Около 250 деца на възраст до 6 години от Крумовград имат възможност редовно да посещават часове по плуване. Това става благодарение на Общинската администрация, която е санирала и възстановила басейна в детското заведение. "Митко Палаузов" е единствената  детска градина на територията на област Кърджали с работещ басейн. Той е с 9 метра дълъг, 4 метра широк и 70 см дълбок и изцяло съобразен с децата.
"След като санираха детската градина по проект "Красива България" бе ремонтиран и басейнът. Смениха се плочките, монтира се нова вентилационна уредба и децата с огромно удоволствие го посещават, особено през зимния период, защото водата се затопля от парното, а през лятото ползваме слънчеви панели за затопляне на водата. В Детската градина имаме 10 групи, от които две са яслени. В тях средно са по 25 деца. Желанието на родителите децата им да посещават тази детска градина е това, че има функциониращ басейн. За съжаление специални инструктори по плуване нямаме. Учителите по групите влизат в басейна с малки групи деца и провеждат физически и закалителни упражнения, и децата да преодолеят страха от водата. За целта има закупени пояси, дъски за плуване. Гордея се с нашата градина, с басейна, който имаме, защото той е едно предимство и привлекателен център за деца и родители", твърди пред БНР Станка Паскалева, директор на ДГ "Митко Палаузов" в гр. Крумовград.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/11/17 14:39

    Браво на кмета на общината! Останалите, вземете пример от мъжкото момиче Себихан!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/11/17 11:40

    Kakiv povod za gordost

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/11/17 17:46

    Ami basein za starcheskia dom?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/11/17 21:36

    Една жена слага в джоба си и шестимата останали кметове от областта! Жените правят света по-добър!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/11/17 07:58

    За ремонта най много заслужи фирмата изпълнителка
    Нямаха работа и поискаха да направят ремонта ,а пък жената и работи там и няма проблем даже и да има проблем

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/11/17 07:59

    Кога ще почистите река Крумовица
    Пак квартал Дружба ще стане единствения квартал в БГ Квартал басейн

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.