Бившият кмет на Неделино Стоян Беширов е бил разпитан последен по случая „Троен ремонт на улица за стотици хиляди левове", научи „Родопи voice" от отлично осведомени източници.
Както вече писахме, в продължение на три дни служители на Националната следствена служба в София събираха сведения от общо 26 лица-бивши общинари, бизнесмени и работници, в хода на разледване за извършени фиктивни ремонти на улица „Напредък" в родопския град. Извършвани са били дейности по изграждане на подпорна стена под трафопост на въпросната улица в квартал „Емовци". Парите са били отпускани на три пъти заради „неотложни дейности" по един и същ участък. Според разследващите пък, по този начин са източени стотици хиляди левове.
Разпитите започнаха в понеделник и приключиха в сряда. За целта бе поискано от общинската администрация да бъде предоставено помещение в сградата на Общината.
Сред разпитаните били бившият кмет Беширов, заместникът му по онова време, главният счетоводител в администрацията, както и други бивши общински служители, също така и изпълнителите на проектите, дори и работници, изпълнявали част от дейностите.
В същото време Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество започна процедура за отнемане на част от имуществото на бившия неделински кмет.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/18 16:44

    Беширов трябва да бъде разследван не само като кмет! Трябва да се разследва и бизнесът му още от 1990 година, който бизнес е основан изцяло на кражби на обществени средства!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/2/18 20:43

    Фатмето как ли се чувства на село.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/2/18 10:36

    redakciata za6to ne puskate komentarite be mai ste pomiari sigorno ne vi dvat da publekuvate kakvoto pi6at horata kato kazvame istini ne spodelqte a spodelqte fal6ivite pomiari ste rodopi 24

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/2/18 11:15

    И да му пуснат 'Отвес,отзад в панделата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.