Работещи в МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград ще се включат в протеста, организиран от Националното сдружение на общинските болници. В понеделник - на 15 януари здравното заведение ще прекрати работа за 1 час - от 12.00 до 13.00 часа. Работещите в здравното заведение призовават жителите на Момчилград да подкрепят протеста им.
От Националното сдружение на общинските болници настояват лечебните заведения да получат целева субсидия от 30 милиона лева, с която да се ликвидира некоректното отношение на държавата към общинското здравеопазване през последните 10 години.
От сдружението искат още спешно изплащане на надлимитната дейност, която за 38 общински болници, членуващи в сдружението, към октомври 2017 г. е над 5 милиона лева и за спешно коригиране на цените на клиничните пътеки, което не е правено от 2010 година.
От болницата настояват за организирането на дискусия за бъдещето на здравеопазването, на която да се представи визията на заинтересованите страни.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/1/18 16:20

    Боко се уплаши от ченгетата и хоп 100 милиона. Утре ще скачат докторите и хоп 50 милиона. В други ден трябва да скачат пощите и да блокират цялата кореспонденция и хоп 200 милиона. Да, но там казват, че отговарят частници.Те не са като горите, да режат, да крадат и да продават засаденото от 100 години насам. Тарикати, мошеници! Каквото и да се пише е малко. Колкото до болницата. Града, района има нужда и интерес от това заведение. Това ни е свидно. И моля, всички да подкрепим протеста! Боко и Караянчева да не се ослушват. Само да приберат откраднатото от мафията от изнесените медикаменти ще ни стигнат
    50 години напред.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/1/18 14:19

    А ОТ Б-ЦА Д-Р АТАНАС ДАФОВСКИ ПЕРСОНАЛА -ВИЕ ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ???????
    ИЛИ ОЩЕ ЩЕ СТЕ С НАВЕДЕНИ ГЛАВИЧКИ,СЕСТРИ ,АКУШЕРКИ,ЛАБОРАНТИ И ЛЕКАРИ .ДОКОГА МЕД. СЕСТРИ ЩЕ ВЪРШИМ И РАБОТАТА И ПИСАНЕТО НА ЛЕКАРИТЕ И ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ТРОХИТЕ,ЩЕ РАБОТИМ В НАМАЛЕН СЪСТАВ И ЩЕ ИЗЛИЗАМЕ КАТО ПАРЦАЛИ СЛЕД 12 ЧАСОВИ ДНЕВНИ ДЕЖУРСТВА,

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/18 08:32

    Милиончета а? Аз предлагам една пълна проверка преди това(Изненадваща разбира се) на тази прословута болница! Колко лекари се водят на работа, а не ходят и само им се ползват дипломите? Колко лекарски дипломи на отдавна пенсионирани и в нефункционална възраст лекари се ползват фиктивно? Колко лекари са уж по график на работа, а никакви ги няма? Колко лекари работят на няколко места( почти непрекъснато) и колко работят изобщо? И най-важното : останал ли е поне един читав лекар там, поне един..ей така, колкото за пред хората? Аз отговорите ги знам! Време е да се проверят от който трябва тези неща, защото тези милиони си ги говорите като за джоб парасъ!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/1/18 12:53

    Напълно подкрепям протеста на лекарите и сестрите от болницата в Момчилград. Налагало ми се е да ползвам мед. услуги и съм много доволна от персонала и обслужването им.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/1/18 14:09

    Забравихте главната сестра .
    Тя отколко места заплата взима .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/1/18 14:11

    Na gırba na horata sa si napravili zaplati po 3000 lv
    Vsiçki sa s novi koli a Za bolnite pari nyama ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.