Турист от Димитровград се качи на Перперикон срещу платени входни такси от 7 лева и 50 стотинки, която сума по-късно поиска обратно, завеждайки дело в Административния съд.
Паско Запрянов поиска отмяна на 3 от таксите, събирани на археологическия комплекс "Перперикон", но съдът отхвърли претенциите му.
В сила са определените с Наредба на Община Кърджали такси: Входна за Перперикон за възрастен е 6 лева, за паркиране на автомобил – 1 лева, за ползване на тоалетна  - 50 стотинки.
Освен отмяна на наредбата Запрянов пожела от съда да му бъдат платени направени по делото разноски за 830 лева.
Административният съд в Кърджали излезе с определение, с което отказва да гледа делото. Мотивите са, че общинската наредба не засяга правата и интересите на димитровградчанина.
"С фискални бонове за заплатена сума за посещение на АК „Перперикон“, оспорващият се е снабдил единствено и само за целите на настоящото дело", пишат магистратите в определението си. То подлежи на обжалване във ВАС.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/18 15:36

    Това вероятно е от онези дела, наречени ГЛАДНИТЕ АДВОКАТИ.
    Завеждат се за щяло и нещяло от адвокати, които нямат клиенти. Раздуват се едни разходи по дела за 5-10 лева.
    За такива дела акъл не трябва, трябва да си нагъл и безпардонен.
    Ама понякога и акъл трябва.
    Ако един турист си боцне дупето на някоя ограда докато катери джендемското тепе на перперикон той ще има повече шанс да спечели дело.

    ОтговорИзтриване
  2. Мустафа Шабан14/2/18 19:27

    Тези 7,50 лв. със сигурност не са влезли в касата на Общината, а в джоба на Юзеир от Горна крепост и после при началника му “проф.Овчаров”.. Краде се много от този Перперикон.. Мога да го докажа!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/18 20:07

    TO TAM KINTITE GI SUBIRA EDIN PI4AGA,KOITO GI OT4ITA DO PSLEDNATA STOTINKA

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/2/18 23:24

    7.50 lv.da gledash kamani... gluposti na kvadrat...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/2/18 09:11

    Колкото навремето....Али дали..отчиташе входа на Могилата.....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/2/18 20:19

    Вие сами сте си виновни, що не искате касова бележка за входа а само ревете че пичагата ги прибирал? Искай касова бележка за парите и да видим дали няма да ви се издаде. То и аз да съм, щом не искате бележка, ще си ги прибера в джоба си много ясно.

    ОтговорИзтриване
  7. real time16/2/18 00:15

    Принципно, трябва да влизат пари и именно чрез билетчета..В чужбина е така! Искаш да посетиш или да влезеш в ситоричекса местност - плащаш. В противен случай- гледаш отстрани и отдалече ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.