Последната сделка на Джобния Херкулес - купил голяма къща в баровски квартал в Истанбул, завещал я на 4-те си дъщери

Два пъти след раздялата с Наим Сюлейманоглу японката Киоко Мори правела опити да се върне с дъщеря си при него, става ясно от материали в турската преса. Втория път Киоко и малката Наоми били много близо до дома на легендарният щангист, но той така и не разбрал, че майката на единственото му дете до този момент е решила да промени живота му...
Както прeди два дни 24rodopi.com писа, жената, с която Наим Сюлейманоглу живеел през 1994 година, скъсала бележка от японката Киоко Мори. Японската журналистка пристигнала в Анкара заедно с невръстната им дъщеря Наоми. Отишла до апартамента на щангиста, но не го намерила. Оставила на портиера бележка със следното съдържание: „Дойдохме с дъщеря ти. Настанихме се в хотел. Потърси ни“.
Портиерът обаче имал неблагоразумието да я даде на новата дама на сърцето на щангиста, която, както станало по-късно ясно, я скъсала и хвърлила. Бясна, японката си тръгнала и повече не поддържала връзка с бащата на детето си, пише „Хабертюрк“.
Това става ясно по време на издирването на малката, което завърши успешно в турското посолство в Токио.
Според един от най-добрите приятели на Наим - Заки Техир, който е бивш президент на федерацията по щанги, той страдал много, когато разбрал за посещението на Киото и как е завършило то. Но не направил нищо, за да се свърже с нея и заради това всички връзки пропаднали.
Двамата имат бурна връзка, която започва по време на олимпиадата в Сеул през 1988 година. На нея Наим е един от героите, като прави феноменален световен рекорд и разбива конкуренцията. Виждали се доста, преди щангистът да се прибере в Турция. И след това поканил японката да заживее с него в Анкара и тя се съгласила.
Със задачата да намери детото се заема журналистът Мухарем Серикака от Haberturk. Първо отива в посолството на Япония в Турция, но там нямало много данни. Единствено открива, че Киото Мори е работила като преподавател във факултета за чужди езици и география в университета на Анкара и нищо повече. И тръгва към болницата.
Там открива, че Секай Наоми се появява на бял свят през 1991 г. в родилното отделение на болницата “Зекай Тахир Бурак Буюк” в столицата на Турция. Отделно има запис, че майката получила забрана да пътува преди раждането, защото е била в 8-ия месец. Киоко е била сама. Наим не е присъствал при ражданет на момиченцето. Изрично е било вписано, че Киоко е била сама в родилното, без роднини.
Близките на щангиста признават, че тогава въобще не бил готов да стане баща. След което съжалявал цял живот за постъпката си.
Журналистът обаче е в доста голям конфуз. Името на детето е Секай, което
на турски звучи Зекай и е мъжко. А се търси момиче. Пуска информацията в социалните мрежи, за да получи някаква помощ. И тогава мъж от Великобритания му обяснява, че на японски името е със с и означава земя. “Запознах се с малко момиченце, за което се твърдеше, че е туркиня. Помня я, но нямам никаква връзка с нея”, пише Борис Манко от Лондон.
За майката се знае, че е родена в Шизуока и е била 10 години по-голяма
от Наим. Мухарем първо стига до известната писателка със същото име, но се оказва, че греши. Защото тя няма нищо общо с Турция. Киоко Мори наистина е една от най-известните писателки в Страната на изгряващото слънце, като най-известният роман е “Слънцето на Шизуока”. Но е родена в Кобе и така следата пропада напълно.
След това Мухарем се свързва с турския посланик в Токио Мурат Мерджан. Оказва се, че неговата съпруга, която оглавява мисията в Сиера Леоне е познавала Киото. И започва да търси из старите си тефтери за адрес.
Така издирването приключва успешно. Мухарем излита за Токио, като кани предварително и брата на Наим, който му е адаш. Той обаче отклонява поканата да пътува, защото все още имал да урежда документите на брат си. Оказва се, че неговата дъщеря Елай е успяла да се свърже все пак с момичето в социалните мрежи. Тя учела в Лондон, като изпратила един куп покани на хора във фейсбук, а обявила за издирването в туитър.
И в събота дъщерята на Наим се появява в посолството заедно с майка си. Тя се спира до турското знаме, но Киоко забранява да бъде снимана. Всичко трябвало да стане, когато Секай пристигне в Анкара.
Двете хапват баклава в присъствието на посланика. Оказва се, че момичето също е завършило спортна академия, но сега работи в голяма компания. И първо трябва да получи специално разрешение, за да посети родината на баща си. С нея ще пътува и майката Киоко. Тя питала дали и Елай ще присъства на срещата.
Оказва се, че Наим не е фалирал докрай, както се твърдеше. Когато разбира, че е сериозно болен преди няколко месеца, той събира всичките си средства и купува огромна къща в баровски квартал на Истанбул, като тя се дава под наем. И така обезпечава четирите си дъщери, които спокойно можели да живеят от рентата. Това била и последната му сделка.
Явно Наим наистина е осъзнавал, че идва краят на живота му. Още преди първото си влизане в болница, той събрал най-близките си, за да им каже да го оставят да умре, защото е взел всичко от живота.
Японката има три полусестри - Нилай, Есин и Сезин, които се появиха за първи път на погребението на Наим и тогава доста хора ги видяха за първи път. Те са от туркиня, която е изселничка от България и има моден бизнес в Истанбул. Минали доста бързо пред ковчега на баща си и след това били заедно с баба си Хатидже, която бе пристигнала от България за погребението на сина си. За разлика от най-голямата и трите носят фамилията на татко си, като той ги е признал официално пред турските власти.
Всъщност наистина Наим никога не е крил, че има дъщеря в Япония и споделяше, че му е трудно, че няма връзка с детето.
По принцип не е крил, че има доста сложни отношения в семейството. Когато бе в София за поклонението на Иван Абаджиев, се оплака, че най-голямата му дъщеря от турската майка, наскоро се омъжила и забравила да го покани на сватбата. Той не очаквал това от нея.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/17 10:30

    Наим беше Горд Турчин и Турски "Сив Вълк". И в Америка да идем, ние Турците се гордеем и хвалим с Наим. И слава на Аллах, най-накрая в Момчилград ще има един истински паметник на Турски Сив Вълк!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/17 10:49

    В Турция има три дъщери от две жени, стига сте писали от една майка

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/12/17 12:06

    Сив вълк!В главата си нямаш сиво вещество,боклу какво общо има шампиона с твоите терористи

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/17 12:33

    Какъв е тоя че не съм го чувал пък и да се гордея с него но за Григор Димитров това вече е друго!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/17 13:50

    Eyyy ostavete coveka da pociva v mir ,kray nqmat vece statiite

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/12/17 15:16

    Ostavete coveka da pociva v mir

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/12/17 19:42

    grigor ea treto myasto ya si pomisli za rekordite na Naim bokluk takiv

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/12/17 20:55

    Stiga vece 5 meseca naim ,ta naim,horata ne mogat da svirjat dvata kraq Vie za naim pisete

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/12/17 19:14

    Сиви вълци са членовете на Турската Националистическа Партия, Наим беше именно член на MHP. ANADIN MI EFENDI.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.