Директор на селско школо ще трябва да отдели над 7000 лева от бюджета на учебното заведение, за да изплати обезщетение на уволнен от него учител. Това реши състав на съда в Ардино.
Магистратите отмениха като незаконна заповед на директора на основното училище в Бял извор, с която е бил уволнен старши учител по физика и астрономия.
Даскалът ще трябва да бъде възстановен на работа, като му бъдат изплатени 6 177 лева, представляващи 6 брутни трудови възнаграждения за времето, през което е бил без работа. Училището ще трябва да заплати и направените разноски за адвокат на учителя в размер на 1 099 лева.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/18 17:50

    Да плаща от джоба си. Училищните директори и кметове са станали като феодални персони.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/18 18:38

    Не от бюджета а от джоба си трябва да ги плати!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/18 18:51

    Учителите в ОУ Бял извор от 6 месеца не получават заплати, а директорът постоянно губи дела

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/18 19:12

    Tova e problem na direktora, da plasta ot djoba si...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/18 20:39

    Защо ще изплаща от Бюджета на училището, да ги плати от джоба си.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/18 21:00

    Загроби училището,не му е за първи път...За заплати пари няма... Редакцията,цитирайте името му,предшественика му го дъвчихте постоянно...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/1/18 03:16

    Ела зло (Н.A.),че без теб е по зло ...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/1/18 09:48

    Цялото ръководство на ГЕРБ в община Ардино, са отговорни за състоянието на училището,защото те го назначиха,и най-лошото е ,че виждайки безотговорното и некомпететно поведение продължават да го защитават.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/1/18 10:50

    това школо няма директор там директора е стоянова

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/1/18 11:33

    Задлжително трябва да плаща от джоба си.За да е урок на самозабравилите се директори .Всички са сьрзани с партии и мислят че са недосегаеми.Вместо да се занимават с несвойственни неща да научат КТ наизуст.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/1/18 15:51

    Много некомпетентни коментари. Ако учителят беше останал на работа нали пак щеше да вземе същите пари от бюджета. Но доколкото си спомням в основните училища въобще не се преподава астрономия, а само в седми клас се учи физика и то един час седмично. Тогава какво ще преподава този учител. Основния проблем е в намаляването на бройката на учениците, изселването на родителите в по-големи градове и чужбина.Така училищата се обезлюдяват и се закриват.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/1/18 17:34

    Понеже ГЕРБерските директори са малоумни, не знаят как стават нещата, сега ще плащат хора, които нямат хабер. Изпипвайте си нещата, когато махате неудобни! Ама кой ли да ви научи, то при вас един няма, който да става за нещо!? Само от неуспяли по други партии, или предатели е партията ви. То се учи някой, който вдява? Назначенията на ГЕРБ са само на бездарници. От Кърджали трябва да се почне, че по цялата област трябва да се мине. Само нахални глупави същества са назначени. Те ще върнат комунистите зорлем, дори и онези да не искат.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/1/18 22:00

    Ало редакцията назовете името на този директор ,няма ли снимки ,началника на инспектората в Кърджали поне да го види на снимка,понеже за последно е бил при него преди години...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/1/18 18:16

    Такива директори трябва да се уволняват веднага

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.