Учителят по история и ръководител на Школа „ИстОрика" при СУ „Петко Рачов Славейков" Димитър Димов се завърна с първа награда от официалното награждаване на поредния национален конкурс, в който бе високо отличен за своите постижения в работата си с учениците.
Във Военно-историческия музей в София се състоя тържествената церемония по награждаването на отличените в 25-то издание на Националния ученически конкурс „Родолюбие" под наслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в Европейския съюз".
Димитър Димов спечели първата награда в раздел „Мисия учител" с разработката „Петко Рачов Славейков – познатият и непознатият".Темата е създаденият от ученици, членове на Школата по история, и предназначен за ученици документален филм със заглавие „Петко Рачов Славейков – познатият и непознатият". Става дума за представяне на патрона на училището под малко по-различен ъгъл. Идеята е обща – на учениците и ръководителя им. Тя се появява в резултат на общата им работа в Школата. Тази година се навършват 190 години от рождението на великия българин и заедно те решават да направят документален филм за неговия жизнен път и дейността му.
Целта е  не само участниците във филма, но и зрителите да разберат по-добре приноса на големия българин в националната и общочовешката история, като погледнат на живота му от ученическа гледна точка. А  идеята на филма е да обогати културата на учениците за патрона на училището.
В навечерието на патронния празник на СУ „Петко Рачов Славейков" – 17 ноември, наградата на Димитър Димов е с още по-голяма стойност.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/11/17 14:41

    има едно ударено куче на моста кога ще го махне някой ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.