Приключи коледният благотворителен базар, организиран от Общинска администрация – Крумовград. Той бе организиран и с подкрепата на БЧК, НЧ „Хр.Ботев 1914", СУ „В.Левски", ЦПЛР-ОДК, Пенсионерско дружество, Комплекс за социални услуги, детските градини в Крумовград и самодейните колективи от града в подкрепа лечението на 20-годишната Айбениз Мюмюн Али, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от оперативно лечение за подмяна на вентрикулен шънт.
За провеждане на животоспасяващото лечение на момичето бе необходима сумата от 10 000 лв., непосилна за нея и близките й.
Общинска администрация се обърна с покана към институции и граждани да подкрепят инициативата. Дни наред, деца от учебните и детски заведения на територията на общината, от извънучилищни звена, малките участници в проект „Подкрепа за предучилищното възпитание в община Крумовград", самодейци, пенсионери и граждани, изработваха сурвачки, картички, празнични аксесоари, вкусни сладкиши и храни за празничната трапеза с огромното желание.
В резултат на мащабната кампания в помощ на момичето от благотворителния коледен базар бе събрана сумата от 5 510 лв. По инициатива на кмета на общината Себихан Мехмед, с решение на ОбС-Крумовград беше отпусната еднократна парична помощ на Айбениз в размер на 4 000 лв.
„За усмивката на Айбениз и нейното семейство" в подкрепа на обявения от общината благотворителен базар, служителите на „Дънди Прешъс Металс" Крумовград организираха самостоятелен базар в минната компания, където служители и гости с удоволствие даряваха средства за здраве. От разпродажбата на сладки и солени изкушения, артикули с логото на „Дънди Прешъс Металс" и лични дарения, бе събрана сумата от 3 570 лв. Съпричастно с благородната инициатива на община Крумовград, ръководството на „Дънди Прешъс Металс" взе решение да утрои събраната от служителите сума и така ще дари на семейството на Айбениз-10 000 лв.  
В навечерието на Коледа, обединени около желанието всички заедно да сътворят добро и да помогнат на Айбениз,  самодейците от Крумовград  изнесоха концерт „С песен, усмивка и надежда".
                  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.