Арестуваният за убийството на братовчедка си Дамла - Мехмед Хасан, сам поиска да остане за постоянно под стража. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в Кърджали тази вечер за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", която бе поискана от Окръжна прокуратура.

Адвокатът на обвинения в убийство Павел Гатев заяви, че няма да обжалва решението на съда.
"Имаме достатъчно доказателства, които подкрепят самопризнанията на задържания", заяви окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.
Той не пожела да коментира мотива на Мехмед да убие Дамла, защото все още се събирали доказателства. Окръжният прокурор нито потвърди, нито отрече, че в основата на убийството стоят пари.
Както първи 24rodopi.com писа, майката на Дамла дала 50 лева назаем на племенника си, но той влязъл в неделя призори да търси още пари в апартамента в блок „Слава“ в центъра на Момчилград. Поне така твърди Мехмед. Детето се събудило и в паниката 25-годишният мъж убил малката Дамла.
Припомняме, че днес над 2000 души изпратиха в последния й земен път Дамла. Погребението се извърши в Момчилград.
Мехмед е обвинен за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин на малолетно дете. В този случай законът предвижда най-тежкото наказание от 15 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор без замяна.
Обвинението срещу 40-годишната Садет Муса за това, че е оставила детето си без надзор остава. Наказанието предвидено в случая е до 3 години лишаване от свобода и обществено порицание.
Каква присъда ще получи майката – очаквайте коментара на кърджалийски топ адвокати
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/12/17 20:44

    Дневна светлина да не види, мръсникът. Затри живота на детето, което му се е усмихвало. Заслужава най-тежката присъда.Момчилград не го иска.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/12/17 22:03

    Смърт за такива боклуци. Как можа да убиеш едно дете за пари

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/12/17 23:35

    Светла памет на това приказно създание!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/12/17 23:45

    Относно самия процес , изключително неадекватно поведение! Защо не търсите вина в предприятието накарало този родител да е там??? В случая ог морето да не би майката да преживя такова нещо, както тук??? Защо докато е траурен ден във фирма теклас се организира коледна томбола? Къде отиде съвестта на хората? Къде отиде човешкото съзнание???? Изключително нелепо отношение не само от страна на фирмата , а и от кмета на Момчилград! Защо не илезе пред камери, за да вдъхне малко кураж... Този казус касае цял Момчилград, а кметът никакъв го няма .... елементарнито отношение липсва! Подкрепата от фирмата и кмета също.... останахме потресени ... Човеци , събудете се най-накрая, да Вие костюмарите! Заради вас сме на този хал! Едни карат скъпи коли, други се принуждават да си оставят децата заради работата и некомпетентното държание от страна на работодателите .... срам.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/12/17 23:47

    Мир на душиката на тази прекрасна малка фея!:(

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/12/17 23:51

    Или е наркоман или комарджия или и двете,и гаранция че и друг път е влизал за пари.

    ОтговорИзтриване
  7. Впрочем това е единственото логично и адекватно законосъобразно решение, което до момента ни се предлага по случая. Отвъд крайните емоционални чисто човешки отрицания към жестокостта на извършеното деяние, трябва да имаме предвид и друго - до момента случаят е изключително мистериозен и енигматичен и опазването на Мехмед Хасан като субект на престъплението е своеобразен гарант, за да се надникне в сложните психологични (а също и патологични) мотиви, провокирали и мотивирали подобно предумишлено и добре планирано деяние. Така че най-строгата мярка си е съвсем на място, ако искаме да се осветли мистерията около убийството на едно невинно и беззащитно дете.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/12/17 01:00

    Има друго нещо в този случай трябва дасе следва. Аз ще влизам на дома на лелями за грабеж и ще видя че братовчеткатамисе сабужда товае 7 годишно дете както искам така щея лъгам, че знам си сама майкатие наработа дойдох дате проверя и така наттъка

    ОтговорИзтриване
  9. Искам обяснение за ТИКСОТО!!! Защо си си носел тиксо, боклуко?!! От паника може да си убил детето, ами защо си го увил после в тиксото, което си си носел?!!

    ОтговорИзтриване
  10. "Той не пожела да коментира мотива на Мехмед да убие Дамла, защото все още се събирали доказателства. Окръжният прокурор нито потвърди, нито отрече, че в основата на убийството стоят пари." Как няма да се коментират мотивите, бе?!! Цяла България иска да знае мотивите!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/12/17 10:35

    КАК ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ В ТЕ КЛАС КОЛЕГИТЕ МУ НЕ СА РАЗБРАЛИ ЧЕ Е ЛУД И ДВАМАТА РАБОТЯТ ТАМ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/12/17 13:12

    Всичко това е лъжа тук се прикрива друг човек.На майката работата не и е чиста.Нали се говори че е нямало нощна смяна къде е била това може да се провери.Няма ли камери в Теклас не се ли чекират картите кога влизат и излизат.Тук има любовна афера.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/12/17 13:41

    Хора ощр ли вярвате че е влезнал за пари тоя педофил е имал друго намерение а майката защо лъже че е изгубила ключа много добре е знаела кой влиза и излиза в дома и значи има нещо гнило в тая работа жалко за детенцето не ми е жал за никой насила ли са я карали да отива на нощна няма такова нещо никой отначалниците няма да знае че нейното дете е останало само в къщи даже и да я задължават да напусне работа друга работа няма ли да може да намери парите по важни ли са от детето и сега тия пари ще и върнат ли малката Дамла

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/12/17 10:08

    Доста въпроси остават неизяснени:
    1. Защо ще краде по време, когато знае, че има хора? Нали има ключ? Нали като близък той е знаел къде държат пари, злато...?
    2. Защо му е тиксо? ТОва е главната питанка!
    3. Защо малката се е уплашила и се е разкрещяла от него? Та нали се е грижел за нея? Или и друг път е влизал посред нощ?
    4. Защо за бащата не се споменава нищо толкова дни?
    5. Имало ли е блудствени действия с детето? Защо е " особено жестоко" убийството? Какво ни се спестява?
    При сегашните обстоятелства може да се измъкне от затвора. А, ако наистина прикрива някого? Самопризнанието не е доказателство за вина!
    Дано истинската причина и виновник/ ци излезнат наяве!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/12/17 01:39

    az sı mıslya 4e oste tozı MEHMET ne e ızplul tsalata ıstına

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/12/17 17:52

    V tozı telaş e pılen razvrat yako se evet prımerı Mnogo

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.