66 са били осиновени от приюта
Кърджали се сдоби с нови 455 кучета. Това е броят на безпризорните животни, които са преминали през Общинския приют от началото на годината до този момент. 375 от тях са били върнати по места след като са били кастрирани, 66 са били осиновени, а 14 са починали. Това съобщи за 24rodopi.com управителят на приюта д-р Николай Каснаков.
Общият брой на кастрираните четириноги в общинското учреждение пък е 404. „Това са животни от цялата община Кърджали. Извършвана е била манипулация както на кучета от града, така и от селата. Рядко получаваме сигнали за съдействие от други общини”, уточни за 24rodopi.com управителят на Общинската фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство” Раид Идриз.
За сравнение, техният брой през миналата година е бил 424.
171 кучета са били прибрани в рамките на град Кърджали от началото на 2017-та до 6 декември. Останалите 284 животни са били от селата в региона.
„На всяко животно се поставя ушна марка. Кастрираните се снимат и се описват. Изключително редки са случаите чипирано животно отново да бъде прибрано, освен ако няма подаден сигнал за него”, коментира д-р Каснаков.
Поради капацитета на приюта едно животно може да прекара в него едва седем дни и ако не бъде осиновено, то отново се пуска на мястото, откъдето е било прибрано.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Kakva fayda kato go pribiras igo pusnes sled sedem dni

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/12/17 09:22

    Глупости!!! "Върнати" по местоживеене!!! Кучка с малки се оказа, че "избагала" самичка с бебетата заедно след прословутите им 7дни!?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/12/17 11:45

    Кмета да вземе опит от Пловдив там за 2 дена не видях и един помияр

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/12/17 11:47

    Само да създавате напрежение и ако не ми го публикувате ще го публикувам другаде с снимка на коментара ми!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/12/17 17:45

    МРЪСНИ ДОЛНИ УБИЙЦИ, АЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА, ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ НЕ СТИГАТ ДО ТАКА НАР. ВИ ПРИЮТ, ИЗБИВАТЕ ГИ ПО ПЪТЯ, ТЕЗИ КОЙТО УСПЯВАТ ДА СТИГНАТ ЖИВЕЯТ СЕДЕМ ДНИ КАТО В КОНЦЛАГЕР, ПОСЛЕ БИВАТ ИЗХВЪРЛЯНИ НЕЗНАЙНО КЪДЕ, ЕДНО ДВЕ С УШНИ МАРКИ ПУСНАТИ ИЗ ГРАДА ЗА ПАРЛАМА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/12/17 22:15

    Селяни ги с кашони докарват от селата...видях как ги изсипват до Ромпетрол

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/12/17 10:44

    На практика никой няма намерение да се справи с тази напаст-бездомните кучета!Те са "бизнеса" на тези,които са задължени да се занимаят с гадините.Толкова е просто и видно,правят гражданите на балами,не че между нас няма такива.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/12/17 14:41

    А новите чиновници в общината броите ли!...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/12/17 18:36

    Трябва да се отвори отново фабриката за обувки в Крумовград!Там изкупуваха кучешки кожи сурови по 10 лева килограма... Крумовградските обувки се продаваха в цяла Европа...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/12/17 02:12

    Имате си кучета ,какво плачете .Ние тук във Виетнам нямаме ,кът са.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/12/17 02:15

    От братски Виетнам ,поздрави искаме да пратим група доброволци за обмяна на опит във вашия град.За празниците ако може.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/12/17 02:19

    Виетнамските доброволци ,ще работят безплатно във вашата ферма за кучета, о простете приют ли беше.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.