Директорът на училището в Бял извор Еркан Хаджимустафа е подал оставка, която е приета от началника на Регионалното управление по образование Гроздан Колев, научи 24rodopi.com. До провеждането на нов конкурс директорските функции ще изпълнява дългогодишният преподавател по математика Наско Пазвантов.
Преди година в Средното училище „Христо Смирненски“ в Бял извор учеха 76 деца, сега са 38. Заради намалелия брой ученици школото се преобразува в „основно“ в началото на учебната 2017/2018 г. Педагогическият персонал наброява 7 души.
Преди седмица те настоявали за мерки, с които да се намалят разходите – закриване на училищната столова, спиране на лекторски възнаграждения и други.
Училището в Бял извор доби печална слава в последните години заради битките в колектива. Спорове стигаха до прокуратурата и съда, сменяха се директори.
На снимката: Училището в Бял извор, когато беше Средно
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/18 15:42

    zvınete na ervın gadjala ot GR Djebel toy ste resı problem trımat muskıtarı

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/2/18 15:44

    Милионерското село остана без деца, пари има,къщи бол,земя да искаш, училище като слънце , само деца няма. Що тъй ? Или щото бяха милиционери,а не милионери?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/18 16:48

    След колко години ще бъде конкурсът? Предишният некадърник беше от три години без конкурс.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/2/18 07:43

    Пак няма снимка на този директор...публикувайте за да видим ,ние читателите на родопи24 от цял свят, за кой точно става въпрос...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/2/18 09:14

    Отвори се вратичка за още една калинка - герберска.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/2/18 23:47

    "Педагогическият персонал наброява 7 души." 38 делено на 7 = 5,428 Ами разделете заплатите им на 7. Срамота е да съществува училище с толкова ученици и да се плаща за персонал. А колко други училища закриха управляващите на община Ардино.....???? Това училище да не е записано в "Червената книга" и защитено от закона???

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/18 18:01

    В това училище все още се плаща за зам директор-секретарка, а няма пари за учителски заплати

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.