„Реалната цена на тази филия с малко кашкавал и колбаси е между 50 и 70 стотинки. Зависи какъв е кашкавалът и колбасът, колко е платено на кг. В никакъв случай обаче този сандвич, който е даден за закуска на ученик, не струва 1 лев и 20 стотинки. Материалът е за нормална филия, а не за толкова голяма, но вероятно има изискване за грамаж“, това коментира пред 24rodopi.com кърджалийски бизнесмен, който от зората на демокрацията стопанисва заведение за бързи закуски.
Наш репортер го потърси за коментар след скандала „Принцеси" с „нещо отгоре“. Предоставихме му снимки и на сандвичите, които са раздавани за закуска в кърджалийски училища и които по документи са оценени на един лев и 20 стотинки.
„Използвани са напречно нарязани филии. От един хляб излизат 5-6, т. е. всяка струва около 15 стотинки. Кашкавалът е около 25-30 стотинки, но много зависи какво качество е, а колбасът – 10-15 стотинки. И спираме калкулацията дотук.
За поколения сандвичите са били любима бърза храна, но винаги филиите първо се намазват с масло, парчетата колбаси се нареждат плътно, а поръсеният кашкавал трябва да скрие колбаса. Поливат се с малко доматен сок и се поръсват с чубрица. Задължително се запичат. Това е себестойността – около 60 стотинки. Не можем да калкулираме масло, подправки, ток. Добра печалба, но на свободния пазар не може да продадеш и един такъв сандвич“, коментира бизнесменът, който е продал хиляди „принцеси“, „странджанки“ и всякакви сандвичи.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/12/17 20:45

    Коя е фирмата произвела филията с кашкавал и салам?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/12/17 21:19

    Ние купуваме за 1.50 🤣

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/12/17 21:59

    Za tiq pari pak e dobre.otkolkoto nqkoi polufbrikat !!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/12/17 22:13

    Може ли по-кротко,защото ученически столове са вече квота на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/12/17 22:18

    Ot kolko godini e tova znaete li

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/12/17 23:07

    Izobretenie na dps gabrovski injener?!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/12/17 23:21

    Lubimite sandvichi na Vaptsarov, Vivaldi...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/12/17 23:24

    Po 30 euro za edin chas trud na kelnerite ne sa smetnali...li?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/12/17 07:49

    ,СОУ ХРИСТО БОТЕВ мх.Чобаджийско об.КИРКОВО е на по бетер хал от това което виждате,децата ядат помия а общината спи,за кои интерес спи

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/12/17 08:17

    На Бабунски и Дончев свободния пазар е забранен.Техните "проблеми" предвидливо са решени от времето и с кадрите на ТаТо.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/12/17 09:48

    АМИ НАПРАВЕТЕ СПРАВКА И ЗА ПЛОДОВЕТЕ В УЧИЛИЩАТА И В ГРАДИНИТЕ.И ТЕ СЕ ДОСТАВЯТ ОТ АКТИВИСТИ НА ДПС И ПОСЛЕ СИ ДЕЛЯТ ПАРИТЕ С ОБЩИНАРИТЕ,ТАКА Е В КЪРДЖАЛИЙСКИТЕ ОБЩИНИ.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/12/17 11:15

    Във всички училища е така,щом разберат,че идва проверка и се прави всичко по калкулация.Забогатяха всички,които работят там

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/12/17 12:11

    Ami daskalite i raditelite zasto ne signalizirali dosega obstestvenostta v turskite medii pone pri tozi hranitelen i zdravosloven darjaven teror na dps?! ...Te sa vekovni sauchastnici v nestoto na dps princessata li?! Datata v menuto daje e ot minalia vek...🐛🐌🐉🐜🕷🕸🐚🐛🌱🌵
    Moje bi pone mesoto v zakuskata ne e ot minalia vek?!...ne e sigurno...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/12/17 12:18

    Tova e sigur nekoi mesten unikalen specialitet na dps za vzemane akala na turistite ot Izmir, Ankara, Bursa, Frankfurt, London, Athina, Paris, Amsterdam, Kopenhagen, Kiev, Budapest, Rom, Madrid, Bruxelles, Luxemburg, Liverpool, Botsvana, Zimzelen, Sipey, Podkova, Kabul...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/12/17 14:17

    Приятел от Бургас ми каза, че там пак една фирма се занимава с доставката на плодовето по училищата.. Не е ДПС-арска, а ГЕРБ-аджийска! Каква е разликата - само в това, кой гуши, иначе за децата е същото навсякъде!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/12/17 21:26

    Този коментар е принципен и не се отнася специално за тази филия и т.н.
    Когато се правят “чужди сметки“, нека тези които ги правят, да имат в предвид абсолютно всичко, и след това да коментират и да смятат. Много е лесно да речеш “това и това струва толкова“ и да искаш да си плащаш само толкова, но когато дойде ред да се плащат данъци, такси, осигуровки или производствени разходи, тогава тях кой ще ги плаща? Няма безплатен обяд! Винаги някой го заплаща! Заплащайте си обяда сами, в противен случай по нищо няма да се различавате от някой чакал!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.