Литературният клуб „Добродетели" в Езиковата гимназия стана носител на наградата „Щъркелово ято" от Международен конкурс за Коледа, в който се състезаваха 205 участници от Италия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна и България, с публикации на пет езика. Престижната колективна награда клубът получи като признание на сплотения и амбициозен творчески екип, който умее да търси доброто, да накара човека да се почувства достоен с делата си и щастлив от вниманието, което дарява и получава. С творбите си учениците превърнаха конкурса в истинско тържество на добродетелността и красотата. Те доказаха, че Доброто е живо и повече отвсякога е склонно към състрадание, милосърдие, обич и прошка.
Мирослав Милушев и Даяна Тодорова станаха носители на Голямата награда за разказ, а Габриела Манкова грабна Голямата награда за есе. Димитър Беловски, Марина Андреева и Теодора Йосифова си поделиха трите Специални награди за проза. Всички тези млади хора са членове на Литературния клуб „Добродетели" към Езиковата гимназия с ръководител г-жа Емилия Владева.
Вече трета поредна година учениците не само творят, не само печелят награди, но и упорито разсъждават по проблемите на човешката добродетелност. Търпението и постоянството, с които работят, изградиха у тях умението да бъдат организирани, да проявяват разбиране и да променят света около себе си с любов и толерантност. Всеки един от тях знае, че когато е изпълнен с вяра и добри намерения, може да реализира своите идеи. Да бъде съпричастен към болката и нуждите на своите ближни е най-голямото чудо за всеки от тях. Творбите на младите таланти са искрени послания за добро и изразяват любов и уважение към всяко светло начинание.
Седемте награди са признание както за таланта на учениците от клуба, така и за упорития труд, който полагат младежите, за да изградят у себе си не само мъдрост, но и умение чрез вълнуващото слово да даряват обич, топлота и надежда на света около тях. Да бъдат добри, съпричастни, състрадателни – това е най-истинският човешки жест, който техните творби изпращат като послание към другите.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. симпатизант19/1/18 15:16

    Поздравления за тези млади таланти, поздравления и за ръководителката им, госпожица Владов! Прекрасни са!... Дано творческият им път бъде дълъг и впечатляващ! Да мечтаят и да пишат, да пишат и да мечтаят!...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/18 21:22

    Попътен вятър за мечтите ви !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.