Посещенията на пратеника на Ердоган Азиз Бабушчу в централата на ДПС и водените разговори с Мустафа Карадайъ… дават криле.
Един от важните изпълнители в ДПС, който се опита да полети пред задаващите се събития, сътвори гаф, който не се нрави нито на избирателите на Движението в България, нито на важните особи в Турция, които са подали приятелска ръка.
Йордан Цонев, „тежък“ депутат от ДПС, в сутрешния блок на бТВ разви тезата, че партията му не се е карала с никого в Турция. И че ако някой откъм Босфора го е правел, да дойде и едва ли не да целува ръка!
Дори да е така – партия ДПС да не се е карала с никого (макар и не съвсем), народен представител няма право на подобна изява. Ако си Данчо от Бургас и си се събрал с ахпапи в местна кръчма - може. Даже може да насосваш нещата, които те правят значим. Но в случая зад името Цонев има запетайка, след която става ясно, че той е пратен в Народното събрание с гласовете на турците в България, които преживяха нещо, което Йордан Цонев никога, ама никога няма да осъзнае.
Цонев няма да го наказват началниците му – тука е България, той е в ДПС, логиката е бамбашка.
Но ДПС трябва да се промени. Стига гафове. Избирателите са на висота, улавят вече и най-дребните. Знаете ли защо младите хора бягат от смесените райони? Казвали, че тук нямало работа, заплатите били ниски и трудно се живеело. Да но казват и друго, че и все по-често, но което не стига до върховете на ДПС. Казват, че вече виждат гафовете, порочните практики, неправдата… Отиват си наказателно!
Но това е друга тема, ние да си продължим с Бабушчу.
*
На 21 декември първите хора на ДПС ще знаят посланията на Ахмед Доган след промяната на вятъра, който духа от Анкара към „Сараите“ в Бояна. После яваш-яваш те ще се сведат до знанието на електората.
Между 24 и 27 декември в Млечино, Могиляне, Момчилград и други населени места в Кърджалийско ще се състоят традиционните възпоменателни митинги за годишнината от така нар. „Възродителен процес“, мирните протести и жертвите. Знакови ще бъдат речите на Мустафа Карадайъ и гостите от Турция, като този път на трибуната пред Тюркян чешма ще бъдат и депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) в Турция, а не само „магьосникът на думите“ Мухаррем Индже и други добри оратори на опозицията в Меджлиса.
Бързо ще последва рестарт на диалога между побратимените общини на ДПС с общините в Турция, в които кметовете са от AKP. От Турция ще идват делегации тук, групи на общинари от ДПС ще пътуват за Турция.
Отново ще се заговори за турски инвестиции в смесените райони, а и реални стъпки ще се правят в тази посока.
Ще се пътува много. Оня списък вече го няма. Сюлейман Гьокче го няма, доносниците-съставители са хем тук, хем ги няма. Да им се чуди човек на акъла – колко време, енергия и творчество са изхабени за 158 лъжи. 158 селски събрания да бяха провели, 4-те процента щяха да минат и сега Бабушчу щеше да ходи в друг партиен офис в София.
*
Азиз Бабушчу иска Мустафа Карадайъ да прибере в ДПС лидерите на ДОСТ.
И на този процес е редно да се даде старт. Отива Лютви Местан в Чорбаджийско или в Момчилград, намира председателя на местния селски съвет или на местния градски съвет и подава заявление за членство. Той пък събира партийните другари, за да вземат решение дали да приемат Лютви Местан в ДПС.
Така е по устав.
Но не така ще се случат нещата.
(Следва)
24rodopi.com
Очаквайте: Кои от ДОСТ пак ще могат да се сгушат на топло под трите букви Д-П-С и кои ще станат политически трупове? Следвайки логиката на морфичния резонанс, Местан много добре знае какво ще му се случи, а другите?
На снимката: Край гроба на 17-месечната Тюркян и край Тюркян чешма в Могиляне и тази година на 26 декември ще има знакови речи
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. ПРОЕКТЪТ ДОСТ.
    Кой го създаде и за какво, постигнали целта си.
    Кой го създаде, вероятности много.
    Ако се приеме че е Турция за какво го създаде, предупреждение към Българската държава или за да накарат доган да клекне.
    Реакцията на Българските власти видяхме, беше нежелателна.
    Колкото до доган резултатът е нулев.
    Има вероятност проектът да изфабрикуван от Доган и Българските служби, лично аз не вярвам.
    НО от резултатите се вижда че доган има пръст в този проект, най малкото той е предполагал и бил подготвен за цялата история.
    ОТ изборите до днес се водят едни преговори между представител на Турция и дпс еоод, едни безсмислени преговори.
    Целта на преговорите е сливане-вливане или обединение между дпс и ДОСТ, които го измислил сигурно е полуграмотен с Диплома от духовно училище.
    Доган никога няма лично да приеме представител на Турската държава за да преговаря, за него сливания или обединения са безсмислени, той винаги ще има нужния процент за присъствие в парламента.
    Доган не бърза и проточва преговорите, времето работи за него в Турция и България, той има ценен електрорат и желязна организация и в Турция, лично аз се уверих че изселническите организации в Турция са под ръководството на бивши партийни функсионери и техни близки които открито са за дпс еоод.
    Доган има и поети ангажименти пред службите на България, един от ангажиментите е никога да не се подставя въпрос за СТАТУТ на Национално малцинство на Турците в България.
    ТОГАВА КОЙ И ЗА КАКВО СЪЗДАДЕ ПРОЕКТА ДОСТ.
    МЕСТАН АГО беше изклучен от дпс еоод заради подкрепата си за свалянето на Руския самолет от Турция.
    Беше приет в новите сарай на Ердоган в Анкара, имаше и пълна подкрепа за проекта ДОСТ от страна на Турция.
    НО защо дни след изборите се затвориха всички врати за МЕСТАН АГО, ДОСТ постигна великолепен резултат въпреки създадените пречки на Българската държава и службите, дошлите от дсп еоод централата също се оказаха двуличници което го виждаме от изборите насам, двуличниците минираха пътищата на МЕСТАН АГО и му оставят единствен изход със дпс еоод. Двуличните Армагани на Доган създават всячески пречки на МЕСТАН АГО от финансови до прогонването на анти-дпс функсионери като Рашит и недопускане на хора които в миналото не са били обвързани с други партии, недопускат и млади кадри които са вярващи на МЕСТАН АГО.
    ....................
    ОТ ВСИЧКО ГОРЕНАПИСАНО И НЕНАПИСАНО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ИЗВОДЪТ ЧЕ ПРОЕКТЪТ ДОСТ Е ЖИЗНЕНО ВАЖЕН ЗА ТУРЦИЯ, БЪЛГАРИЯ И ЗА дпс еоод, ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ МЕСТАН АГО ДЪРЖИ КОЗОВЕТЕ В ТАЗИ ИГРА. МЕСТАН АГО МНОГО СКОРО МОЖЕ ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ДВУЛИЧНИТЕ АРМАГАНИ НА ДОГАН И ДА ПРОДЪЛЖИ СЪМ С ВЕРНИ ПОДРЪЖНИЦИ НА ДОСТ, В ТУРЦИЯ ИМА ПЪЛНА ПОДКРЕПА НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ИЗСЕЛНИЦИ..
    В ПРОЕКТА ДОСТ НЯМА ГУБЕЩИ, ДАЖЕ И ПАТРИОТИТЕ СА НА ПЕЧАЛБА.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/17 10:38

