Почти във всеки клас в училищата в област Кърджали има болни от грип, но прагът за обявяване на ваканция не е достигнат. Според Регионалната здравна инспекция няма основание да се обяви грипна епидемия.
Към обявяване на грипна ваканция може да се пристъпи при отсъствие на над 30% от учениците от занятия поради остри респираторни заболявания. В повечето училища директорите отчитат под 20 % заболели.
Броят на заболелите от грип и остри респираторни заболявания в 7-те общини е 151 на 10 000 души. За да се обяви грипна епидемия, заболелите трябва да са над 200 на 10 000 души.
При ежеседмичния надзор в две лекарски практики на гр.Кърджали регистрираната заболеваемост от грип и ОРЗ за периода 05.02.2018 г. – 11.02.2018 г. по възрастови групи е както следва: от 0 до 4 години - 17 случая; от 5 до 14 години - 16 случая; от 15 до 29 години - 15 случая; от 30 до 64 години - 10 случая; над 65 години - 8 случая; общо - 66 случая.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/18 15:26

    Не може да бъде, какво правят тогава тези хора в тази институция. И тази информация кой я написа, няма ли си име, длъжност. Три драснати реда да се отбие номера. Забравихме , че има такава инспекция. От нея и за нея вече нищо не се чува само като минаваш покрай сградата в центъра на двора виждаш гума от автомобил и на нея зак - влизането забранено. Защо - няма ли хора там или само в почивните дни отварят портала за да изнасят с коли- ДРЕБНИ НЕЩА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.