Делото „Тон марихуана на село” влиза в съда
Най-големият наркоплантатор, залавян до момента в Източните Родопи, ще поиска споразумение с прокуратурата, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници. При евентуално одобрение от съда пък, 66-годишният мъж най-вероятно ще се сдобие с условна присъда по двете обвинения в притежание и отглеждане на наркотици, разкриха юристи. Глобата също се очаква да е под максималния размер.
В същото време от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество вече са се прицелили в родопчанина. След края на делото от КОНПИ ще поискат отнемане на част от имуществото на А.А.
Припомняме, че най-голямото количество дрога в историята на Областната дирекция на МВР в Кърджали бе задържано на 8 септември м.г. В имота на 66-годишния А.А. в крумовградското село Качулка полицаите откриха 86 стръка канабис с височина на стъблата между 2,40 и 2,70 метра. Общото количество зелена листна маса бе 950 килограма. В жилището на мъжа полицаите откриха и приблизително 12 килограма сухи съцветия от наркотичното растение.
Мъжът живее със съпругата си и 7-годишното им дете. А.А. бе привлечен като обвиняем за притежание и отглеждане на наркотични вещества. Поради напредналата му възраст и влошено здраве, спрямо него бе наложена гаранция в размер на 6000 лева.
Непознато лице, живеещо и работещо в Западна Европа, осигурило семената за най-голямата наркоплантация в Източните Родопи. Това пък разкрил в своите обяснения пред разследващите органи А.А. 66-годишният мъж обаче бил категоричен, че не познавал човека, дал му материал за плантацията. Родопчанинът посочил още, че започнал отглеждането през пролетта на миналата година.
Между 5 и 6 години престой в затвора предвижда Законът като максимално наказание по двете обвинения, повдигнати срещу А.А. Възможните глоби пък са съответно от 2 до 10 000 и от 5 до 10 000 лева.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/18 09:31

    Реакцията пускай обективните коментари. Семената са доставени от сина му който е в чужбина колко ли е кихнал на прокурорите за да си е у тях а не в следственият арест. Заключението за влошеното му здраве дали е от съдебен лекар или от някой некадърник фелдшер от спешна помощ? ?????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/18 09:31

    Реакцията пускай обективните коментари. Семената са доставени от сина му който е в чужбина колко ли е кихнал на прокурорите за да си е у тях а не в следственият арест. Заключението за влошеното му здраве дали е от съдебен лекар или от някой некадърник фелдшер от спешна помощ? ?????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/18 15:03

    abe kav narko bos e toz narko bosovete sa iomita kasroto monkata tva sa bosovete nema drugi bosove toz grad hojata sa6to

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/18 20:59

    Чакаме да хванат наркопласьорите които продават на децата около училищата и в заведенията
    Много е лесно да се разберат и хванат кои са
    Сигурно си плащат на следователите защо не ги хващате имат нови коли мерцедес и не бачкат никъде жените им бачкат в общините и никой не ги бара
    Хайде и поне си пазете вашите деца защото и те са взимали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/1/18 11:40

    te sa znaqt koi sa no qvno imat i stabilen grab vav policiqta 6tom ne gi hva6tat i vkarvat kadeto trebva posle za6to decata vzemali droga ami 6te e vzemat za6toto policiata ne si var6i rabotata kakto trebva

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.