    Що не си оставите турските работи в Турция тука е земята на Левски,Ботев и.т.н не на султан паша .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/17 10:40

    nikoda s dost ili s nyakoy ot dost/post...prost/.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/12/17 10:49

    С ДПС ли никога ние не сме забравили как те на изборите се съюзиха и издигнаха расисти за депутати от ДПС,и не заклеймиха нападенията на расисти като Симеонов на границата нашите баби сънародници,а и открито агитираха открито на референдума в Турция да се гласува против ЕРДОГАН

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/12/17 11:06

    Защо се създаде ДОСТ и защо хората са в ДОСТ
    Това още някои хора от ДПС не можаха да го разберат
    Ако не са го разбрали няма и да го разберат

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/12/17 11:06

    Ердоган дали е забравил как Карадайъ излезе с декларация турците в Турция да гласуват на референдума против ЕРДОГАН

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/17 11:06

    99% от членовете на ДОСТ никога няма да се върнат при дпс ЕООД

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/12/17 11:23

    доганович дали ще си удържи на думата
    да закрие дпс на коледа

    ОтговорИзтриване
  9. приятел17/12/17 11:51

    Нищо от горният анализ няма да се случи!Ахмед Доган и ДПС ще бъдат все по "твърди" към Турция докато тази държава се управлява от разсипника на демокрацията, Реджеб Таиб Ердоган! Ахмед Доган е лежал по затворите именно за ДЕМОКРАЦИЯ, каквато към момента не вижда в южната ни съседка! Демокрацията е най-чувствителната струна в душата на Сокола! Авторът на горния коментар е далеч от истината и харесва нереалистичните интриги... Илхан, интрига няма да има! Курсът ще става по-твърд, докато в южната от нас държава управлява бясното куче от Анадола!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/12/17 12:20

