18 българи, родом от Смолянско, са останали без подслон в Англия. Заминали са на 8 февруари, но вместо да се трудят във ферма, както им било обещано, са оставени на улицата при минусови температури, съобщи bTV.
„Oбещаха ни по 11 паунда на час, условия за нощуване, одеала, спално бельо и работа не по-малко от 6-7 часа дневно. Оказа се обаче, че в това, което ни казаха, нямаше нищо вярно", разказа една от потърпевшите българки. „Там нямаше бунгала, нямаше абсолютно нищо. Казаха ни, че няма къде да отседнем. Температурите бяха около минус 3-4 градуса, имаше дъжд и сняг", каза още тя. Всеки от групата сам платил самолетния си билет до Великобритания, след което платили и транспорта до самата ферма. Когато стигнали там обаче действителността се оказала съвсем различна. Те щели да работят само един ден в седмицата, защото нямало достатъчно работа за всички. Заплащането също не било обещаното – щели да получават по 30 паунда на ден. Били им обещани каравани, в които да живеят докато трае работата, но и това не се случило – място за тях нямало.
Те успели да се приберат у дома, след като наша сънародничка им помогнала. Фирмата, изпратила българите във Великобритания, е в процедура на отнемане на лиценза. Българските посредници за работа на Острова често изоставят хората още на пътя, казват експерти. Междувременно става ясно, че фирмите посредници за работа в Англия прибират между 300 и 500 лв. на човек. Тези, които не са одобрени, рядко си връщали парите, а наетите често пък оставали на пътя. Това разказват препатили от некоректни посредници.
24rodopi.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/18 17:17

    Излъгали са ги български фирми ,какво се оплакват
    Стига сте занимавали хората с това , а тези който работят в България и с години не са си взели заплатите мълчи се

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/18 17:24

    Kakıv k*r tırsite tam v bg rabotali nqma aptali

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/18 22:29

    Българите страдат от самите Български чорбаджиии-продажници и мекеретата...факт е....БЪЛГАРИЯ не върви напред заради българските национални предатели които за шепа жълтъци са готови на всичко....от векове насам БЪЛГАРИЯ страда заради предателството на етническия българин...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/2/18 09:17

    Пицариите търсят работници.Квартирата и храната им е осигурена. Няма да видят студ, вятър, дъжд. Те тръгват да берат краставици и картофи. Лутат се, чукат се там. Спят по 5 човека по нарове, пишкат в общи кенефи. Разочаровани и отчаяни някои се връщат без джобни и без гащи. Кой ви е виновен, когато си подвеждате един друг?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.