Писмо на кърджалиец, който констатирал нередност в магазин „Билла“:
Пиша ви, за да уведомите народа за нередности в практиката „Промоции“ в хипермаркет „Билла“ в квартал „Възрожденци“ в Кърджали. Хем клиентите да внимават, хем и софийските или австрийски началници в „Билла“ да вземат мерки. Стига, разбира се, това да не се прави с умисъл!?
Редовно промо цените не се сменят след изтичане на промоционалния период. И ако човек се загледа само в тези етикети и бива примамен да купи даден продукт именно заради намалението, на касата става ясно, че е жертва на подвеждане.
Ако на каса сте обърнали внимание на цената, която ви калкулират и попитате „Извинете, но тази цена драстично се разминава с цената от рафта!“, или след като сте получили касов бон с различията и реагирате, първият почти дежурен отговор е: "Вие маркирахте ли Билла Карта?". Като им отвърнете "Да", следва: "А, така ли!? Ами най-вероятно са забравили да сменят етикета, нека да проверим". И когато действително се окаже, че клиентът е прав, че просто са опитали да му измъкнат едни 3,4 или 5 лева заради разсеяността му, следва: "Може да върнете покупката и ние можем да ви възстановим парите". Даже едно "Извинете" не казват.
Не може в такива вериги хипермаркети да се злоупотребява. В такива вериги има сума ти методи за проверка на това. Било то с електронно сканиране "баркод" или втори/трети персонал, който да следи тези неща.
Едва ли по света има магазин, чиято политика да е: Клиентите не са детективи, играйте с цените! Набутвайте разсеяните!

Бележка на 24rodopi.com: Снимката също е на клиента на магазина
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/1/18 11:19

    Добре е да се дава гласност ,на тези неща ....
    Но защо народа си мълчи това е друг въпрос .....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/1/18 11:29

    Промоцията важи за пазаруване с Била Карт. Не я ли предоставиш на касата за маркиране - плащаш редовната цена. А редовната цена е отбелязана до промоционалната цена за пазаруване с Била Карт.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/1/18 11:33

    Миналата година ми се случи същото,тогава извиках управителката и тя се оправда със същото.Писах оплакване и до София, в обратния имейл се извиняваха и казаха, че са провели инструктаж.Но явно това им е политика, не рецидив.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/1/18 11:53

    И в Кауфланд е така

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/1/18 12:28

    Господи, какви времена ! Практиката на мобилните оператори и там ли е навлязла ! Наглост, бездушие ... Одраха ни живи отвсякъде, добре, че сме включени в списъка за топла храна поне

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/1/18 12:30

    Това явно е цената ако ползваш билла карта. Ако клиента не е ползвал билла карта няма за какво да се ядосва.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/1/18 13:11

    Точно така като не си дал/а била карта каква отстъпка искаш шмтако замаена това да не ти хоремага НАСЕЛО.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/1/18 13:12

    според мен Билла не е виновна, виновни са служителите които работят там, както е написал потребителя в писмото си , въртят игрички, Незабавно трябва прецизна проверка на служителите които които са замесени в далаверите за ограбване на клиентите, и да бъдат уволнени незабавно,!!!!!! Иначе ще изгубят много клиенти, така или иначе губят по тоя начин,!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/1/18 14:02

    За пореден път пиша, че в Кауфланд "удрят" в кантара с точно 100 грама. И не ми казвайте, че кантарите са тарирани! Просто пробвайте с и без пластмасовата поставка.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/1/18 14:25

    Постоянно пазарувам в Била. Промоцията е за клиенти с Била-карта. Всеки може да я получи, ако поиска.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/1/18 14:26

    Той сам се е набутал. Промоцията е за клиенти с Била карта.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/1/18 15:00

    Под промотцията пише от кога до кога е намалението.аз винаги съм нащрек и гледайте трайността на това което държиъе в ръката си.глупави ли сте несте

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/1/18 15:01

    Под промотцията пише от кога до кога е намалението.аз винаги съм нащрек и гледайте трайността на това което държите в ръката си.глупави ли сте не сте

    ОтговорИзтриване
  14. Преди 2 или 3 години ми погодиха същия номер и на мен в Била Кърджали до кръговото, от тогава не съм влизал там.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/1/18 16:34

    Е, на кой да се оплачиш, анонимен от 13/1/18 11:19...освен на арменсикя поп...на мен пък да видите в тая отвратителна Билла какво ми се случи...Решавам да си купя парче останала луканка Орехите, но я искам нарязана. Продавачката тегли парчето - 0,5018 гр ., и воади бележка за грамажа, коят озалепва на ръкавицата на ръката си. ЍОтива на машината за рязане, която е с гръб към мен и не виждам какво се прави там. След това идва с нарязаната луканка увива я в хартиена кесия и залепва касовия бон на нея, без да претегли нарязаното количество. Караям я да претегли и количеството излиза с цели 10 гр ПО-МАЛКО - 0,508...И естествено аз реагирам....само че какво от това...не съм за 10-те грама, а за начина по който ме правят на балама..А представете си сто човека по 10 гр? Какво става? НЕ ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ БИЛЛА!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/1/18 17:00

    в такъв случай трябва да ви върнат разликата, ако е останал промоционален етикет

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/1/18 17:06

    И на мен в била на автогарата ми направиха такъв номер,а касиерката вика имате пари защо го връщате, аз и казах за да не си вземете премиите.
    Нахални и нагли.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/1/18 17:09

    В кауфланд взех риба за никулден и имаше такъв дъх, че я хвърлих

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/1/18 17:59

    За да не се набутате пазарувайте си от малките супермаркети
    Хем собствениците на тези малки магазинчета са вашите комшии хем няма да се набутате

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/1/18 18:04

    Определено в Билла /до автогарата/ е честа практика разминаването с цените. Имат малко персонал и май не смогват да огледат всичко навреме. Там просто се налага да си нащрек на касата! Но качеството на продуктите им е добро. Има явен проблем в управлението на магазина, едва ли е фирмена политика.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/1/18 18:50

    не им ли омръзна на магазините отсреща да плюят

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/1/18 20:50

    Човекът е ползвал карта, иначе нямаше да има отстъпки на другите продукти.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен14/1/18 07:29

    Под акцията има дата до кога важи
    Бакън датая

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен14/1/18 09:02

    Вижте, цената не е с Била карта, а с Акция! Прав е човекът, и най-редовно там стават тия неща. Може би не е нарочно, но не се сменят етикетите и това е заблуждаваща практика.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен14/1/18 11:31

    Всички пропускате най- голямата измама на веригата БИЛЛА, касовата бележка НЕ Е ФИСКАЛЕН БОН, от както съществуват съвсем видно укриват данъци като не издават фискални бонове!!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен14/1/18 14:27

    Май някои яко работят против БИЛЛА в Кърджали ! Сигурно за мизерни отстъпки и бонуси от друга верига. Типично по ганьовски

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен15/1/18 02:38

    Абе глупаци, защо тогава пазарува те от БИЛЛА?Защото стоката е качествена. НАЛИ?Само знаете глупости да пишете.Похвалете веднъж поне работниците!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен15/1/18 02:48

    А защо на касата като ти върнат повече пари от сметката не пишете?А пишете само глупости.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен15/1/18 08:13

    Срещу Билла няма защо да се работи.

    Това е достатъчно мизерна верига без качество и обслужване.

    те сами си свалят точките :D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.