    Докато няма инвестиции,нови работни места няма да гласуваме.Стига сме работили за 400 - 500 лв.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/12/17 12:21

    Dost... Alsında TOST! Bir defa hain olan herif sürekli hain olacak!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/12/17 12:35

    Za prav pat mi haresa komentar v tozi vestnik, bravo na tozi, koito go e pisal. Nie sme turci, jiveesti v bulgariq, myusyulmani, no spodelqsti evropeyskite cennosti i liberali po ubejddenie, za tova sme i v DPS. Sled opravqne na otnoseniqta s Turciq, po4etniq da tegli shuta i na 4-5 mandatnite vechni kmetove i obruchite im i vsichko ste se naredi.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/12/17 13:50

    Зафериус - този път се изложи с анализа си ! Напоследък си мислех, че си поумнял и помъдрял, но съм се излъгал. Останал си същият Чуковски "умник"!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/12/17 16:00

    И какво разбрахме от ваште циркове 30 годи ни.По живяхте добре на гьрба на избирателит е още повече ги сгьрбихте.За това младите р ешихме да хванем пьтя кьм запад.Май толкова злини който направихте бьлгарските турци.Амсалаци и доносници никой неви вярва.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/12/17 19:41

    Ако Ердоган реши, ДПС няма да вземе и 1 глас в турските секции! Никой няма да се осмели там даже и да си помисли! Знаем защо - ха си е помислил, ха....на едно място... Но АКО реши!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/12/17 07:33

    ДПС не зависи от гласовете в Турция, чок сикинде на Доган! И Ердоган е чок сикиннде на Доган... Сокола никога няма да забрави как през 2005 година в Истанбул ислямиското управление на Ербакан подготвяше покушение-физическото унищожавана на Ахмед Доган! Заговорът беше разкрит от Българското разузнаване, а Сокола и до днес е под усилена охрана! Така трябва-България пази достойните си синове! А не сидиклиите като Зефериус!Когато в Турция се установи демократично, европейско управление, а Ердоган бъде осъден за престъпления срещу Турския народ, Сокола спокойно ще се разходи по площада пред мавзолея на Ататюрк в Анкара като ще се поклони и на самия Мустафа Кемал Паша!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/12/17 08:53

    Един Летиф Летифов е 1500 пъти по-ценен за ДПС от една Данчо Ментата. Ако разбира се няма план за закриване на Движение Права и Свободи.

    ОтговорИзтриване
  18. до Анонимен 18/12/17 07:33
    Полуграмотния лайнар, защо не си напишеш името а се криеш като краставо куче като ананимен.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен18/12/17 11:04

    В арабското наречие на племето корайши, от които произхожда и Пророкът Мохаммед, "зефер" означава камилкско лайно! Зефер от България обаче се крие под името Зефериус, като така смята че става по-малако лайно, по-малко миризлив! Не,Зефериус, ти си същото лайно, като онова на камилата!... И като лайно ще те погребе имаминът!...Нещастник!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/12/17 21:21

    Ако искат от Турция да накарат хората на ДОСТ да минават към дпс това няма да стане Вече сме 21век и хората си избират къде да отиват
    Едно е сигурно или ще си останат в ДОСТ в ГЕРБ ли ще са вече безпартийни и това ще са 99% ДПС от това няма да спечели и 10%

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/12/17 21:23

    Каквото и да говори агент сава или ахмед Исмаилов Ахмедов за членовете и управата на ДОСТ няма да има никакво значение
    Ако го гледахме и слушахме какво говори никой нямаше от тези 150хиляди души да е в новата партия ДОСТ Никой не се плаши и не го е еня за агента на дс

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/12/17 21:25

    Вижте кой е по тежкар Лютви Местан или доган
    Лютви Местан може спокойно да отива да си играе карти ,да отива във всяка махала
    А доган не може да си изкара носа от сараите
    Кой е тежкар и кой живее спокоен живот

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/12/17 21:26

    По последни данни от офиса на ДОСТ в София в момента членовете на ПП ДОСТ са станали миналата вечер в Бургас 300хиляди

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/12/17 21:27

    Член №300 000 на ПП ДОСТ ще е на Тюркян чешма

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен 18/12/17 11:04
    Yalanla kimseyi inandiramazsin.
    Hz.Ömerin şehit edilmesinden sonra Ümmü Gülsüm, amcasının oğlu Avn bin Cafer/Zafer.
    Arapçada. Zafer adı kesinlikle caizdir. Çünkü Zafer sözlükteki tanımında dinimize ve kültürümüze aykırı hiçbir şey bulunmamaktadır.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.