Съобщение за взривни работи в района на Ада тепе направи Общинска администрация - Крумовград на сайта си. Предупреждават се всички граждани, на територията на града и прилежащите към Ада тепе села и махали, за предстоящо изпълнение на взривни дейности на 13 февруари от 13:00 ч. до 17:00 ч. в района на Ада тепе, на територията на бъдещата Обогатителна фабрика.
За целите на безопасността е предвидена методика на изпълнение, както следва:
Ще бъде предвидено отцепление на потенциално опасните зони, като ще бъдат организирани постове от служители на фирмата, отговорна за взривовете със светлоотразителни жилетки, за недопускане на техника, хора и животни в горепосочения интервал на всички пътища за достъп до обекта.
Провеждането на взривните работи ще бъде извършено в следната последователност:
Първи взрив - предупредителен взрив за започване на работите. След този взрив, ако евентуално има останали хора в опасната зона, те трябва да се изтеглят извън нея в интервал от 5 минути. След който ще има втори предупредителен взрив, който ще указва, че началото на взривните работи ще започнат след интервал от 5 минути.
Трети взрив - представлява еднократен взрив на предвидения периметър на взривяване.
Четвърти взрив - сигнал „Отбой”.
След четвъртия взрив - постовете ще разрешат преминаването на персонала и гражданите в опасните зони.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/18 09:06

    До кмета на Община Крумовград
    Какво става с питейната вода ,нали щяха да си го докарат от язовир Студен кладенец по проект не виждаме да се работи по този въпрос
    Кладенците за питейната вода на Крумовград и селата е под Ада Тепе

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.