От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Това напомнят от „Пътна полиция". В хода на специализираната операция „Зима", която се провежда на територията на областта, полицаите ще извършват проверка и на гумите на моторните превозни средства, като глобата при нарушение е 50 лв. За безопасно движение при зимни условия важна е техническата изправност на автомобилите. При констатирано такова нарушение следва временно спиране на превозното средство до отстраняване на неизправността. Глоба от 150 лв. предвижда законът, ако стъклочистачките не работят. За неизправни светлини се налага санкция в размер от 20 до 150 лв. Задължително е оборудването на моторното превозно средство с аптечка, пожарогасител, обезопасителен триъгълник и светлоотразителна жилетка, като при констатирано нарушение на това изискване глобата е до 20 лв. Водачите трябва да знаят, че когато са извън превозното средство, спряно в обхвата на пътното платно заради повреда, трябва да сложат светлоотразителна жилетка. За неизпълнение на това задължение е предвидена глоба до 20 лв.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/11/17 10:55

    Ако проверките се извършват извън населено място и ние ще проверяваме колите на проверяващите дали имат винетни стикери

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/11/17 11:05

    Свършихте проверките на велосипедите и каруците и преминахте на колите ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/11/17 14:29

    Shte kupya na kredit dve zadni zimni .predni imam.-140lv.i ok.!

    ОтговорИзтриване
  4. Това не е вярно! Според закона за движение по пътищата зимните гуми не са задължителни! Пътна полиция да напомня на баба ми, лека и пръст.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/11/17 22:55

    Моля за точен и верен коментар на закона.Не подвеждайте хората.Моля за доутачнение на написаното.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/11/17 07:43

    Зимните гуми не са задължитени,стига със спекулациите.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/11/17 08:43

    Милиционерите пак не са чели Закона. Въобще не могат да вдянат, че зимните гуми не са задължителни. Но и телевизиите подвеждат хората...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/11/17 08:48

    Прави остро впечатление как полицаите в не прилагат буквата на ЗДвП, като не маркират и санкционират властите, които са задължени да поддържат пътната настилка. Вероятно е от некомпетентност на шефовете им...

    ОтговорИзтриване
  9. трябва да има контрол и закони, които да се спазват. Не само по конкретната тема, а по принцип... много смърт видяха нашите пътища, не бива така.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.