Плакати на Ердоган с надпис „Нежелан“ се появиха в Комотини, където турският президент ще гостува в петък. Срещу визитата на Реджеп Тайип Ердогав в Северна Гърция се обяви един от общинските съветници в Комотини, което пък предизвика обратна реакция на представители на мюсюлманската общност.
Засилени са мерките за сигурност в Комотини още от днес.
Както вече 24rodopi.com писа, Ердоган пристига днес в Атина на историческо двудневно посещение, което се фокусира върху редица въпроси, включително териториалните проблеми в Егейско море и екстрадирането на турските офицери, които кацнаха в Гърция след преврата в Турция.
Това ще е първото посещение в Гърция на президент на Република Турция от 65 години. За последно визита в Атина осъществи третият турски президент Джелял Баяр.
Ердоган вече беше на посещение в Атина през 2010 г., но тогава заемаше поста на министър-председател.
Около 2 500 полицаи и командоси от вчера са разположени в центъра на гръцката столица, съобщават гръцките медии.
Ердоган се очаква да кацне в Атина около 10.30 ч. С гръцкия премиер Ципрас ще се срещне в 13 ч., след което двамата ще дадат съвместна пресконференция. Очаква се разговорите с Ципрас да обхванат широк спектър от теми, въпреки, че се очаква двустранните връзки и неотдавнашното нарастване на напрежението в Егейско море да бъдат в основата на дневния ред. В интервю за Скай телевизия Ердоган предложи Договорът от Лозана, който очертава съвременните граници между Гърция и Турция, да бъде актуализиран, като заяви, че подобен ход може да бъде от полза за двете страни. Той обаче няма да обсъди възможността за отмяна на casus belli в Анкара срещу Атина. Ердоган също настоя Гърция да върне турските военни офицери, избягали в Гърция миналата година и им бе предоставено убежище, след като Върховният съд отхвърли искането на Анкара за екстрадицията им. От своя страна Ципрас в интервю за турската Анадолска агенция подчерта необходимостта от зачитане на Договора от Лозана и облекчаване на напрежението в Егейско море, където се увеличиха нарушенията на гръцкото въздушно пространство от турските изтребители. Друг важен въпрос в дневния ред е кризата с бежанците в резултат на повишаване на пристигането на имигранти от Турция през последните месеци. Гърция иска Турция да постигне споразумение с Европейския съюз за премахване на контрабандата на хора, подписана през март 2016 г., но влошените отношения на Анкара с Брюксел предизвикват загриженост. Икономическите отношения ще бъдат обсъдени с акцент върху енергетиката, търговията и транспорта, съобщиха правителствени източници.
Както вече 24rodopi.com съобщи, турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще присъства на петъчна молитва в Старата джамия (Eski Camii) в  Комотини на 8 декември. Той ще разговаря и с лидери на местните мюсюлмани.
Уникалната Eski Camii е построена през 1608 година, претърпяла е основен ремонт през 1854 година, както и след 1912 година.
Обяснимо е защо турският вицепремиер Хакан Чавушоглу посети Комотини и родното си село в Северна Гърция на 3 ноември т. г. Той е подготвял визитата на Ердоган в населения с мюсюлмани регион в тази част на Гърция.
Както вече 24rodopi.com писа, на срещата в Комотини с Чавушоглу участва и заместник-районният мюфтия на Кърджали Насуф Насуф. Чавушоглу се поинтересувал от дейностите на Мюфтийството в Кърджали и религиозните училища в България.
Очаква се отново да има поканени мюсюлмански водачи от Кърджали за участие в петъчната молитва с Ердоган и за разговори.
24rodopi.com

На снимките:
Плакатът;
Ердоган ще се моли в старата джамия на Комотини;
Мюсюлманин №2 на Кърджали Насуф Насуф (вляво) и вицепремиерът на Турция Хакан Чавушоглу в Комотини на 3 ноември
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/12/17 11:26

    СУЛТАНА като е нежелан в Комотини,да заповяда в Кърджали..все пак великия СУЛТАН е съхранил Българския дух в продължения на векове насам...да живеее СУЛТАНА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/12/17 11:39

    Насуф не беше ли агент от ДС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/12/17 12:23

    A v Kirdjali koga shte idva acaba?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/12/17 19:57

    НЕЖЕЛАН СИ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/12/17 20:51

    Ами нежелан е,естествено.Направо си е мразен-и то в собствената си държава.В Кърджали има пет простака като 11.26,дето за нищо не стават-те може да го "желаят".Пък и 5000 да са,пак са простаци.Достаджии,кво да ги правиш?Мислят,че щом е президент на тюркието,ще ги направи милионери.Първо вас ще арестува,бе боклуци.На кой му трябват кучета,дето лаят?Пък вие не спирате.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/12/17 21:53

    11:26 мноооо си прос бре селджук ,последния султан е свален от Български четници ,войводи и комити от ВОРО,ВМОРО,БМРО /демек патриотите срещу които вие плюете/поканени от Кемал и младотурците да свършат работата.Е И КАКВО МУ КАЗАХА И ПОКАЗАХА В ГЪРЦИЯ?????? комбинация от пръсти в която ермалак ахмак ердоган изтегли средния.ДА ВИ В ЖИВ И ЗДРАВ ЛАЗА демек Грузинския помак И ПОД НЕГОВОТО РЪКОВОДСВО ДА ВИДИМ КЮРДИСТАН КАКТО Е ЗАПИСАНО В ПРЕДХОДНИЯ ДОГОВОР.А ЗАЩО ТУРЦИЯ НЕ СПАЗВА ДОГОВОР ЗА РАВЕНСТВО ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ СДРУЖЕНИЕ И ЕЗИКОВИ ПРАВА НА ХРИСТИЯНИТЕ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ?????ИМА ЛИ ИЗОБЩО ТУРЦИ ДО 1924-26 год ???? къде са 40 %християни???? ТАТАРИТЕ КАРАМАНЛИИИТЕ ЧЕРКЕЗИТЕ КАЗАЛБАШИТЕ ЮРУЦИТЕ АМИ НА КАКЪВ ЕЗИК СЕ ГОВОРИ от Синоп до Ризе Себинкарахисар и Гюмюшхане ЗАЩО СЕ ЗАБРАНЯВА ДА ГОВОРЯТ НА МАЙЧЕНИЯ СИ ЕЗИК АМИ ЦИГАНИТЕ КОИТО В ТУРЦИЯ СПОРЕД ПОСЛЕДНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ СА 5 милиона а от цигански произход се обявяват 8 милиона ТА НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОР ОПРАВЛЯВАШТАТА ПАРТИЯ НА ДОГАНЯ ИМ ОТИДЕ НА КРАКА ДА ГИ АГИТИРА,ТОВА ПРАВИ ТУРЦИЯ ДЪРЖАВАТА С НАЙ ГОЛЯМО ЦИГАНСКО НАСЕЛЕНИЕ СЛЕД КЮРДИТЕ които са над 30 милиона и цигани 8 милиона КЪДЕ СА АДЖЕБА ТУРЦИТЕ И ЛАЗА ЕРДОГАН ТРЯБВА БАЯ ДА СЕ НАПЪВА ДА НАМЕРИ ЕДИН ЦИСТ ТУРЧИН БАРЕМ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/12/17 23:47

    Nasuh e Fetociya.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/12/17 10:35

    21.53няма ли да смениш развалената си плоча тъпако...!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/12/17 06:06

    R.T.E dunya lider gorsun Gercek bir osmanli torunu

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.