен
21/11/17 19:39

Kakvoto i da pishete nikoga nqma da glasuvam za dps.eyvalahh L.Mestan neka da si pravqt izvodite za stestata na Babuscu s Karadayi.zatova se sazdade alternativnata partiq Dost.Hora , koito ne se nadqvat na obtaci ot firmi

Анонимен
21/11/17 19:50

Erdogan uvajava Boyko Borisov a ne do dogan..dps e kato BKP nie glasuvahme za dps a te ni izgoniha ot Bulgaria..

Анонимен
21/11/17 20:52

Пак по коледа да не вземе Доган агата да изгони още няколко души от партията след което изгонените да не тръгнат да учредяват нова партия и вместо Весела Коледа да не вземат да викат Аллах Акбар

Анонимен
22/11/17 11:46

До ДПСарите приятели на Ататюрк: Ататюрк да не ви е заръчал, да говорите само на български, да заличите Турския език в България и Турските училища???

Анонимен
22/11/17 21:42

ЕРДОГАН Е С ПУТИН.
ДОГАН ЗНАЕ ТОВА.
НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО.
КАКВОТО КАЖЕ ПУТИН ТОВА ЩЕЕ!
А ЕРДОГАН ЩЕ ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!
Е ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕГЛЪТНЕ
ЛЪЖИЦАТА С КАТРАН!
ЗАФЕРИУС ТЕЗИ СЛОВА СА КРАДЕНИ ДА НЕ МИСЛИШ ,ЧЕ НЕ ЧЕТЕМЕ,
УЯНЪК

Анонимен
23/11/17 01:56

Да ви еба и политиката с простите ви и селски болнави мозъци. Тука не става дума за Ердоган или доган или агента Павел. Русия и Иран не могат без Турция защото Ердоган е техното спасение и накрая собственото. Защото Америка навлиза в близкия изток съюзява се с терористични групи и с противници на Иран, Русия и Турция защото си наумила да удари първо Иран после Русия и най накрая да я удари самата Турция и то лесно с помощта на Англия, Германия и Франция и да седне на черното злато петрола защото кюрдите ще им станат и робовете. Затова Русия, Иран и Турция имат своите взаимни ИЗГОДИ. Америка си беше направила добре плана с Гюлен НО ЕРДОГАН Е ВЯРВАЩ И АЛЛАХ МУ ПРОШЕПНА ЗА СКРОЕНИЯ ПЛАН НА АМЕРИКА И ЕРДОГАН ПРЕМИНА ОТ ЗАЩИТА НА АТАКА НА ЦЕНАТА НА ЖИВОТА СИ И. СКОРО И ТО МНОГО СКОРО ЩЕ Е КОНФЛИКТЪТ МЕЖДУ АМЕРИКА И ЕВРОПА ДУШМНИТЕ И КОИТО СЕ УТРОИХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ И КОИТО ИМАТ СМЕЛОСТТА И СИЛАТА АМЕРИКА ИЗЦЯЛО Д Я ПРЕМАХНАТ ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО при случай на 3та световна война или до месец ЩЕ ОТСТЪПИ И КАТО ПРЕЕБАНА ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕ У ДОМА ЗАВИНАГИ И ЩЕ СИ ОСТАНЕ МРАЗЕНА И ИЗОЛИРАНА ОТ МНОГО ДЪРЖАВИ. А вашия агент ще си пива вискито и ще си спомня и разправя на стените около себе си колко милиони направил а ебачите му сега ядат паричките и финито

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи