Почетният председател на най-голямата изселническа организация – Федерацията „Балгьоч“, и един от най-богатите хора в Бурса Турхан Генчоглу е разговарял днес с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Срещата се състояла в така нар. „Сараи“ в столичния квартал „Бояна“, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници от Турция.
И двамата направиха знакови изказвания в края на декември – Доган пред елита на ДПС, Генчоглу пред елита на изселниците в Турция и пред вицепремиера Хакан Чавушоглу.
Припомняме, че от години властта в Анкара говори и отправя послания чрез лидерите на „Балгьоч“.
„Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци да се обединят“, това призова на 24 декември почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация „Балгьоч“. Генчоглу е бивш лидер на „Балгьоч“, а гост на форума в Бурса, както вече 24rodopi.com писа, беше вицепремиерът Хакан Чавушоглу, който отговаря за Балканите.
"Забравяйки какво е било направено в миналото, вече е време за обединение. Кой е имал грешки в миналото, не е важно. Да оставим какво е било вчера и да гледаме какво ще е утре. Да забравим дрязгите помежду си, да се обединим и да действаме заедно. За да можем по-добре да работим в следващия парламент, като коалиционни партньори, за благото на сънародниците ни там. Това е общото желание на всички сънародници, без значение дали живеят в България или Турция", каза още Генчоглу пред водачите на изселническата общност.
„Външният натиск“ се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели“, това пък каза на 21 декември на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
Както вече 24rodopi.com писа, депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу и екип на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (АКР) посетиха централата на 13 ноември 12 декември, но очакваното от тях обединение на ДПС и ДОСТ не се случи.
На снимката: Турхан Генчоглу и Ахмед Доган
Четете утре: 79% от хората в южната съседка искат Турция в Европейския съюз според последното проучване на общественото мнение, но какво мислят изселниците!?
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/1/18 07:46

    Ahmet Dogan e vrag N0.1 na Turtsite v BG toy e nepreodolimata jelyazna stena sreshtu pravata na maltsinstvata v Bılgariya.Dokato e toy na4elo na dps nikoga nyama da izsıhnat sılzite na istinskite Turtsi v Bılgariya.Ahmet DOĞAN si e falshifikat.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/1/18 08:47

    Obedinenie na turcite da no bez segashnite rukovoditeli na DPS,bez Dogan i yasna politika na DPS za garantirane pravata na turcite,izuchavane na turski,tv,radio,pravosudie prokuratura,osujdane na vuzroditelite iskane za priznavane na tursko malcinstvo,DPS nikoga ne moje da iska tiya raboti zatova may nqma da ima obedinenie a ako ima shte e zaguba na vreme i otlagane na problema

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/1/18 11:50

    И двамата са кьорфишеци, разбират само от пари и нищо друго не ги интересува. Какво са дали в полза на подопечените си, нищо. Нека се прегърнат и целунат до безкрая, хората не са длъжни да ги следват. Нека тяхната любов си остане помежду им, не им завиждаме.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/1/18 11:56

    Двама които живеят на гърба на хората
    единия в БГ другия в Турция
    Да сте ги видели да дават пари от собствения си джоб някъде не нали
    тогава кого представляват БИЗНЕСА СИ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/1/18 11:56

    21ВЕК СМЕ И МОЖЕ ДА МИСЛИМЕ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/1/18 12:55

    Ходжите в Турция, така както ликвидират с невиждани усилия устоите на светската Република, заличават заветите и идеалите на Ататюрк, искат да печелят на своя страна и турците в България и Тракия като цяло. Избора да прави всеки за себе си!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/1/18 13:34

    Защо Доган не беше на Могиляне ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/1/18 13:34

    Защо от правителството и президенството на РБ нямаше официални лица в МОГИЛЯНЕ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/1/18 13:44

    Този който определя себе си за истински турчин , а Доган за фалшификат е от онези, които пропагандираха същото и преди 1989 год. Това беше в основата на разделянето на турския етнос на няколко категории. Когато комунистите преименуваха една част , другите си траеха като се надяваха , че тях няма да ги постигне същото. Така разсъждава сега и този т.н. " истински турчин ". За щастие времената когато някой определяше някого какъв е минаха. Само единни можем да отстояваме правата си , защото само така сме силни.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/1/18 15:46

    Рано или кьсно обединение ще има , даже да няма прословутите совалки между сараите.Обединението ще дойде когато всички лидери на ДПС напуснат политическата сцена. Знам че ще кажете никога но аз сьм свидетел как така викаха и комунистите. Като дойде времето ще се обединим и ще си искаме изконните права да си учим езика най пьрво място.Ние ще постигнем това!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/1/18 17:11

    Прости ама прости сте и такива ще си останете скъпи ми Турци.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/1/18 17:11

    Ябълката е все още зелена,не е узряла но нищо чудно да изгние преди да е узряла.ПРИРОДА

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/1/18 17:15

    Sayin Gencolu karsidan hesap yapmak kolay
    Gelin yerinde gorun gercekleri yuzde 99 HOH e donmeyecek DOST an
    Onu kafanza sokun cunku bu milet KOYUN DEIL dediniz zaman anavatandanda olsaniz bilem

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/1/18 17:16

    Хората не искат само изконните си права но искат работа с реални доходи а не минимални заплати или да се тровят в теклас

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/1/18 17:28

    Най добре е всички да спрем да се делим на турци българи и др.етноси всеки да си създава семейство където иска и с когото сииска. Живота е кратък и свършва бързо както и парите свършват бързо.Какво остава на този свят.Щом мирно живееш и си отглеждаш децата в която и държава да си е все едно и ще доиде този ден но нас няма да ни има.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/1/18 19:14

    Защо Ахмед Доган и и другите терористи не бяха на гара Буново, където избиха невинни жени и деца!Защщо! Я се разкарайте с това Могиляне!... За да не ви разкараме от България...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/1/18 11:39

    Тези в България /ахмаците/ които определят себе си като турци / а иначе са си еничари /според Митхад паша/, та тези еничари когато започнат да почитат жертвите на гара Буново, тогава ще ги признаем за истински българи!Иначе ще си ги държим в кошарата /гетото/ на циганите и турчеляците/! До тогава ще бъдат считани за непълноценни и вредни като циганите...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/1/18 17:38

    14/1/18 11:39 Бащата на самият Митхат паша е родом от Русчук, а майка му от Лофча! Ако Мигхат паша е дал такова интервю във оня манипулативен френски вестник през 1878г., то самият той би се отрекъл от своята турска идентичност ве ей залухав! Та нали за тва , че се стопихте до няма и 4 милиона души българите днес, то точно Вие правихте доста безуспешни опити да "възродите" помаците, турците и миллета от 1879-1989г., ама нещо нещо сметките Ви излезнаха доста накриво и си напъхахте доста бодлив таралеж у гащите. До 20-30г. оставате малцинство и собствената Ви родина ше се превърне в мащеха за Вас, когато тази територия бъде наречена Ромалия! А след 80-100г. изчезвате от самосебеси от лицето на света като българи. Та тогаз ще видиме кой чии жертви ще почита и кой на кого ще се кланя!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/1/18 08:24

    На 17:38 ! Митхад паша е бил веднъж Министър-председател /велик везир/ на Османската държава и два пъти Министър /везир/ на Султана... Едва ли този човек ще говори глупости, нито пък ще даде интервю за вестник, който е манипулативен... Митхад паша казва абсолютната истина-в България турци няма!Българите не са успели да "изчезнат" от 165 година от новата ера до днес, когато Кан Кубрат основава първата България... Непосредствено след Освобождението от турско робство в държавата е имало 2 600 хиляди души.Другите са били изклани от турчеляците! През 1903 година в България има 3 000 000 българи / според Юркевич/ През 1988 година в България има 9 000 000 българи!Така че ние не се притесняваме за българщината! Да се притесняват еничарите, че тяхната не е ясна... А Румелия означава РИМ, Италия, а не Анадола... Който мечтае за Анадола, границата е широко отворена!... Дори ще ви изпратим с хора, гайди и ръченици... Дефолун бурдан!...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/1/18 14:46

    do 08;24
    A NIE TURCITE PUK SME 220 MILIONA V SVETA VIE IMA NQMA OSTANAHTE 2,5 MILIONA NO NQMA DA LIPSVATE NA NIKOGO BUDETE SPOKOYNI

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15/1/18 16:19

    220 милиона турци има само в пълната ти с бръмбари глава! Турски етнос няма никъде, дори и в Турция! Но според разпоредбата на Мустафа Кемал Паша-Ататюрк от 1923 година, турци /но само по народност/ са всички,които се раждат в новата държава Турция! СААМО РОДЕНИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! ТЕ СА ТУРЦИ, НО ПО НАРОДНОСТ, А НЕ ПО ЕТНОС! ТАКЪВ ЕТНОС НЕ СЪЩЕСТВУВА!Такъв етнос съществува само в празните чутури на някои абдали!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.